Islandtime

Det har varit sköna dagar här på Hiva Oa. Det var en otrolig lättnad att upptäcka att inklareringen i Franska Polynesien var otroligt enkel och bäst av allt GRATIS! Senaste länderna vi har varit till har varit jättedyra och kalaskrångliga att klarera in i. Oftast flera olika kontor som måste besökas som dessutom ligger på olika delar av staden. Så nu var det skönt att det endast var ett papper att fylla i samt till kostnaden av ett frimärke att skicka pappret per post till centrala myndigheter i Papeetee.

Varje dag har vi traskat in till byn som ligger tre kilometer uppförsbacke bort. Dock har vi tur och får oftast lift med lokalbefolkningen som är snälla och trevliga. Vi har upptäckt att bröd är billigt att köpa och frysta kyklingfiléer är prisvärda, så det har vi kalasat på senaste dagarna. Känns såå lyxigt efter en diet på konserver och torkad sojafärs.

Det man även  upptäcker när man kommer i land är hur fantastisk roligt och trevligt det är att umgås med andra människor. (Det känns i själen att människan är ett flockdjur) Här om kvällen var vi inbjudna på födelsedagskalas av den amerikanska båten Lisa Kay. (Ett amerikanskt par, med sin son, som är ute på världsomsegling på obestämd tid. Supertrevliga!) Deras son fyllde 12 och det bjöds på pizza, vin och öl. Jag och Emilie bidrog till kalaset genom att sjunga och spela en egenskriven födelsedagssång till födelsedagsbarnet Ben. Det blev mycket uppskattat. Tillsammans med fyra andra båtar hade vi en helt otroligt trevlig kväll.

Imorse vaknade vi av att någon sjöng Båten Anna låten på svenska genom förpiksluckan. Det var våra vänner på båten Moana som ätnligen kommit fram efter sin Stillahavsöverfart. Ikväll ska vi ses på Båten Anna och dela några öl med varandra! Kalaskul!

Planen som det ser ut nu i alla fall är att imorgon seglar vi ett par sjömil ned till ön Tahuata och ankrar upp i någon vik på dess västsida. Där blir vi i ett par dagar innan vi seglar ner till Fatu Hiva. Efter det blir det en kort översegling på 4-5 dygn ner till Tuamotus, som är en arkipelag som består endast av atoller, dvs runda korallrev som bildar en skyddande mur till det omgivande havet. Kommer att bli underbart!

Nu är vi på Hiva Oa. (Röda linjen visar vår väg in). Imorgon seglar vi till Tahuata och sedan blir det Fatu Hiva innan vi seglar vidare till Tuamotus.

Nedan följer ett par bildspel med dels bilder från Galapagos, sedan är det bilder på alla fiskar som vi lyckades bärga ur havet. (Tänkte att det kunde vara roligt speciellt för de som är intresserade av fiske som t.ex. Mattias ”Fisken” Lindh) =)

Om man kör bildspelet i helskärmsläge och sedan trycker på knappen ”Show Info” så kan ni även se kommentarerna till bilderna.


Det här inlägget postades i Panama - Nya Zeeland och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Islandtime

 1. Agnetha Påhlin skriver:

  Ni ser inte ut att ha tagit skada av er långa seglats. Å jag som gnäller över att behöva sitta ensam i 24 timmar på planet (ja, ensam o ensam det var ju några hundra till) Emelie måste få sitt lystmäte tillgodosett vad gäller djur vad jag kan se. Fantastiska bilder!! Det gläder mig att det går så bra för er. Sen måste jag göra en rejäl pudel. De veckor jag var i Sydney fanns du i mina tankar varje dag Eiliv men ändå glömde jag din födelsedag. Otroligt men sant. Så därför skickar jag ett stort varmt bamsegrattis till dig i efterskott. Pussokram Agnetha

 2. Mamma Marie skriver:

  hej på er snyggingar! jag är så fruktansvärt glad att ni kommit till land äntligen, ni är så duktiga o jag är så stolt över er båda. har sett era bilder på storbildsteve kan säga att det var FANTASTISKT HÄFTIGT!! Vill verkligen! komma och få göra er sällskap en vecka ! Ni ser lyckliga välmående o snygga ut!! det får mig glad, men längtan efter er är tung. vi får höras om en ev sammanstrålning. En sak är säker jag lever på hoppet i alla fall. Älskar er, vi hörs, OCH GLÖM INTE ATT VAR RÄDDA OM ER ! pussar o kramar från mamma Marie o Rolf

 3. Asta skriver:

  Vilka jätte fina fiskar ni fångat! Även jag tyckte de var spännande 🙂
  Och hoppas ni hade bättre tur med pingvinerna än vad jag hade i SA. De väste och var lika otrevliga som svanarna i Sverige. Man trodde ju de skulle vara mysiga och trevliga efter att ha sett Pingu!

  Over and out och hoppas mina sporadiska sms kommer fram 🙂

 4. Calle skriver:

  Ni måste besöka Takaroa.
  Där bor en dam vid namn Eleanor Parker som är supertrevlig.
  Vi var där med en båt som hette Jammen 1994 och blev uppassade av henne de fem dagarna vi var där.

  //Calle

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*