Galapagos

Ja, vi är äntligen framme. sanning att säga har vi varit framme sedan i onsdags kväll efter lite mer än 8 dygns segling. Det visade sig att vi hade haft väldigt tur med vindarna jämfört med många andra, så vi var mycket glada. Sedan vi kom fram har det varit fullt upp och internet har inte fungerat på ön så det har inte gått att uppdatera förrän nu. Vi är i alla fall på ön San Cristobal.

Sjölejonen är inte helt nöjda när vi vill ha tillbaka vår dinge. De tycker minsann att de var där först och att det är deras sovdinge...

Här på Galapagos måste man vara blind för att inte se att djurlivet är lite utöver det vanliga. Sjölejon finns det överallt. I staden ligger de på parkbänkar hoppar fram på strandpromenaden, ligger i rabatter eller i skuggan av ett träd och vilar sig. Gör det inte det så simmar de runt runt i havet och leker med varandra eller tar en tupplur i vår dinge. Att det väljer vår dinge som sovplats är inte helt populärt eftersom de inte riktigt är rumsrena. De kissar och lämnar avföring efter sig + en massa hår. Näe, de är allt finast och sötast när de är i vattnet.

Emilie och en av Galapagos världsberömda jättelandsköldpaddor.

Under vår tid här har vi lärt känna två trevliga killar från Nya Zeeland, Will och Henry, och en tjej från Ryssland, Svetlana, som vi har hängt en hel del med. Vi hyrde en taxi ihop och åkte runt ön och tittade på en vulkankratersjö, jättelandsköldpaddor, fick milkshake med frukt av någon lokal kvinna i ett litet hus, besökte ett 400 år gammalt träd som var kanske 6-7 meter i diameter och hade en jättestor trädkoja byggd i sin trädkrona samt badade i stilla havets salta vågor. Vi har även snorklat och lekt tillsammans med sjölejonen i vattnet och sett väldigt fina havssköldpaddor som man kunde klappa. Djuren här är i princip helt oskygga mot människor.

Svetlana från Ryssland åkte hit med en norsk båt men hon och skepparen kom inte helt överens så hon bor just nu på vår båt medan hon letar efter en ny båt att segla med till Marquesas. Hon är väldigt trevlig och lättsam så det går fint.

Planerna nu är i alla fall som så att vi har skaffat oss ett cruicing permit som gör att vi kan segla till ytterligare tre öar. Det får vi på onsdag, så på torsdag drar vi upp ankaret och seglar till Floreana, sedan Santa Cruz och sist till Isabela innan vår långa oceanpassage skall ta sin början. Vi blir väl kvar här på Galapagos i ca 10 dagar till.

Vi hör av oss igen innan vi seglar vidare!

Det här inlägget postades i Panama - Nya Zeeland och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Galapagos

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*