Livet i Portugal

Ni får ursäkta våran frånvaro. Det är bara så att vi, i hedonismens spår, har prioriterat oss själva för en stund. Kanske för för första gången på resan känner vi oss inte längre på efterkälken, vi har gott om tid. Antar att korsningen av Biscaya gjorde sitt. Avstressade.

Que?I La Coruna levde vi ruggit bra, kanske lite väl ofta över våra tillgångar. Emilie som suktat efter Tapas sen hon var i sin mammas mage fick leva ut sina tapasfantasier och vi andra följde inte alls motvilligt med. Sen gick vi alla ut på spanskt vis med svenskarna påGorm. En liten besvikelse som har förföljt oss under resan är bristen på engelsktalande personer. Hade så klart hört talas om fenomenet tidigare men trott att jorden blivit för liten för att inte prata engelska, i alla fall hos den unga generationen i Europa. Jag tycker bara att det är lite tråkigt att inte kunna kommunicera på riktigt. Ja, ja.. man tar seden dit man kommer men när man dubbar TV och film tar man bort en gratis utbildning.

Nattliga besökareEfter några dagar blev vi nöjda med La Coruna och började segla mot Porto. Portugal känns på något sätt mer exotiskt. Under seglingen såg vi både hajar och mer delfiner. Av någon anledning kom alltid Delfinerna på natten och sällskapade ofta rätt länge med oss då Anna skrämde fram fisken.

Framme i Leixios, just vid Porto har vi princip bara fortsatt vad vi startade i La Coruna. Ätit, läst, hängt på standen, surfat en del, druckit pilsner i sittbrunnen och myst med en pipa i näven. Porto kändes jäkligt trevligt då vi kom i kontakt med väldigt mycket människor och mycket lokala människor som till min glädje pratade väldigt bra engelska. Portugal är ett land där jag kan  bo i tror jag.

Väldigt bekvämt med spirbommen och vindroder.Nu (äntligen) är vi framme i Cascais en bit utanför Lisabon. Väl tajmat med tanke på att det är fredag idag. Seglingen hit bjöds på en styv kuling och ett hastighetsrekord på 11,32 knop. Men vi kom välbehållna i hamn. Att lägga till när det blåser kuling är inte så otroligt roligt då man måste vara rätt aggressiv för att inte tappa styrfarten och kontrollen mot vinden men Eiliv gjorde så att det så väldigt enkelt ut. Han är ju trots allt kapten. Emilie som skötte ”incheckningen” hälsade att hamnkapten tyckte att vi var ”crazy” som varit ute och seglat i kulingen. Vi ryckte på axlarna och ansåg att engelska kanalen var värre.

Ikväll kommer vi nog att hänga i Gorms sittbrunn ett tag före vi drar in till Lisabon och kollar läget. Hoppas livet leker där hemma för det känns rätt bra att vara ute på en båt just nu. Nästa anhalt blir förmodligen Madeira. Det blir våran längsta segling hittills men först ska vi ta det allmänt lugnt här i Cascais och njuta av livet.

PS. Anledningen till att jag ogillar västländers brist på att prioritera engelskan kan ha med att jag är så sjukt dålig på tyska, franska och spanska. Det kan som sagt ha med det att göra. Och tyvärr blev det inga bilder. Men dom kommer.

Vi hörs/ Gustaf

Det här inlägget postades i Sverige - Kap Verde och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Livet i Portugal

 1. Linn skriver:

  Hejsan tuffingar!
  Nu börjar ni låta riktigt rutinerade, ”vadå kuling engelska kanalen var värre”. 😉
  Tänk vilka erfarenheter ni kommer att samla på er efter resan!
  Njut av er resa varenda minut, längtar också efter en äventyrsresa. Jag och Magnus har sagt att det blir något äventyr nästa gång. Kanske på båten Anna men på trevligare breddgrader än Vänern? Något annat som också vore kolt är att bestiga kilimanjaro. I vår tidning Vagabond stod en hel del om äventyrsresor, blir rätt sugen på något sådant och fly från regnrusket här. Hoppas vi kan höras på skype snart igen! Puss och Kram sis L

 2. Niklas skriver:

  Hej hopp i lingonskogen.
  Vi drog i måndags kväll vi… men då hade vi ju varit där i 2 v… Framme i Porto Santo nu. Allt lugnt.
  Jumbo är billigasta mataffären i stan, men även den andra i första köpcentrat är ok. Gillar ni klättring? Det finns finfin på gångavstånd. Gå längst vattnet västerut, förbi Boca di Inferno och till nästa fyr. Vänster en (1) meter efter fyren och voila!!
  Vi ses kanske i Puerto Mogan… där kommer vi ligga i drygt 2 v! 18/10-4/11 typ. ha de!!

 3. Agnetha Påhlin skriver:

  Jo jag tackar jag! Cascais är där portugals rikisar semestrar. Fint ska det va=))
  Skönt att höra att det gått bra även denna omgång. Själv sitter jag med tårna i Medelhavet på andra sidan o sippar champagne. Kram på er fr Agnetha

 4. Tina skriver:

  Kul att höra att ni verkar ha det riktigt gött. Ha en fortsatt trevlig resa! Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*