Warning: Undefined array key "preview_theme" in /customers/d/d/b/batenanna.se/httpd.www/wp-content/plugins/theme-preview/theme-preview.php on line 42 Warning: Undefined array key "preview_css" in /customers/d/d/b/batenanna.se/httpd.www/wp-content/plugins/theme-preview/theme-preview.php on line 43 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/d/d/b/batenanna.se/httpd.www/wp-content/plugins/theme-preview/theme-preview.php:42) in /customers/d/d/b/batenanna.se/httpd.www/wp-includes/feed-rss2-comments.php on line 8 Kommentarer till Läget i Nya Zeeland https://batenanna.se/?p=1365 Seglar Jorden Runt Tue, 28 Jul 2015 11:48:43 +0000 hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.8.10 Av: Flemming Elberg Pilgaard https://batenanna.se/?p=1365#comment-3220 Thu, 29 Nov 2012 06:01:13 +0000 http://batenanna.se/?p=1365#comment-3220 Annas saftiga Lussebullar.

Färdigt på: 2h 13 min
Ingredienser
50 g jäst
5 dl mjölk 3%
150 g smör
250 g kesella
2 dl strösocker
1 g saffran (2 kuvert)
1 tsk salt
16 dl vetemjöl, eventuellt lite mer
russin
1 st ägg + 1 msk mjölk till pensling

Gör så här
1. Värm smör och mjölk i en kastrull till 37 grader (fingervarmt).
2. Smula ner jästen i en rymlig bunke. Häll lite av den ljumma mjölkblandningen i bunken och blanda tills all jästen löst sig. Blanda i resten av vätskan.
3. Blanda ner kesella, saffran, socker och salt.
4. Tillsätt nästan allt mjölet, gärna lite i taget och arbeta degen smidig. Tillsätt mer mjöl om det behövs.
5. Täck över degen med en duk och låt jäsa i rumstemperatur cirka 60 minuter.
6. Lyft upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den några minuter.
7. Dela degen i cirka 30 bitar. Rulla sen bitarna till längder, cirka 2 centimeter i diameter.
8. Snurra ändarna åt varsitt in mot mitten och lägg dem på en plåt som är smord eller klädd med bakplåtspapper.
9. Tryck ner russin i snurrornas mitt och låt sen jäsa ytterligare 45 minuter till dubbel storlek.
10. Sätt ugnen på 225 grader.
11. Vispa upp ägget med 1 matsked mjölk och pensla bullarna med blandningen.
12. Grädda mitt i ugnen cirka 5-8 minuter tills de blivit gyllenbruna.
13. Ta ut bullarna och låt dem svalna på ett galler.

God julfika på er 🙂
Gammal Gäddan i Dalarna.

]]>
Av: Karin https://batenanna.se/?p=1365#comment-3185 Thu, 22 Nov 2012 09:42:17 +0000 http://batenanna.se/?p=1365#comment-3185 Hejsan kära ni!

Tack för ännu en uppdatering om läget! Kul att läsa! Förstår att det måste vara ett helt annat liv nu med storstadspuls, riktiga kläder, tider att passa osv. Vilken tur att ni fick jobb så snabbt! Hoppas det blir bra dricks så ni slipper jobba allt för länge innan ni kan fortsätta resan (förstod att timlönen inte var den bästa)! Förstår av era tankar kring julmat o så att ni inte längre har några förhoppningar att kunna ta er hem till jul. Synd! Vi får väl skypa oss igenom julafton! 😉
Här är det riktigt grått o trist! Förskylningsvirusen avlöser varandra. Alvar har hostat och snorat inatt så vi har varit vakna 100 gånger känns det som. Joar fick vara hemma från dagis idag då det var ett barn som kräkts där igår eftermiddag (efter att han åkt hem). Vill helst undvika magsjuka om det går! Alvar har precis återhämtat sig efter en period av frekventa blöjbyten så det vore trist att åka på det igen. Christian har kommit hem välbehållen efter sin USA-kurs och dygnsrytmen börjar återställa sig i kroppen. Nu ser vi fram emot en lugn o skön helg här hemma! Tänkte vi skulle inviga bastun! Har inte testat den ännu… Måste ju se att den fungerar iaf! Nä nu är det kaffedags! Så man vaknar till lite… Hoppas vi kan skypa snart igen!
Puss o kram!
Karin

]]>
Av: Linn https://batenanna.se/?p=1365#comment-3162 Tue, 20 Nov 2012 18:26:17 +0000 http://batenanna.se/?p=1365#comment-3162 Hej,
Härligt att höra att ni fått jobb! Förstår att det känns annorlunda men kommer gå susen för er! Synd på julmaten ni hoppades på, men å andra sidan är det ju gott med grillat och sådant som börjar bli säsong hos er på andra sidan. 🙂
Imorgon åker dubbdäcken på så här förbereder vi oss mer på snön och ishalkan. Skulle önska att det var mer av grill och sol istället som var på gång. 🙂

Tittade på bilderna från Franska Pólynesien igår, kan inte fatta att jag varit där med er! Helt fantastiskt och vilka färger! Ja känns länge sedan redan men härligt att titta tillbaka på bilderna och drömma sig bort. Här tror jag att det är rekord i antalet regndagar på helåret. Blir förvånad om solen tittar fram. 🙂

Ha det bäst!
Puss och kram
Linn

]]>
Av: Flisan https://batenanna.se/?p=1365#comment-3137 Sun, 18 Nov 2012 07:17:02 +0000 http://batenanna.se/?p=1365#comment-3137 Hej hörni!
Grattis till jobb. Bor ni på båten då?
Beträffande glögg så är det ju en baggis att göra vinglögg, förutsatt att det går att få tag i några kryddnejlikor, 1 bit kanelstång, liten bit ingefära och några kardemummakapslar eller kardemummakärnor. Såna påsar ”glöggmix” kan man ju köpa hemma på julen men innehållet är ju inte rocket science precis! Bara att hetta upp lite billigt rödtjut med ovan angivna kryddor och socker efter smak.
Ha det!

]]>
Av: Johan Mörtberg https://batenanna.se/?p=1365#comment-3118 Fri, 16 Nov 2012 07:40:43 +0000 http://batenanna.se/?p=1365#comment-3118 Det var så lite så 🙂 Kan ju inte låta er gå utan glögg till jul! Får se om jag hinner med att komma förbi en sväng till innan jag far hem. Är i Auckland 11-12 dec.

Har idag för övrigt lyckats hitta min riktiga första sommardag här i N.Z, uppe i Kerikeri! Tydligen här man ska hänga om man vill jobba på solbrännan :p

]]>