Vi vill till Nya Zeeland… NU!

Vi hänger fortfarande kvar i Fiji…

Bye, bye Slick and Obelisk! It's been a hell of a run! 😉

Våra kära vänner på Slick och Obelisk lämnade oss i fredags för Vanuatu och det kändes extremt sorgligt, vi har haft mycket skoj ihop och vi kommer sakna dem!

Ser inte så bra ut...

Men vi kommer ingenvart då vi gärna skulle ha en eller två extra personer med på båten ner till NZ så vi har letat lite besättning och igår upptäckte vi att ett av våra undervant inte mår så bra (se bild). Jag tror kanske att vi måste fixa detta innan vi ger oss iväg…

Nu ligger vi utanför den lilla staden Lautoka och här träffade vi återigen den stora Danska båten Mie vars halva besättning vi stal i karibien. Vi blev bjudna ombord på mat och hade en trevlig kväll. Ombord fanns nu två svenska tjejer från Nynäshamn och det är alltid spännande att träffa lite svenskar.

Danska båten Mie med en mast mindre än sist vi såg henne.

Idag är det Fiji-dagen så vi ska ta oss in till stan och kolla in vad som händer…

Hörs snart!

Frrrruktstund!

Det ser proffsigt ut men vänta bara tills ni sett mig spela...

Inte så tråkig miljö att spela golf i...

Det här inlägget postades i Panama - Nya Zeeland och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Vi vill till Nya Zeeland… NU!

 1. Palle Kuling skriver:

  hahaha… Vilka brats ni är som bara glider runt på fiji å tom spelar golf.
  Bra ide att fixa staget. Vi mötte några av resans värsta oväder mellan fiji och australien. Dels drar man sig söderut och dels finns det rätt mycket land (asien och australien) som påverkar vädret nu så passaden kan lätt sättas ur spel.
  Nåväl. Lycka till. Hade gärna kommit och seglat som paying crew, de där vattnen är fantastiska men livet är inte i den fasen just nu.. Jag tycker absolut ni ska ner till Bequa btw.
  Det är kul att följa er på bloggen. Synd att ni slängde av halva orgonalbesättningen, det är ju gruppdynamiken som är det mest spännande. kan ni inte skriva lite om hur det är att segla som par? Hittar ni funktionella och bra roller eller blir rolltillsättningen stereotyp? Är det t.ex. alltid en av er som styr vid tilläggning och vad har ni för roller annars? Vore sjukt kul att läsa.
  Vänliga hälsningar
  DK

 2. Karin skriver:

  Hejsan kära golfare!

  Hoppas ni hittar bra besättning till överfarten! Mamma sa ni skulle träffa ett par aspiranter häromdagen… Hur gick det? Ja den där vanten såg lite ledsen ut… En mast mindre på en båt med 3 st kanske inte gör så mycket men för er del vore det ju väldigt trist med masthaveri nr 2 på färden. Hoppas ni kan fixa det där ni är nu.

  Här hemma har frosten kommit! Fick skrapa rutan på bilen i morse! Brrr. Kallt och fuktigt! Dags att röja i garaget så vi får in åtminstonde den ena bilen där. Vårt garage är just nu ett enda stort förråd av ved, cyklar, redskap, skräp och en miljard muslortar. Har gillrat en fälla nu så vi får hoppas på fångst. Har även avkrävt hustillverkaren tätning av garageporten. Tror det är där de små rackarna kommer in. Joar tror också att tomten bor därinne. Igår när vi höll på att städa frågade han om den oranga röjsågshjälmen med öronkåpor var tomtens hjälm. Han tjatade också envist om att få åka kälke. Annars ska vi nog koncentrera oss på att städa inomhus nu innan mamma kommer på torsdag. Brödrosten höll hon på att ta livet av förra gången hon var här och skulle försöka skaka ut alla smulorna, så den ska vi nog ställa undan i tryggt förvar ;). Ska bli skoj med besök! Får se vad vi ska hitta på. Hoppas på fint väder!

  Nu har Alvar vaknat och det luktar lite skumt i byxan. Han har börjat producera en hel del nu sedan vi introducerat lite mer mat. Känns lite sorgligt att han blir stor så fort! Men så är det ju… De växer så det knakar.

  Puss o kram, over and out från Hossmo!

 3. erica skriver:

  Hej ser gött ut man förstår att ni är sugna på att åka vidare och Nya Zeeland är helt underbart. Längtar så tills jag själv får åka. Lite fråga om er AIS använder ni inte den för enligt den är ni kvar i Pannama?
  Mvh
  Erica

 4. Mattias skriver:

  Och jag vill också till NZ NU! Kanske borde kommunicera det hela med min tilltänkta… 🙂 Go for it! Men kanske fixa vantet först :S

 5. Marie Rönnqvist skriver:

  Jag vill också till Nya Zeeland NU! Hade jag varit på Fiji hade jag seglat mer er! 🙂 Verkar som ni har en fantastisk resa btw, underbart! Ta hand om er! Kram/Marie

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*