Marinetraffic.com

Först och främst ska jag tipsa om marintraffic.com. Vi har installerat våran AIS och aktiverar den medan vi seglar. AIS står står alltså för Automatic indentification system och skickar ut en signal om våran position och fart o.s.v. till VHF antenner i våran närhet. Så, om du går in på marintraffic.com kan du aktivt följa oss på våra strapattser.

Extreme sailing

Fler geografilektioner. Vi ligger för stunden i en dansk småbåtshamn i trakten Taars. Båtfolket i hamnen var på tårna och kom tidigt och frågade om hamnavgift, fanns ingenstans att gömma sig och den tidigare ursäkten att vi just har skickat iväg tommy för att betala avgiften gick inte att genomföra då det var lite väl uppenbart att vi bara är tre. Vi är ca 45 Nm (sjömil) från Kiel och Kielkanalen. Vi har seglat på bra sedan Anholt och har snitt gjort ca 50 Nm / dag. Vissa dagar mer, vissa mindre. Vi seglar för tillfället bara på dagtid då vi inte har kopplat in lanternorna. Idag är det rak motvind ner till Kiel och vi tänkte stanna här och fixa och vänta på morgondagens sydliga vindar. Inte bra, men bättre.

Stora bältbron och vi

För övrigt så seglade vi under och förbi Stora bältbron igår. Det var lite pirrigt när vi seglade in med 6 knop och bara hade någon meter till godo. På dagen hade vi en förträfflig västlig halvvind på ca 8-10 m/s och gjorde för det mesta över 7 knop. Sen kom strömmarna då loggen ofta har stått på 6-7 knop och GPSen på bara 5. Man kan bara gapa åt dom som har medströms. Det känns i alla fall riktigt bra att vara i krokarna till kiel-kanalen.

Nu ska vi aktivera oss och börja med kabeldragning, diskning och flytta på en länspump. Fun fun fun til her daddy takes the t-bird away…

På återseende.

Det här inlägget postades i Sverige - Kap Verde och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Marinetraffic.com

 1. Länk katalog skriver:

  Lägg till din hemsida i vår länkkatalog för SEO och visningar till din site!

 2. Elsa Hardell skriver:

  det där verkar ju gå jätte bra!

 3. Emil skriver:

  Vad heter båten på Marine traffic så man vet vad man ska söka på!
  Ha en kul resa!

 4. Vi är i Ijmuiden i holland, imorgon ska vindarna vända och vi seglar mot england. Enligt prognosen ska det vara några dagar med bra vindar innan vi får motvind igen så vi får se hur långt vi kommer, kanske dover men förhoppningsvis längre.
  Kör hårt så e ni snart ikapp så tar vi en öl..
  Jonas o Ellinor

  • gurra skriver:

   Men gud så trevligt. Hoppas vädrets makter bistår er väl. Ska ni ta Biscaya från Brest eller? Och den där ölen låter väldigt god. Segla på så ses på ett tag. /Alla på båten

 5. Tommy skriver:

  Härligt att man kan ställa upp. Bara ge dem mitt nummet så säger jag att jag står och betalar. Har Ems bakat något mer!?

  • gurra skriver:

   Det gamla eller det nya numret? 🙂 Emilie bakade faktiskt kladdkaka igår och den var sanslöst god. Allt blir som lite godare på sjön känns det som. Idag har jag gjort en soppa sen har jag en ciabatta-deg på jäsning. Pretty cool..

 6. Daniel Persson skriver:

  Direkt länk till fartygsdetaljer om Båten Anna på http://www.marinetraffic.com/ais/se
  Klicka på bara på senaste position för att se på kartan.

  http://www.marinetraffic.com/ais/se/shipdetails.aspx?MMSI=265677720

 7. Niklas skriver:

  Nu börjar det likna något!!! Bra tjejer!! 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*