Amsterdam, sex, drugs and rock’n’roll… eller techno!

Lite annorlunda gasmask

För min del var det med lite skräckblandad förtjusning som vi bestämde oss för att ta vägen förbi Amsterdam. Amsterdam är för mig och förmodligen även för många andra förknippat med droger och prostitution, vilket jag tycker gör det lite läskigt! Väl här var det tydligen inte så läskigt och jag drogs som en magnet till Red Light District och kunde inte sluta att häpnas över alla souvenir-butiker som sålde pipor och gasmaskar med inbyggda bongar i massor samt skyltfönstren med söta tjejer till salu. Det var helt enkelt en overklig upplevelse detta Amsterdam.

Då Gustaf bestämt dejt med två tjejer som han träffade i sydamerika för ett par år sen försvann han nästan innan Anna glidit in till bryggan och förtöjts i hamnen i Amsterdam. Han var riktigt taggad och det måste ha varit ett kärt återseende och tror nån att det måste varit skönt för honom att få hänga med lite andra människor än oss. Det var dock ganska skönt för oss att ha lite tid för oss själva också, det behövdes.!

Efter lite mys i båten bjöd jag ut Eiliv på dejt, vi lyxade till det med en dusch och klädde upp oss lite, Eiliv upptäckte lite mögel på sina byxor men de gick att använda ändå! Första timmarna av dejten kunde vi inte riktigt sluta att fascineras över hur snygga vi var. Jag tror det berodde på att det var ett tag sen vi klädde upp oss i något annat än underställ och seglarkläder men det kan även berott på att jag hade rotat fram mascaran eller att min senaste hårklippning på Eiliv blev riktigt bra eller så kan det vara så….. att vi gått ner ett par kilo. Jag och Eiliv hade iaf en riktig helkväll då vi bl.a. käkade underbara tapas tillsammans med en katt. Vi hade himla kul och det hade Gustaf också på sitt håll enligt säkra källor.

Eiliv och katten på tapasstället

Nästa dag här i Amsterdam som faktiskt inte är Nederländernas riktiga huvudstad (det är Haag, där regeringen sitter) så drog Gustaf iväg på Techno-festival medan jag och Eiliv slappade och bråkade med en jobbig tysk. På kvällen blev vi inbjudna till ett svenskt par som låg i hamnen på väg hem från kanarieöarna. De hade en riktigt fin båt och en hel del tips! De var även generösa och försåg oss med 200 gb film och en massa cruisingguides. Det var trevligt! Så har de en hemsida med: http://adventureswithsyingeborg.blogspot.com/

Igår eftermiddag lämnade vi nöjda Amsterdam för denna gången och gick för motor till Ijmuiden, här har det stormat på under natten och på VHF:en har det sänts ut kuling varning så vi har gått och satt oss på en strandbar. Gustaf och Eiliv som är lite coolare än mig har redan dykt på ölen medans jag än så länge håller mig till cappuchino!

Vi börjar även bli lite sugna på besök om någon känner sig manad!? Biscaya kanske 😉

Tschüss

Det här inlägget postades i Sverige - Kap Verde och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Amsterdam, sex, drugs and rock’n’roll… eller techno!

 1. Johannes skriver:

  Hej på er!
  Sjukt kul att ni är så flitiga med skrivandet.
  Hoppas ni har det svinbra och att masten håller 🙂
  Todeloo!
  PS. Om Gurra ibland är lite blöt utanpå shortsen, just vid könet, så brukar han ofta vara det. DS.

 2. Julia skriver:

  Hej hej på er,

  Skit resan har verkligen börjat ordentligt för er… Bara lämna sverige så börjar de hända grejer, eller de är klart för er hände de ju grejer bara ni lämnade Kristinehamn…
  Måste säga Emilie och Eiliv eftersom jag känner er bäst, jag är så stolta över er, att ni är på väg och allt ni åstakommit och genomfört på vägen. Good work asså!!!
  Hittade härrom dagen när jag var hemma hos mina föräldrar en bild på oss Emilie, du och jag som satt med två hundvalpar från din stora hund, vi satt på gräsmattan utanför mitt hus på Gösvägen och smilade i likadana kläder och skor. De var tider de!! fick en liten tår i ögat. Emilie du är bäst, vet du de även om jag var lite skraj för dig när jag var liten! =) Saknar dig redan men jag vet att du kommer hem om ett tag och att du/ni har en underbar upplevelse både just nu och framför er… är nog inne på er blogg 1 gång om dagen så de uppsattas stort när ni dokumenterar era upplevelser. Mer bilder skulle jag vilja önska!!! =) Skriver säkert snart igen Puss & kram.

 3. Linn skriver:

  Hej glada seglare!
  Alltid lika kul att läsa om era äventyr och se bilder på er! Synd att knäppa tysken skulle ta så mycket energi av er, men sådana jobbiga m-skor kommer ni nog tyvärr dyka på en och en annan gång. Folk som kommer vilja luras på pengar också, men det är bara att ta det med en nypa salt. Jag kan bara tänka mig hur lustig situationen måste ha blivit för holländaren som tolkade..

  Nu ska jag klura på Magnus födelsedagspresent, fixa sånghäfte inför kräftskivan vi ska ha i helgen, baka tårta och försöka hinna träna lite.. hmm svårt att få tiden att räcka till.

  Många kramar
  Linn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*