Fix och trix.

Här på Nya Varvet lever vi efter regnet. Fasen det finns knappt någonting bättre än att vakna upp klockan 8 på morgonen och höra hur det smattrar på taket. Då vet man att det är sovmorgon. No working in the rain, som dom säger. Tror jag. Sen brukar det klarna upp och vi söker oss försiktigt ut igen, oftast Eiliv först. Han ska ju ha två ägg trots allt. Det är helt enkelt priset för det extra ägget.

Annars så börjar riggen ta form. Ska nog vara klart senast måndag. Då blir det påmastning för hela slanten. Båten ser lite fattig ut utan mast. En tomhet som ej går att överbygga, utan mast. Mantågsstöttorna som fick sig rejäla törnar ska svetsas. Togglar ska monteras här och var. Röstjärnet som håller förstaget ska modifierars. Skyddsräcket ska böjas till och svetsas. Som ni säkert kan tänka er så lär detta inte blir en trevlig promenad i parken, utan det kommer säker blir dyyrt. Vi glada budgetresenärer hoppas dock, kanske en aning naivt, att riggarna på Riggarna finner våran sak ädel och ger oss en väldigt tunn faktura.

Emilie bakade (baka en paj?) idag en fetost paj som var helt sjuk, sjukt god alltså. Hon har nu lagat middag två dagar i rad och det kanske inte är det vanligaste. Men låt denna paj bli en inspirationskälla. Jag tänker Pavlos hundar. Så fort man säger ”Paj” kommer salivbildningen att börja i Emilies mun och hon blir sugen på att laga mat. Ska testas.

Vi mår bra här i alla fall. Kanske inte så att vi frodas direkt, skulle ju hellre vilja vara på väg. Men men, all is well.

Det här inlägget postades i Sverige - Kap Verde och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Fix och trix.

 1. stefan skriver:

  Vad söt du är!

  Vad roligt att läsa eran blogg. Hittade den via fendern som jag slöläser då och då. Önskar er all lycka till i eran seglats. Masthaveri kan sluta riktigt illa, se till att ha god koll på riggen hela tiden. Är den hel kan inte mycket hända 🙂

 2. Näslund skriver:

  Skulle vilja se lite mer bilder på pajen, nästan att det luktar enda hit. Jag är stolt över Emelie!

  • gurra skriver:

   Försökte verkligen, men Emilie blundade på varje bild. *suck* 🙂
   Hon står just nu vid spisen faktiskt. Hon ler åt din kommentar./Hardell

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*