Så snopet det kan bli

Med båten sjöstuvad och fylld till bredden med förnödenheter så var det då dags att lätta ankar i morse och sätta kurs mot Las Perlas och sedan vidare mot Galapagos. Det kändes riktigt skönt att få komma iväg och lämna Panama city bakom sig. Precis när jag (Eiliv) skulle börja dra i ankarlinan medan Emilie lagt växeln i framåtdrift så såg jag att det var massor av små rockor som simmade runt båten. Jag ropar till Emilie och hon lägger i friläge. Bonk låter det och Emilie utbrister: – ”Jag tror vi tappade propellern!”. Inte mycket annat att göra då än att ta på sig badbrallorna, cyklop och hoppa i vattnet. Mycket riktigt, propellern hade trillat av… IGEN… Som tur var hade den kilat fast sig mellan rodret och båten så att vi kunde bärga den. Hade den trillat till botten hade den varit borta eftersom sikten i vattnet är kanske en halv meter. Att skaffa en ny propeller hade förmodligen blivit en dyr historia. Nu behöver vi bara en kil och en låsbricka från Volvo Penta. Tyvärr öppnar de inte igen förrän på måndag så vi får snällt vänta tills dess. Förhoppningsvis kommer vi iväg på tisdag istället (Om inte delarna måste beställas, för då kan det ta massvis av tid…)

Nu tar vi tillfället i akt och fixar några småsaker med båten samt lär känna våra nya svenska grannar på Moana. Får Emilie bestämma så blir det nog åtminstone ett biobesök till också nu när det ändå är så billigt. 🙂

Klart slut från Båten Anna

PS. Håll tummarna för att Volvo Penta har vad vi behöver… DS

Det här inlägget postades i Kap Verde - Panama och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Så snopet det kan bli

 1. Usch och fy. Panama City är ett riktigt skitställe. Har sällan känt mig så deppig som när vår motor bröt ihop på Las Perlas och vi fick vända tillbaka till helvetet igen. Håller alla tummar och tår vi har (80 st) för att ni lyckas ta er därifrån, och får fin segling till Galapagos. Sikta på Isabella! /Linda

 2. Andreas skriver:

  Vi fick totalstopp i toan när vi lämnat Panama city och kommi till contadora 2008. Fick vända tillbaka köpa nya slangar. Bättre där än ute på havet:)

 3. Agnetha skriver:

  Men elände! Tur du/ni är händiga. Konstigt men jag blir alltid så snorig och blöt i ögonen när jag läser era inlägg. Och ännu värre blev det igår när du ringde Eiliv. Ögonen rann i flera minuter. Måste vara någon form av allergi=)) Jag blev i alla fall otroligt glad när du ringde. Det värmde en tants hjärta. För nu är jag tant på riktigt. Nu är vi på väg hem från Funäs/Tänndalen. Spöregn de första fem dagarna och nu snöar det naturligtvis. Jaja, vi har haft en mysig vecka i alla fall. Hoppas att allt ordnar sig för er. Maria o Erika hälsar. Ta hand om er o varandra. Åsså det vanliga du vet…puss o kram Agnetha

 4. Andreas skriver:

  Skit i propellern ni har ju segel 😉 Nä, allvarligt hoppas ni får tag i delarna ni behöver. Jag är lite smått avundsjuk, Galapagos och Söderhavet framför er. Hur länge får ni stanna på Galapagos? Bon voyage! /Andreas

 5. Mary Hägg skriver:

  Det var som attan! Tack o lov att ni hade turen med er och hittade propellern! Återkommande problem -varför?
  Här har vi sett de första tranorna – tidigt och väldigt speciellt. Reser till Tornedalen på torsdagmorgon. Firar påsken där med mormor, morfar. Kebnekaisemassivet får vänta.
  Massor med påskpussar o kramar fr oss alla!!!

 6. Amelit skriver:

  Det är så typiskt! I förgår skulle jag lämna Martinique efter att fixat 23 av 25 punkter. Då när jag skall kasta loss upptäcker jag att bogpropellern inte går och en minut senare ser jag att vindmätaren ej går. En pelican mäste ha använt den som landningsbana!

  Jag hade dock tur och fick fixat bogpropellern nästa dag. Hoppas att ni har samma tur och får tag på reservdelar på måndag.

  Glad Påsk på er

 7. Jessica skriver:

  Men Eiliv! Vad är du för cocktaildykare? En halvmeter är ju rätt schysst sikt ju. 🙂 Men varför återkommer problemen med propellern? Väldigt olustigt! Hoppas nu att delarna finns. Tror ni att ett annat märke är att föredra? Sköt om er och Glad Påsk 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*