Humöret på uppgång

04o30S 109o18W (<– Klicka här för att se vart på kartan vi var när detta skrevs)

Idag är det en bra dag! Under de senaste dagarnas segling har livsandarna gått på sparlåga och tristessen ombord har varit ett faktum, men idag när jag vaknade kände jag direkt att jag var på bättre humör. Solen sken, vilket den i och för sig har gjort varje dag hittills, men idag kändes solen lagom varm, inga moln på himmelen och Båten Anna gled med maklig takt fram genom det klarblåa vattnet. Framme vid fören kunde man se en meterlång Guldmakrill (eller Mahi Mahi, Dorado eller Dolphin Fish som de även kallas…) som lojt simmade i ytvattnet framför båten som någon form av förtrupp. Det var mäktigt att se denna stora grönblåa fisk simma med sina smäckra rörelser bara några meter framför oss.

Mycket av den positiva känslan som infunnit sig igen beror nog på att vi börjar närma oss halvvägs till Marquesas. När det är långt kvar (och det är det alltid när man ska segla 3000 sjömil) så känns det alltid bättre att ha fler avverkade sjömil bakom sig än framför sig. Det blir lite mer av en nedräkning istället för att man ser hur mycket man har framför sig. Med bra vindar är vi halvvägs om ett par dagar.

För att förtydliga lite hur långt ut till havs vi egentligen är så kan man tänka sig att vi befinner oss i centrum av en cirkel med radien 200 landmil och i den cirkeln finns inget annat en bara hav. Det är ungefär som om vi skulle ha båten i centrala Stockholm och det skulle inte vara annat än klarblått hav hela vägen ner till Rom i Italien i söder och bara ändlösa vidder av vatten hela vägen upp till Svalbard i norr. Det säger väl ett och annat. Ni skall dock inte låta detta förfära er. Havet har hittills varit väldigt lugnt och det ser ut att bli fortsatt bra vindar hela vägen fram till vårt mål.

Igår på lördagen så måste vi ha befunnit oss på en väldigt central punkt mellan olika stora städer i världen, för efter att ha seglat i en hel vecka utan att ha sett en enda båt så kör tre stora containerfartyg förbi oss på nära håll under en och samma dag. En med destination Peru, en annan på väg till Panama och den tredje på väg till Auckland i Nya Zeeland.

Det har kommit till vår kännedom att dessa inlägg som vi försökt publicera via satellittelefonen inte har kommit upp på bloggen. Om det är någon som läser detta skulle ni gärna få skicka ett sms till vår satellittelefon för att bekräfta att det kommit upp på hemsidan. Titta under fliken ”Kontakta Oss” för att se hur du ska göra.

Vi hörs igen halvvägs!

Senaste dygnsdistanser:

Dag 7: 134 nm

Dag 8: 123 nm

Dag 9: 120 nm

Idag är det en bra dag! Under de senaste dagarnas segling har livsandarna gått på sparlåga och tristessen ombord har varit ett faktum, men idag när jag vaknade kände jag direkt att jag var på bättre humör. Solen sken, vilket den i och för sig har gjort varje dag hittills, men idag kändes solen lagom varm, inga moln på himmelen och Båten Anna gled med maklig takt fram genom det klarblåa vattnet. Framme vid fören kunde man se en meterlång Guldmakrill (eller Mahi Mahi, Dorado eller Dolphin Fish som de även kallas…) som lojt simmade i ytvattnet framför båten som någon form av förtrupp. Det var mäktigt att se denna stora grönblåa fisk simma med sina smäckra rörelser bara några meter framför oss.

Mycket av den positiva känslan som infunnit sig igen beror nog på att vi börjar närma oss halvvägs till Marquesas. När det är långt kvar (och det är det alltid när man ska segla 3000 sjömil) så känns det alltid bättre att ha fler avverkade sjömil bakom sig än framför sig. Det blir lite mer av en nedräkning istället för att man ser hur mycket man har framför sig. Med bra vindar är vi halvvägs om ett par dagar.

För att förtydliga lite hur långt ut till havs vi egentligen är så kan man tänka sig att vi befinner oss i centrum av en cirkel med radien 200 landmil och i den cirkeln finns inget annat en bara hav. Det är ungefär som om vi skulle ha båten i centrala Stockholm och det skulle inte vara annat än klarblått hav hela vägen ner till Rom i Italien i söder och bara ändlösa vidder av vatten hela vägen upp till Svalbard i norr. Det säger väl ett och annat. Ni skall dock inte låta detta förfära er. Havet har hittills varit väldigt lugnt och det ser ut att bli fortsatt bra vindar hela vägen fram till vårt mål.

Igår på lördagen så måste vi ha befunnit oss på en väldigt central punkt mellan olika stora städer i världen, för efter att ha seglat i en hel vecka utan att ha sett en enda båt så kör tre stora containerfartyg förbi oss på nära håll under en och samma dag. En med destination Peru, en annan på väg till Panama och den tredje på väg till Auckland i Nya Zeeland.

Det har kommit till vår kännedom att dessa inlägg som vi försökt publicera via satellittelefonen inte har kommit upp på bloggen. Om det är någon som läser detta skulle ni gärna få skicka ett sms till vår satellittelefon för att bekräfta att det kommit upp på hemsidan. Titta under fliken ”Kontakta Oss” för att se hur du ska göra.

Vi hörs igen halvvägs!

Senaste dygnsdistanser:

Dag 7: 134 nm

Dag 8: 123 nm

Dag 9: 120 nm

Det här inlägget postades i Panama - Nya Zeeland och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*