Första nattsegling

Emilie spanar in maneter och simmande krabbor (finns dom?) utanför Den Helder.

För tre dagar sedan var vi i Cuxhaven. Nu är i Den Helder, cirka 200 sjömil bort. Summan av visdomsorden här före är alltså: ”Vi rör på oss”! Helt fantastiskt egentligen med tanke på hur långsamt det har gått i sommar. Från Norderney till Den Helder, som ligger i Holland btw, är det ungefär 120 sjömil och de seglade vi på cirka 25 timmar. När Emilie och Eiliv satt och skrev på de förra inläggen kollade de lyckligtvis också väderprognoserna som var riktigt lovande. En och en halv timme senare var vi på väg igen, återigen utan att göra hamnkaptenen särskilt glad då jag återkommande lovat att betala avgiften. Men så är det när man budgetseglar, vi har helt enkelt inte råd. Under natten seglade vi i 1,5 timmars-skift vilket fungerade rätt bra. Häftigt att segla på natten. Man ser inte vattnet, man bara känner det. På morgonen blev det lite blåsigare då vi knuffades fram i vindar på ibland 13-14 m/s. Men pga av att vi hade vinden bakifrån och slörade gick det rätt bra att manövrera.

Nu sitter vi och njuter av den fria internetuppkopplingen som hamnen bjussar på. Bjussar och bjussar, vi har faktiskt betalat hamnavgift idag. Ikväll har vi bjudit in ett skönt Malmö-gäng på käk och lite dryck kanske. Dom består av tre stycken glada seglare på väg till Västindien i en Amigo 23a. Till mat blir det Makrillen vi fiskade upp igår. Thats right… ”fiskade upp”.. Mycket trevligt att möta folk som också långseglar. Dom har också fått kämpa för att ro ihop projektet. Samhörighet på något sätt. Imorgon söderut, var vet vi inte än. Vinden ska bli Ostlig.

Gott grovt bröd.

Föresten, kan ni göra mig en tjänst? De senaste veckorna har vi börjat att baka bröd som tusan och igår fick vi en massa makrill. Jag skulle bli överlycklig om någon kunde skicka in ett enkelt brödrecept (som inte kräver 1000 olika ingredienser) och olika sätt att tillaga fisk på. I vanliga fall ringer jag mamma, men nu går det ju inte. Skicka på batenanna@gmail.com eller skriv på gästboken. Uppskattas supermycket.

Vi hörs.

Det här inlägget postades i Sverige - Kap Verde och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Första nattsegling

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*