Arbete och båtmässa

De senaste veckorna har vi varit sparsamma med mer detaljerade beskrivningar av hur vårt projekt framskrider. Inläggen har handlat mer om att vi arbetar än vad vi arbetar med. Förklaringen till detta är att vi helt enkelt har fullt upp. De senaste helgerna har spenderats i båthuset tillsammans med Båten Anna och på kvällarna har det spanats på blocket samt diverse forum efter prylar och information.

Emilie mallar ut de nya madrasserna i 10 cm kallskum.

Det vi har hållit på med mest de senaste veckorna är framför allt de nya madrasserna. Att ordna nya madrasser till båten kanske kan kännas som en onödig lyx, men originaldynorna som följde med båten var redo att gå i pension då de var både fuktskadade och mer eller mindre fulla i mögel. Mögliga dynor skulle förmodligen bara sprida dålig stämning ombord i de varma och fuktiga klimat vi skall sätta kurs mot. Mycket av vår tid har gått åt att göra mallar till de nya dynorna i mjuk byggplast. Det är lite klurigt att göra mallarna då man blir tvungen att mäta längs med båtsidan hur mycket madrasserna måste fasas av för att passa in. Vi kommer att lägga ut en lite mer utförligare beskrivning över hur vi har gjort under fliken Båt & Utrustning för de som är intresserade.

Tommy mäter ut ett lagom avstånd mellan maststegen innan vi nitar fast dem.

Vi har även lyckats nita fast alla maststeg på ena sidan av masten och tyvärr insett att vi har beställt för få och blir tvungna att beställa ytterliga fyra stycken dyrgripar. I vilket fall som helst så blir det riktigt bra och kommer garanterat att underlätta framtida mastarbeten. Läs mer om våra maststeg här.

Till helgen ska jag och Emilie till hufvudstaden för att hälsa på Tommy och Gusten. På lördagen ska vi gå på båtmässan i älvsjö och sedan möta upp med några andra, som otroligt nog också ska ge sig iväg på en världsomsegling i en just en Fortissimo, med start i sommar. Ska bli roligt att träffas och utbyta lite idéer och drömmar.

Nu väntar bingen. Over and out!

Capten Ninetoe

Det här inlägget postades i Förberedelser innan avfärd och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Arbete och båtmässa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*