Warning: Undefined array key "preview_theme" in /customers/d/d/b/batenanna.se/httpd.www/wp-content/plugins/theme-preview/theme-preview.php on line 42 Warning: Undefined array key "preview_css" in /customers/d/d/b/batenanna.se/httpd.www/wp-content/plugins/theme-preview/theme-preview.php on line 43 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/d/d/b/batenanna.se/httpd.www/wp-content/plugins/theme-preview/theme-preview.php:42) in /customers/d/d/b/batenanna.se/httpd.www/wp-includes/feed-rss2-comments.php on line 8 Kommentarer till Första nattsegling http://batenanna.se/?p=832 Seglar Jorden Runt Sat, 25 Jul 2015 18:31:27 +0000 hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.8.9 Av: jonas och ellinor på båten vinda http://batenanna.se/?p=832#comment-2102 Fri, 26 Aug 2011 15:53:01 +0000 http://batenanna.se/?p=832#comment-2102 Enkelt brödrecept, gå in till en mataffär föp färdig brödmix som innehåller jäst tillsätt vatten, baka och grädda. Enklare kan det inte bli.
Kan vara bra att veta att i england är det svindyrt att ligga i marina, ca 25-30 pund per natt och svårt att smita från hamnavgifter. Fick tips om att det är billigare på den franska sidan om kanalen, har dock inte testat själv.

]]>
Av: kotten http://batenanna.se/?p=832#comment-2101 Fri, 26 Aug 2011 15:38:24 +0000 http://batenanna.se/?p=832#comment-2101 Så här gör jag enkelt bröd i båten (har bara en burkugn):
30g torrjäst
9dl vetemjöl
1tsk salt
3dl vatten
2msk olja eller smör
1.Blanda jäst, mjöl och salt.
2.värm vattnet lite ljummet.
3.Häll ner mjölblandningen i vattnet tillsammans med oljan.
4. knåda till en deg.
5. låt degen jäsa under en handduk i 20min.
6.grädda 30-35 minuter på låg värme.
Klart !

]]>
Av: Lars Hardell http://batenanna.se/?p=832#comment-2100 Fri, 26 Aug 2011 12:48:59 +0000 http://batenanna.se/?p=832#comment-2100 Hej och hå vad Ni seglar på! Det glädjer en gammal landkrabba att Ni har fått fart under seglen. Satsa på fisksoppan, den lät väldigt god. Funderar rent av att bjuda på den här hemma. Den här hemsidan blir bättre och bättre…. Först geografilektioner och nu en virtuell kokbok.

]]>
Av: Niklas http://batenanna.se/?p=832#comment-2099 Thu, 25 Aug 2011 21:45:11 +0000 http://batenanna.se/?p=832#comment-2099 Ja… javlar… nu ar ni igang med seglingen. Det gar ju i racerfart!!!

]]>
Av: Petra http://batenanna.se/?p=832#comment-2098 Thu, 25 Aug 2011 17:42:15 +0000 http://batenanna.se/?p=832#comment-2098 Hej. Kul att Ni har kommit loss och är på väg.
Vi är just nu i Portugal ”Peniche” och har det bara bra.
Det vore kul om Vi kunde stöta ihop under vägen någon gång.
Mvh
Familjen Höglund på Oceans Carisma.

]]>
Av: Jessica http://batenanna.se/?p=832#comment-2097 Thu, 25 Aug 2011 07:39:54 +0000 http://batenanna.se/?p=832#comment-2097 Nu känns det som om ni är ganska långt borta – härligt!! Vi saknar er på onsdagsseglingarna. I går kom Team NIKE trea av fem men leder serien 🙂

Fisk kan tillagas precis hur som helst, vissa äts ju tom råa. Om ni tex kokar en buljong på renset (allt utom utom inälvorna) smaka av med salt, så är en härlig gryta eller soppa inte långt borta. Saffran är ingen billig krydda men oumbärlig i fisksopps-sammanhang. Man kan snåla lite med den. Borde gå att köpa prisvärt i Spanien. Cayennepeppar ger rätta kicken. Selleri eller fänkål är bra komplement liksom alla sorters lök. Om man jobbar med basen så kan man (nästan) slänga i vad som helst (potatis, tomater, morötter..). Fisken lägger man i sist, och inte koka för häftigt för då blir det segt.

]]>
Av: gurra http://batenanna.se/?p=832#comment-2096 Wed, 24 Aug 2011 21:46:59 +0000 http://batenanna.se/?p=832#comment-2096 Som svar på erica.

Nej men per person. Har ni mer pengar så det inte såå dumt.

]]>
Av: Zarah http://batenanna.se/?p=832#comment-2095 Wed, 24 Aug 2011 21:40:22 +0000 http://batenanna.se/?p=832#comment-2095 Hej på er!
Makrill blir enligt min mening godast om man steker den med lite salt & peppar alternativt lägg den i folie med citronjuice, pressad vitlök, salt & peppar, in med den i ugnen eller lägg på grillen, mycket gott!!
Kul att ni tar er framåt 🙂
Många kramar, Zarah

]]>
Av: erica http://batenanna.se/?p=832#comment-2094 Wed, 24 Aug 2011 20:55:26 +0000 http://batenanna.se/?p=832#comment-2094 Som svar på gurra.

ok bra då har man lite koll vad andra har för budget. 100 kr per person eller för alla? vi är i början nu satsar på att åka till sommaren, så vi kommer att ligga ett år efter er i sånna fall.

]]>
Av: gurra http://batenanna.se/?p=832#comment-2092 Wed, 24 Aug 2011 18:20:38 +0000 http://batenanna.se/?p=832#comment-2092 Som svar på erica.

Hej hej.

Ohh kul, ni är just i början av planeringen eller? vi räknar med en stadig 100 lapp per dag. Ibland måste man ju unna sig också.

]]>