Kristinehamns gästhamn

Är numera vårt hem och vi trivs som fisken i vattnet! Vi bor äntligen i Anna, vi sover, äter och borstar tänderna i henne. Mest av allt putsar vi dock på henne men lite hinner vi njuta ibland också. Eftersom vi ännu inte lyckats få till lyxiga saker som toalett, gasol till spis och fungerande avlopp är det skönt att gästhamnen erbjuder mycket fina faciliteter med spis, tvättmaskin, toa och dusch. Allt är verkligen fint och fräscht, vilket är goda vitsord från inspektör´n 😉

Båten Anna vid sin plats i hamnen. innan hon fått på ventiler dock.

Vi börjar nu äntligen känna att vi kan visa upp Anna för folk. När vi la i henne var hon skitig som… ja, typ en raggarbil eller något. Jag hade även i en sista desperation tagit plast och maskeringstejp över några hål som vi inte hunnit täta innan hon las i. Please don´t try this at home! Maskeringstejpen göttade sig ordentligt i den fina sommarsolen som strålade dagarna efter och brände in fint i plasten. Har man inte jobb så gör man sig! I veckan har vi dock fått igen hålen genom att sätta i 4 ventiler och två små spotlights samt röstjärn. Efter att hålen nu är igensatta kom min kära mor hit idag för att hjälpa till att skrubba däck och oj vad fin hon blev (båten alltså)!

Nu måste jag tassa till sängs för att orka jobba lite imorgon. Det är dock inte lätt att koncentrera sig på arbete i dessa bråda dagar. Jag kommer att lämna mina kära kollegor den sista juni så att jag har hela 10 dagars ledigt innan vi ger oss ut på världshaven. Eiliv kommer att sluta redan på fredag och därefter bli sjöbuse på heltid. På onsdag kommer Gustaf och då har han en del att ta igen. Det ska bli kul att se honom igen, vi har saknat honom!

Puss och Kläm!

Emilie

Det här inlägget postades i Förberedelser innan avfärd och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Kristinehamns gästhamn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*