Warning: Undefined array key "preview_theme" in /customers/d/d/b/batenanna.se/httpd.www/wp-content/plugins/theme-preview/theme-preview.php on line 42
Warning: Undefined array key "preview_css" in /customers/d/d/b/batenanna.se/httpd.www/wp-content/plugins/theme-preview/theme-preview.php on line 43
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/d/d/b/batenanna.se/httpd.www/wp-content/plugins/theme-preview/theme-preview.php:42) in /customers/d/d/b/batenanna.se/httpd.www/wp-includes/feed-rss2-comments.php on line 8
Kommentarer till Första nattsegling
https://batenanna.se/?p=832
Seglar Jorden RuntSat, 25 Jul 2015 18:31:27 +0000
hourly
1 https://wordpress.org/?v=5.8.10
Av: jonas och ellinor på båten vinda
https://batenanna.se/?p=832#comment-2102
Fri, 26 Aug 2011 15:53:01 +0000http://batenanna.se/?p=832#comment-2102Enkelt brödrecept, gå in till en mataffär föp färdig brödmix som innehåller jäst tillsätt vatten, baka och grädda. Enklare kan det inte bli.
Kan vara bra att veta att i england är det svindyrt att ligga i marina, ca 25-30 pund per natt och svårt att smita från hamnavgifter. Fick tips om att det är billigare på den franska sidan om kanalen, har dock inte testat själv.
]]>
Av: kotten
https://batenanna.se/?p=832#comment-2101
Fri, 26 Aug 2011 15:38:24 +0000http://batenanna.se/?p=832#comment-2101Så här gör jag enkelt bröd i båten (har bara en burkugn):
30g torrjäst
9dl vetemjöl
1tsk salt
3dl vatten
2msk olja eller smör
1.Blanda jäst, mjöl och salt.
2.värm vattnet lite ljummet.
3.Häll ner mjölblandningen i vattnet tillsammans med oljan.
4. knåda till en deg.
5. låt degen jäsa under en handduk i 20min.
6.grädda 30-35 minuter på låg värme.
Klart !
]]>
Av: Lars Hardell
https://batenanna.se/?p=832#comment-2100
Fri, 26 Aug 2011 12:48:59 +0000http://batenanna.se/?p=832#comment-2100Hej och hå vad Ni seglar på! Det glädjer en gammal landkrabba att Ni har fått fart under seglen. Satsa på fisksoppan, den lät väldigt god. Funderar rent av att bjuda på den här hemma. Den här hemsidan blir bättre och bättre…. Först geografilektioner och nu en virtuell kokbok.
]]>
Av: Niklas
https://batenanna.se/?p=832#comment-2099
Thu, 25 Aug 2011 21:45:11 +0000http://batenanna.se/?p=832#comment-2099Ja… javlar… nu ar ni igang med seglingen. Det gar ju i racerfart!!!
]]>
Av: Petra
https://batenanna.se/?p=832#comment-2098
Thu, 25 Aug 2011 17:42:15 +0000http://batenanna.se/?p=832#comment-2098Hej. Kul att Ni har kommit loss och är på väg.
Vi är just nu i Portugal ”Peniche” och har det bara bra.
Det vore kul om Vi kunde stöta ihop under vägen någon gång.
Mvh
Familjen Höglund på Oceans Carisma.
]]>
Av: Jessica
https://batenanna.se/?p=832#comment-2097
Thu, 25 Aug 2011 07:39:54 +0000http://batenanna.se/?p=832#comment-2097Nu känns det som om ni är ganska långt borta – härligt!! Vi saknar er på onsdagsseglingarna. I går kom Team NIKE trea av fem men leder serien 🙂
Fisk kan tillagas precis hur som helst, vissa äts ju tom råa. Om ni tex kokar en buljong på renset (allt utom utom inälvorna) smaka av med salt, så är en härlig gryta eller soppa inte långt borta. Saffran är ingen billig krydda men oumbärlig i fisksopps-sammanhang. Man kan snåla lite med den. Borde gå att köpa prisvärt i Spanien. Cayennepeppar ger rätta kicken. Selleri eller fänkål är bra komplement liksom alla sorters lök. Om man jobbar med basen så kan man (nästan) slänga i vad som helst (potatis, tomater, morötter..). Fisken lägger man i sist, och inte koka för häftigt för då blir det segt.
]]>
Av: gurra
https://batenanna.se/?p=832#comment-2096
Wed, 24 Aug 2011 21:46:59 +0000http://batenanna.se/?p=832#comment-2096Som svar på erica.
Nej men per person. Har ni mer pengar så det inte såå dumt.
]]>
Av: Zarah
https://batenanna.se/?p=832#comment-2095
Wed, 24 Aug 2011 21:40:22 +0000http://batenanna.se/?p=832#comment-2095Hej på er!
Makrill blir enligt min mening godast om man steker den med lite salt & peppar alternativt lägg den i folie med citronjuice, pressad vitlök, salt & peppar, in med den i ugnen eller lägg på grillen, mycket gott!!
Kul att ni tar er framåt 🙂
Många kramar, Zarah
]]>
Av: erica
https://batenanna.se/?p=832#comment-2094
Wed, 24 Aug 2011 20:55:26 +0000http://batenanna.se/?p=832#comment-2094Som svar på gurra.
ok bra då har man lite koll vad andra har för budget. 100 kr per person eller för alla? vi är i början nu satsar på att åka till sommaren, så vi kommer att ligga ett år efter er i sånna fall.
]]>
Av: gurra
https://batenanna.se/?p=832#comment-2092
Wed, 24 Aug 2011 18:20:38 +0000http://batenanna.se/?p=832#comment-2092Som svar på erica.
Hej hej.
Ohh kul, ni är just i början av planeringen eller? vi räknar med en stadig 100 lapp per dag. Ibland måste man ju unna sig också.