Ut med det gamla in med det nya!

Nu har Jocke och bröderna Stonegård lämnat oss och vår nya besättning Anna och Olof slutit upp här i Mossel bay ca 200 sjömil från Kapstaden. Planen var att vi skulle vara i Kapstaden för flera dagar sen men vinden här i Sydafrika ligger inte högst på vår vänlista.

I vilket fall har vi haft riktigt roliga veckor här i Sydafrika med grabbarna, att vara fem på vår lilla båt gick bättre än man skulle kunna tro. Jul firade vi i Port Elisabeth med sill, lax, rödbetssallad, köttbullar, prinskorv, griljerad skinka och hela baletten. Nyår firade vi i vackra Knysna där Johan och lichen (lillJocke) gjorde ett skydive och alla utom fegisEmilie hoppa bungyjump. Knysna kan vara platsen vi bosätter oss på när vi pensionerat oss, vackert, billigt och niiiiicena!

Havet här i Sydafrika kokar av valar, delfiner och sälar. På vår segling mot Knysna var vi ruggigt nära att köra på en val, Eiliv fick kasta sig på rodret och väja. Vi har ännu inte sett någon vithaj men det hoppas vi ändras snart. Annars är det väl snart dags att bunkra för vår nästa långa oceankorsning till karibien, mycket segling blir det!

image

Tack Jocke för att du förgyllt och förpestat vår vardag så länge, vi <3 dig!

image

Stiliga bröderna Stonegård. Riktigt roligt att ni tog er råd och tid att komma ner och trängas med oss... eller lillroligt menar jag!

image

Välkomna ombord Anna och Olof. Nya besättningen fram till Karibien.

Julbordet ombord på Båten Anna. Mycket gott!

Prinskorv hittade vi och det blev även hemlagade köttbullar. Mumma!

Lussebullsbak blev det även av chefsbagarn' ombord, om än efter nyår så var det gott ändå.

Båten Anna; Fortfarande fin efter nästan ett varv runt jorden.

Det här inlägget postades i Indonesien - Sydafrika och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Ut med det gamla in med det nya!

 1. Freddy skriver:

  Julbordet ser ut att ha varit grymt gott.
  Vithaj kanske nappar på det också om ni försöker.

 2. Gammal geddan i Dalarna skriver:

  Kul o se att ni är still going strong! Nu e det bara sur stormningen som fattas. 😉 Här har vi fått en hel del snö och minusgrader -15c Härligt! Men vithajar är det som tur är dåligt med här, dem får ni gärna lämna kvar där nere! 😉

 3. Christofer skriver:

  Kul att se Olof äntligen ombord! Hoppas seglingen går bra och att ni har skoj.
  Tycket jag känner igen Anna, tror det är från segelfartyget Constania.
  MVH Christofer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*