Kap Verde

Framme i Kap Verde. Seglingen pa ca 840 Nm tog lite mer an en vecka. 7 dygn och 6 timmar och man vill vara ”en san”! Alla ar valdigt man om att inte ha seglat langsamt sa alla ar valdigt noga med timmarna och har riktigt bra ursakter ifall seglingen har dragit ut pa tiden. Man har mkt tid till att fundera pa sma saker ute till havs.

Har i Mindelo bestamde vi traff med de pa Bull och  Gorm. Sa det ar inte direkt brist pa svenskar i denna nordiska kolloni. Men det ar sjukt kul. Champions League ikvall, bara det ar ju inte helt fel.

Det osar fattigdom over detta stalle och man kanner sig verkligen som en turist da man gar omkring pa gatorna. Men det ar samtidigt valdigt vackert har.

Det blev stora rabalder i hamnen idag da en 10 tons Bravaria med en ensam tysk bakom ratten korde in i varan mooring (typ ankarlina). Alla skrek hoger om vanster och hade olika losningar pa problemet. Det slutade med att Bravarian gled in i varat vindroder och bojde till det lite. Kanns lite jobbigt att borja snacka forsakring och ersattning, men det maste goras. Vi ar lite bittra pa killen, han bad inte ens om ursakt. Han skamndes val for mkt antar jag.

Ja ja, man ska inte klaga. Vi ar pa Kap Verde och har Atlanten runt hornet. Jag skulle nog saga att vi ar ratt lyckliga anda. Fredrik har visat sig vara en riktig tillgang ombord och kan trots sin ringa erfarenhet ta ett nattpass utan att man behover kanna oro. Sen ar han sjukt bra pa att diska.

Atlanten pa fredag.

Vi hors

Det här inlägget postades i Sverige - Kap Verde och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Kap Verde

 1. Linda skriver:

  Hej! Hälsa Fredrik att systeryster också följer med här, och säger att det är typiskt att alltid någon av hans saker försvinner på ett eller annat sätt när han är utomlands! 🙂 Disk väntar här hemma också 🙂

 2. Johan eriksson skriver:

  Tyskar…

 3. Ylvali skriver:

  Halloj allihop,
  härligt att ni äntligen har kommit fram till Capoverde! Varje dag har man undrat hur det går för er och inte lär det bli bättre under nästa sträcka. Vi avundas er dock läget just nu och önskar vi var där igen…ett år sedan nu.
  Hoppas det ordnar upp sig med tysken (typiskt och just en tysk igen också), men alla har ju ansvar att vara försiktiga. På honom bara!
  Vi hoppas på lite mer bilder!

  Stora kramar från hela familjen,
  Ylvali

 4. Hei dere. Godt å se at alt går fint med dere – tenker på dere inni mellom. Vi er på Lanzarote og teller ned til vi skal hjem til kalde Stavanger 3.12. Nyt livet kjære venner!!

 5. Jörgen skriver:

  Hej!
  Ville bara påminna Fredrik om att vi väntar på en bild på hans pipa, och att han inte glömmer bort godiset! Hoppas han inte ställer till för mycket problem för er…

  Vi på jobbet följer honom med spänning!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*