Mellanrummet

Det finns en känsla just nu att man befinner sig i någon form av mellanrum. Vi är inte på väg, men vi är ändå på väg. Allt det där som inte hanns med innan vi stack och som kändes som att de skulle ordna sig av sig själv finns kvar och måste ordnas! Eiliv och Gustaf jobbar på bra medans jag redan innan avfärd gjorde av med det sista av min energi. Jag har ljusglimtar såklart men vissa mornar vill jag bara ligga kvar i förpiken och gråta en skvätt för att jag ligger på ett varv med skitigt vatten mitt i Göteborg med en faktura hos riggarna som växer med tusenlappar varje dag (idag fick vi reda på att bara materialkostnaderna är uppe i över 20 000) istället för att vara på väg mot värme och turkosblå vatten. Jag måste bita ihop ibland för att min frustration inte ska gå ut över Gustaf och Eiliv som bokstavligen sitter i samma båt som jag och är positiva och håller humöret uppe! Mitt nästa stycke kommer att bli positivt för nu känner jag att det blev för deppigt här…

Riggarna är superduktiga och har lärt oss massor, det känns som att det fanns någon sorts mening i allt och att vi trots allt inte var fullt redo…

Det här skrev jag i måndags men så dog internet och jag kunde aldrig publicera det… Nu har det gått några dagar och vi har haft superskoj! Vi har umgåtts med härliga vänner och hållt trubadurafton för alla på lilla bommen i Göteborg… superskoj, tack alla som var med! Vi har blivit bjudna på underbara måltider av familj och vänner så att vi har lite underhudsfett att ta av när det blir skralt på de stora haven. Bilen är såld också… det var tungt men det känns skönt att slippa oroa sig för hur den ska bli såld!

Masten är på och fakturan är betald! Efter ett fint arbete landade notan på nya varvet på sammanlagt 36 000 kr. Det blir till att äta nudlar ett tag men jag tror i alla fall att masten ska sitta kvar och att seglen är hela nog för att ta oss framåt! På söndag tänker vi dra och det känns nåstan som en liten repris så här tre veckor efter vår första avseglning.

Nu ska vi fortsätta att dänga Johan Eriksson i Corone!

Det här inlägget postades i Sverige - Kap Verde och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Mellanrummet

 1. Per Fransson skriver:

  Hej
  Passerade er precis, ombord på ett fartyg. Kul att se att er mast står igen. Tur att det hände nu och inte på nordsjön. Hoppas att det som ligger framför Er är bara kul och små fix. Jag har också en Fortissimo så jag följer er med spänning.

  Lycka till nu. Och njut Jag seglade en gång från carribien till GBG 10 av 18 dagar dukade vi upp i sittbrunn med vinglas av resan mellan azorerna och Caribien så fint väder får man med.
  MVH
  Per F

 2. kotten skriver:

  Skönt att få allt kollat av proffs innan avfärd. Vad valde ni för dimension på stag o vant – behöll ni samma mm eller gick ni upp i storlek ?
  Nästan en månad senare start – kolla prognoserna j-t noga innan Biscaya-passagen.

  • Gustaf skriver:

   Jo, det är riktigt skönt att grejerna är kollade av proffs. Att kunna lite på sin rigg liksom, dock litade jag även på den förra. 😛 Ja ja..

   Vi har 7mm på stag och vant. Standard är 6mm men bra med lite extra.

   Biscaya ska bli intressant, helt klart.

   • kotten skriver:

    ok – skönt med någon mm extra.
    Inte så lite avis på ert kommande äventyr 🙂
    Stor lycka på en fantastisk färd !

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*