Framme

Väldigt skönt. Framme i Las Palmas efter 2 dygn och 11 timmar. De sade att det skulle vara proppfullt här. Genom att parkera helt fel när vi kom fram klockan 4 på natten och ockuperade tre platser kom vi i kontakt med hamnvakten som antagligen gillade vad han såg och fixade en plats för oss. Vi får vara här till måndag iaf, kanske längre. Känns som vi fixar delmål nu lika enkelt som man öppnar en öl efter en 3-dygns seglats. Första var nog Biscaya, men Kanarieöarna tar nog det. Nästa mål: Atlanten! Nu är det på riktigt.

Båten Anna, Oktober 2011

I Porto Santos, där självaste Columbus bodde och verkade ett tag, tog vi traditionen på största allvar då vi målade ett bildbevis att vi faktiskt också varit där. Riktigt häftigt och inspirerande att se alla målningar. Man känner en respekt för de som varit där tidigare. Vi vet att det inte är en dans på rosor att komma dit man är. Vi är stolta att vara med i klubben. Skönaklubben Porto Santo.

Efter bra häng med norskarna på Milla och Virginia V och våra egna landsmän i Orkestern (ett skönt namn) bestämde vi oss för att söka oss vidare mot nya äventyr. Maldiverna i stort sätt. Det finns mycket att säga om de vi träffar, men våran hemsida är så liten och världen är så stor och människorna så många. Det känns som om vi träffar polare hela tiden. Just nu sitter jag med John från Nordirland och dricker en lördagspint och njuter av livet. Madeira var riktigt bra faktiskt. Medan Eiliv och Emilie myste till med Virginia V och Orkestern på sin sida av ön träffade jag upp med grabbarna på Gorm och gjorde Funchal. Efter att ha smittit in på en klubb för 18-åringar och neråt blev vi utsparkade, bitchslapade och sparkade på smalbenen av de fantastiska vakterna. Plus i kanten för dom som i stort sätt gjorde våran kväll. Vakterna och Mattias beteende på dansgolvet. Fantastiskt!

Huvudet, bommens bästa vän.

Nu är vi som sagt i Las palmas och är rätt utpumpade. Seglingen från Maderia tog en del energi då det oftast var mellan 8 och 10 sekundmeter från sidan. Men snabbt gick det, dock trötta blev vi. Jag blev träffad av bommen för första gången, lite mer uppmärksamhet i framtiden tack. Idag är det lördag och världen får vänta ett tag då Las Palmas måste utforskas.

I dagarna kommer Fredrik att joina upp. Väldigt trevligt att ha en till medlem i sällskapet. Hur trevliga Eiliv och Emilie än må vara så är det lite jobbigt att vara det tredje hjulet ibland. Det här med att vara många människor på en liten båt är inte alltid lätt. Alla ens svagheter kommer till ljus och man måste verkligen försöka acceptera varandras olikheter. Men i slutändan är det alltid alltid värt det. ”Just idag mår jag bra”. Vilken låt?

Hej då

Det här inlägget postades i Sverige - Kap Verde och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Framme

  1. Simon Uldén skriver:

    Kan det vara låten Just idag Med Kenta du tänker på^^, Synd att jag missade er i las palmas. åkte med flyget hem till sverige i fredags:P efter att varit där i 2 månader. men se till at surfa nu, vågorna är grymma!

  2. Agnetha Påhlin skriver:

    Men äntligen kom det ett livstecken!! Måste vara ett ganska ok ställe att tillbringa några dagar på, eller?? Här har alla löv ramlat av och det är grådisigt. Ingen riktig köldknäpp ännu men den kommer var så säker. Annars har det inte hänt någonting i Hudik, jo förresten, jag träffade din (Eilivs) spanskafröken Margareta och hon hälsade till en av hennes favoritelever. Vilket är gjort nu då. Vila upp er nu inför Atlantenseglatsen. Tänker på er varje dag!!! Puss o kram fr Agnetha

  3. Kaia & Kjell skriver:

    Nå har vi kommet til Isla Bonita ( La Palma) – få turister og en fin overfart via Salvage Islands hvor vi desverre ikke kunne ankre opp pga for mye vær. Vi har kommet til vår destinasjon i år og skal utforske alle kanariøyene før vi reiser hjen et par måneder. Deretter skal vi tilbake til Middelhavet neste vår. Ha en god tur videre på deres store drømmeseilas. Hilsen Kaia og Kjell – Virginia V

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*