Tonga och dagen som försvann

Japp nu är vi på Tonga och på vägen hit förlorade vi ett dygn… Vi fick aldrig uppleva onsdagen den 15 augusti 2012, hoppas att det inte hände något viktigt! Anledningen till detta var att vi passerade internationella datumlinjen så att vi nu ligger 11 timmar före sverige istället för 13 efter.

Överfarten hit var mestadels vindlös, vi motoriserade ungefär halva vägen eller lite mer vilket sa ”aj” i plånboken men ändå var ett måste för det finns ingenting värre än slående segel när man försöker segla i för lite vind, även den mest normala kan bli galen!

Här på Tonga verkar vattnet bokstavligen koka av valar så vi hoppas på att eventuellt få simma lite med dem, det vore så häftigt! Jag sa till Eiliv att om vi får simma med valar och sen med delfiner så kan vi åka hem sen, då kan inte resan bli bättre… så vi får väl se 😉 För övrigt har ingenting spännande hänt sen vi kom, vi har klarerat in (vilket alltid upprör mig då vi betalar en massa pengar för ingenting) och handlat lite i de fullkomligt värdelösa supermarketsarna här. Imorgon ska vi släppa vår mooring och segla runt lite här bland öarna.

Annars så siktar vi på Singapore till början på december då vi tänkt flyga hem för lite julfirande. Vi tänkte försöka skaffa oss ett jobb som crew på någon superyacht och om inte det funkar blir det nog till att försöka köra charter i Thailand ungefär ett halvår.

Nu var det extremt länge sedan vi hörde av oss hem och vi är ledsna för det men internet är för segt för skype… På Fiji ska det finnas riktigt bra internet så då jädrarns ska vi ringa hem och kanske ladda upp en liten filmsnutt…

Blöta pussar!

Det här inlägget postades i Panama - Nya Zeeland och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Tonga och dagen som försvann

 1. Karin skriver:

  Hejsan! Är det inte läskigt att simma med valar? De är ju så stora??
  Tror inte det hände nåt särskilt den 15:e… Inte här i alla fall.
  Nu är det ju inte så länge tills vi ses om ni tänkte komma hem till jul! 🙂 Ska bli himla roligt!! Hoppas Christian får ledigt från jobbet också. Annars får jag komma upp själv med barnen. Hoppas ni hittar något jobb! Låter bra att jobba som besättning på en större båt! Här hemma har vi precis haft sommarens varmaste dag. 30 grader! Puh! Samtidigt blåste det för mycket för att kunna ha parasollet uppe. Såna dagar längtar man verkligen efter en pool!! Eller efter att befinna sig på segelbåt så man bara kan hoppa i plurret om det blir för varmt. Härligt!
  Hoppas vi kan skypa snart!

  Kram, kram Karin

 2. SY Hero skriver:

  Heisann,
  Tror ikke dere gikk glipp av så mye den 15. august – verden går videre. Lurer litt på hvordan ankringsforholdene var på Niue og hvilken rute dere velger til Singapore? Pløyer dere gjennom Torres eller går dere på nordsiden av Papua New Guinea? Vi ligger fortsatt på Maupiti – flotteste atollet i Society Islands etter vår mening. Drar videre mot Palmerston i løpet av noen dager. Kanskje vi sees igjen på Tonga hvis dere ikke er for raskt i vei.
  Hilsen Selma, Magnus, Lotika og Stein Olav

 3. Linn skriver:

  Hej,
  Hoppas ni får simma med både delfiner och valar då, så får vi hem er snart 😉
  Om ni ska boka flyg, lär det vara bra att göra det ganska snart. Många svenskar passar på att ta långledigt och många resor är uppbokade redan nu, tack vare den dåliga sommaren här. I år kan man genom att enbart ta ut 7 semesterdagar få hela 3 veckor semester då helgdagarna faller bra i år. Tänkte bara att ni kanske inte tittat på det i och med att ni har semester hela tiden 😉 Saknar er!
  Puss och kram!!
  Linn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*