Segla, inget för soffpotatisar

Många armhävningar ska det bli för att komma i form.

Att ge sig ut och segla en solig dag kan vara väldigt avkopplande, skönt och lättsamt. Något man gör för att få en lugn och meditativ stund forsandes fram genom salt hav framdriven utan motorljud med vindens hjälp. Säkerligen kommer vi att ha massor av sådana härligt lata dagar i solen, men vi  kommer med allra största sannolikhet även att råka ut för sämre väder under vår resa. Då gäller det att inte vara för klen då det krävs sin kvinna/man att klara av några dygns kryss med 10 sekundmeter blåsandes i ansiktet utan att banga. Av just den anledningen har vi som är kvar vid projektets bas satt upp ett ambitiöst träningsprogram för att komma i form. Minst tre dagar i veckan blir det träningspass med både kondition och styrketräning tillsammans med en balanserad diet innehållandes massor av proteiner, mineraler och vitaminer. Då det mesta av våra pengar går rätt in på spar- och utrustningskontot blir det inga pengar kvar till flådiga gymkort så vi sköter all träning i en privat lokal (Läs lägenheten). Vi har dock hört rykten om att det kanske möjligtvis kan finnas ett ”trimmerum” i bostadsrättsföreningen som man kan disponera. Det får bli något att kolla upp.

I veckan har vi även synts i landets medier på olika håll. Under onsdagen kunde man läsa om vår resa i Värmlands Folkblad och på torsdagen syntes vi på Västerbottens-Kurirens sista sida. Vi i BåtenAnna-gänget tycker att det är väldigt roligt och hoppas att vi får några extra besökare hit till vår hemsida för att följa vår resa. Så fort vi får pfd:er på artiklarna så lägger vi ut dem här under fliken media. Vill man läsa artikeln i Värmlands Folkblad nu kan man göra det här.

Vår nya gasolspis med ugn i rostfritt. Kabyssens blivande hjärta.

Kommande projekt på båten som skall göras är att motera in vår nya gasolugn med spis av märket SMEV från Italien. Sedan skall det lossas på pulpit för att göra nya tätningar.

So long
Capten Ninetoe

Det här inlägget postades i Förberedelser innan avfärd. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Segla, inget för soffpotatisar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*