Full rulle i båthuset

Avseglingen har aldrig varit närmare än nu och vi har aldrig haft mer att göra än nu. Vi jobbar på för fullt, både på jobbet och på båten. Därav bristen på uppdateringar med nya inlägg. För att få allt att gå ihop så planerar vi våra dagar redan kvällen före så att vi vet vad vi ska sätta igång med efter vi slängt i oss lite middagsmat i form av en och annan smörgås och lite yoghurt med müsli. (Mer än så hinns inte med)

Paus i det underbara soliga majvädret. Tyvärr saknar vi Gustaf, men han jobbar hårt på sin sida i Stockholm.

I dagarna har vi målat om Annas vattenlinjer i en mörkblå nyans som har gjort henne underbart vacker att se på. Vi har även vaccinerat oss mot gula febern och införskaffat nya pass. Vi hänger även en del på blocket då vi både köper och säljer saker. Kulorna rullar in i plånboken men är tyvärr bara där och vänder. Att rusta en segelbåt är inte gratis, men fullt överkomligt för en glad trio som oss. En del saker som vi tyckte var onödiga på båten har vi monterat bort och sålt. T.ex vårt ankarspel som var monterat på akterspegeln fick stryka på foten då vi istället skall montera vårt vindroder där. Som tur var tog det bara en timme efter att vi lagt ut annonsen innan det var sålt.

Eftersom vi ska vara borta i två år känns det inte speciellt vettigt att spara på världsliga ting såsom möbler, då det förmodligen skulle kosta nästan lika mycket att förvara dem som att köpa nya, så vi ska sälja iväg hela bohaget på blocket också. Hoppas att det går lika bra som med ankarspelet.

Nu väntar bingen. Även kapten behöver sova emellanåt.

So long
Captain Ninetoe

Det här inlägget postades i Förberedelser innan avfärd och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Full rulle i båthuset

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*