Marquesas, here we come (nästan)

Hej hej hallå!

Ikväll är det dags att lätta ankar och segla vidare. Officiellt sett är kursen satt mot Marquesas som är 3000 sjömil bort, men inofficiellt tänker vi segla till ön Isabela som är den största ön bland Galapagos-öarna. Kommer man med egen båt så får man nämligen bara åka till en av öarna av San Cristobal (där vi är nu), Santa Cruz eller Isabela, om man inte har ett cruicing permit. Förra fredagen blev vi lovade ett cruicing permit till i onsdags men varje dag sedan dess har det varit att det kommer mañana – imorgon. Nu orkar vi helt enkelt inte vänta längre då vi inte vet när det kan tänkas komma så vi tar saken i egna händer. Som seglare kan man alltid få kräva att få göra ett så kallat emergency stop som varar i 72 timmar. Vi har ju uppenbarligen lite problem med propellern så vi tänker försöka hänvisa till det och stanna tre dagar på Isabela innan vår oceanpassage. Där hoppas vi på att få se pingviner och kanske göra en vandring upp på öns vulkan.

En havssköldpadda som stigit upp till ytan för att andas lite gran.

Även om vi har väntat på vårt cruicing permit så har vi haft det väldigt bra här på San Cristobal. För några dagar sedan hittade vi en strand där det var bokstavligen fullproppat med havssköldpaddor i vattnet. Vi spenderade ett antal timmar med att snorkla runt bland dem där de låg på botten och blev ”tvättade” av andra fiskar. Att äta på restaurang är också otroligt nog billigt här. En två rätters lunch får man för ca 25 SEK och då är det soppa till förrätt och sedan ris med kött, fisk eller kykling till varmrätt. Vi har ätit lunch på restaurangen Aqua Sí i princip varje dag.

En spotted eagle ray sedd underifrån.

Vi har även varit på en snorkeltur vid en klippformation som kallas för Leon Dormido (Kicker Rock). Där såg vi massvis av fisk men även rockor och hajar. Vi hade hoppats att få se några hammarhajar som brukar simma runt där men vi fick nöja oss med några små Galapagos hajar. (Det var ganska häftigt det med).

En Galapagoshaj som vi såg när vi snorklade.

Nu hinns det inte med att skriva mer, men vi hör av oss från Isabela igen, och gör vi inte det så ska vi försöka uppdatera bloggen via satellittelefonen. Kom ihåg att det går att skicka gratis sms till vår satellittelefon via internet. Gå in under fliken ”Kontakta oss” så hittar du instruktioner om hur man gör. Vi blir alltid lika glada när någon hör av sig. Det är dock ganska dyrt för oss att svara så oftast gör vi inte det.

Salta kramar från Båten Anna

Det här inlägget postades i Panama - Nya Zeeland och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Marquesas, here we come (nästan)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*