Mot Galapagos

Till havs, till havs...

Idag är det dags att lätta ankar, lossa förtöjningarna och ge oss ut på världens största ocean, Stilla Havet. Kursen är först satt på Galapagos som är ca 850 sjömil härifrån. Det ser ut som om vi kommer att ha ganska fina vindar i åtminstone två till tre dagar, sedan får vi se. Om vi gör fart varje dag så är vi framme om ca 8 dagar men förmodligen kan det bli så mycket som 14-15 dagar på grund av bristen på vind. Ni där hemma behöver med andra ord inte oroa er för att vi får kämpa i svåra stormar. Troligare är att vi trycker under soltaket och hoppas på mer vind medan seglen smäller fram och tillbaka i stiltjen.

Efter Galapagos kommer våran resas största överfart, Galapagos – Marquesas, som är så lång som 3000 sjömil. Det är faktiskt mer än en åttondel av jordens omkrets som vi kör utan att se land i ett kör. Både läskigt och spännande på samma gång. Vi har i alla fall laddat upp med nya fiskegrejor och har dessutom hittat en hel del användbara fisketips på internet, så förhoppningsvis blir det färsk fisk lite titt som tätt framöver. Vi har dessutom en inofficiell fisketävling med båten Moana. Störst fisk på vägen till Galapagos vinner. =)

Over and out från Kapten Niotå och Ruffhäxan

Det här inlägget postades i Panama - Nya Zeeland och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Mot Galapagos

 1. Emil skriver:

  Jag tror ni vann fisketavlingen eller atminstone en draw. Vi fick namligen ingen fisk, men vi kraver en revansch. Vi drar vidare sa fort vi far varat storsegel som ar fast i tullen. Ha en trevlig seglats over till Marqueses.

 2. Mary Hägg skriver:

  Låter helt otroligt….overkligt….. att ni nu är på väg till Galapagos – dit ni speciellt längtat under er planering av äventyrsresan. Blir extra spännande att läsa rapporterna, se bilder från ön. Hoppas på goda vindar!!! Tänker på er varje dag! Ser er framför mig – som storfiskare och gourmetkockar! Vet att ni kan efter all god mat vi fick på Båten Anna i Västindien.
  Hela släkten i Tornedalen med mormor o morfar först i ledet – Hälsar så gott med massor av pussar o kramar. Där fortfarande full vinter o här bar backe med lite grönt. Sjön är helt fri från is. Tranorna kommit, blåsipporna lyser ……Ja, ja, våren är här!!!
  Krama ofta om varandra från oss alla!!! Njut o var rädda om er!!! Mamma Mary

 3. Linus skriver:

  Härligt! Lycka till med vinden, fisken och allt det andra. Jag och Tyra drar till Florida och Bahamas nu 🙂 ruffhäxan var ett riktigt skönt smeknamn, nu har ni varsitt!

  Hälsningar och kram
  Linus och Tyra

 4. Linda S skriver:

  Ha nu så underbart! Tänker på er ofta! =)
  Jag är i Mora på påskledigt, en hel vecka ledigt, vilket lyx 😉
  Om några veckor drar jag iväg på mitt äventyr… där är det mkt sand, men avsaknad av vatten, det får ni stå för =) Kommer självklart följa er på nätet även därifrån.
  Ni är bäst! Kramar från kullan!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*