Puerto Mogan

Efter några dagar i Las Palmas var det dags att dra vidare. Marinan skulle fyllas på med båtar som skulle segla ARCn (Atlantic Rally for Cruicers) och vi ville ta oss ner till sydkusten där vädret i regel ska vara soligare och varmare + att det ska vara bättre bad och snorkling.

Gran Canarias kust på väg mot Puerto Mogan.

Efter lite efterforskningar bestämde vi oss för att sätta kurs mot Puerto Mogan som är en liten turistort som ligger på Gran Canarias sydvästra sida. Gran Canaria är en relativt liten ö så seglatsen runt halva ön tog bara en sisådär 9 h. En sträcka som känns väldigt kort nu för tiden. Väl framme letade vi snabbt upp S/Y Bull som är en annan Fortissimo som är ute på ett världsomseglingsäventyr. Vi träffade dem första gången i våras på båtmässan i Stockholm och sedan vi startade i somras har vi legat ganska precis två veckor efter dem förrän nu. Det var väldigt roligt att träffa dem igen och få ta en kik på deras båt. Vi har även fått äran att träffa Ellinor och Jonas på båten Vinda.

Sedan vi kom hit i tisdags kväll har det varit fullt upp med aktiviteter. Redan första dagen hyrde jag (Eiliv) och Gustaf dykutrustning och tog dingen ut tillsammans med Niklas och Poffe från Bull, för att dyka på ett vrak. Det var ett tag sedan man dykte sist så man kände sig lite ringrostig, men det var ett häftigt dyk och jag hoppas vi får göra om något liknande snart igen. Annars har det varit lite strandhäng, pill med båten och snorkling som stått på schemat. Dessutom har vi haft en hel del trevligt umgänge med besättningarna på tidigare nämnda båtar.

Imorgon kommer Fredrik som ska segla med oss över Atlanten. Det ska bli väldigt spännande att träffa honom och att helt plötsligt bli fyra ombord. Planen för oss är att vi ska lämna Puerto Mogan den 10e  november och sätta kurs mot Kap Verde och innan dess har vi några saker som måste ordnas med båten så det är väl bara att sätta igång. Tiden går alldeles för fort när man har roligt.

Nya uppdateringar om läget kommer snart igen.

Over and out!

Det här inlägget postades i Sverige - Kap Verde och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Puerto Mogan

 1. Ylvali skriver:

  Halloj, har ni känt av vulkanen ngt?
  Man undra ju vart exakt ni är när man ser sådana nyheter…speciellt när ni inte skrivit något sedan dess.
  Jag hoppas allt är bra med er i allafall. Här är det snorigt och dant..inte roligt alls kan jag säga. Känns som att näsan ska ramla av snart pga allt snytande.

  Stora kramar till er alla!
  Syster Yster

 2. Pierre Åsälv skriver:

  Fantastiskt roligt o spännande att följa ert äventyr. Är själv i början av planeringsstadiet för en världsomsegling. Ha de gott o segla lugnt. /Pierre

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*