NZ – Here we come!

Nu lämnar vi korallstränder, cocosnötspalmer och ”glassarlivet” för ett tag, tar oss i kragen, klipper oss, sätter på oss hela kläder och skaffar oss ett jobb! Det kommer inte att bli lätt… En väckarklocka som ringer, arbeta 8 h om dan och alla andra vardagsgrejer som vi glömt hur det funkar.

Hire me!

Imorse skickade vi våra första CVn och vi önskar såååå att vi båda kan få jobb på företaget vi sökte. Jobbet var att arbeta som crew för ett färjeföretag i Auckland. Håll tummarna! Men med våra stiliga CV bilder borde vi vara hemma 😉

Hur som helst… än är vi inte där! Det är ca 1100 sjömil ner till Nya Zeeland och vindarna är nyckfulla, vi är vana en konstant östlig vind som stabilt blåst oss västerut men vindarna ner till Nya Zeeland är allt annat än förutsägbara! Nu har vi iaf nya vant, nytt oljefilter, ny olja, ny transmissionsolja och känner oss redo för färden som blir vår tredje längsta utan land sedan vi lämnade Sverige. Anna är fylld med frukt och grönt och vi har införskaffat ett nytt drag att fiska med som vi har stora förhoppningar på…

Vi har en del minuter kvar på satellittelefonen så vi kommer försöka skriva lite inlägg emellanåt men skicka gärna massor av gratis-sms till vår satellittelefon om ni har lust, för det är så kul när man har MEGA-tråkigt ute till havs! Vi har förstått att det är många som har försökt tidigare men inte fått det att fungera och det är tyvärr vårt fel. Det skall nämligen inte vara något plustecken framför numret, så nu har vi tagit bort det. Så försök gärna igen nu! Även om vi inte kan svara är det hemskt roligt att få lite input utifrån.

För att skicka gratis sms till vår satellittelefon går ni in på http://messaging.iridium.com och fyller i vårt nummer 881631570171, skriver ett meddelande som inte får innehålla å, ä eller ö och sedan trycker ni på ”Send Message” så flyger det lilla meddelandet ut i rymden och sedan ner till oss via ett antal satelliter. Häftigt, eller hur? 🙂

Ha det så bra, så hörs vi snart igen!

PS. Håll tummarna för att vi fångar mycket fisk och att vindarna behandlar oss väl!

Det här inlägget postades i Panama - Nya Zeeland och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till NZ – Here we come!

 1. Fortsätt rakt framåt. Lönerna är högre i Australien. Och vindarna är bättre på vägen dit. /Linda

 2. Ylvali skriver:

  Skepp o’hoj!
  Med de där bilderna ska det äl inte bli några problem att få jobb 😉
  Skämt och sido lär det bli en ny prövning att återgå till strukturerade dagar, arbete minst åtta timmar per dag schemalagt ;-). Men ni klarar det också. Det kommer bara göra att när ni väl kastar loss nästa gång kan njuta än mer och uppskatta friheten att bestämma dagens innehåll på egen hand.

  Här hemma saknar vi er oerhört! Hösten är här och vintern lär inte vänta allt för länge på sig enligt väderleksrapporterna…snö innåt landet redan ikväll :-(.
  I helgen tog vi ett krafttag och körde bort alla utemöbler, tog in alla blommor från verandan och städade första delen av källaren för att kunna ställa undan skor osv. Tråkigt men behövligt.
  Igentligen så längtar vi efter sol, värme och ganska mycket vila 😉 och avundas er.
  Vi ska försöka skicka lite uppdateringar via satelittelefonen och hoppas få ett litet livstecken från er på den långa färden så att vi vet att allt är ok. Det verkar vara en hel del kraftiga vindområden där nedåt så var försiktiga och segla med förstånd…men det vet jag att ni gör.
  Har ni fått med er någon exra crew på båten?

  Lycka till med överfarten och jobbsökandet. Vi håller tummar och tår så mycket vi bara kan.

  Pussar och kramar från hela Family G

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*