Diskmaskinen är nu väck

Det finns saker som man använder dagligen utan att tänka på det. Saker som varken märks eller syns speciellt mycket, de hörs knappt och det är inte ofta man tänker på dem, men när de försvinner så inser man hur stor skillnad de egentligen gör. Diskmaskinen är en av dem.

Från ledtråden i rubriken har nu en intelligent läsare listat ut att vi blivit av med vår diskmaskin. Vi har sålt den. Faktum är att vi även lyckats sälja vår TV, microvågsugn och säng. Vi har nämligen lagt ut allt vad vi äger och har (som inte ska följa med på jordenruntvarvet) på blocket. För om lite mer än en vecka har vi planerat att flytta in i vår båt. Skulle ni se hur den ser ut nu skulle ni nog inte tro oss, men vi känner oss själva och insåg  tidigt att vi skulle behöva en sådan här deadline innan avfärdsdatum för att hinna få båten i ordning i tid. Till en början kommer det nog att bli rätt spartanskt vill jag lova, men när vi blir klara kommer hon att vara både vacker och funktionell.

Än så länge känns det som om vi bara plockat isär henne mer och mer, men jag tror vi börjar närma oss punkten där det blir dags att börja sätta ihop allt igen och även addera de saker som vi inhandlat. Snart kan vi börja checka av saker på ”fix-listan”. Att arbeta med gamla donnor som Anna är inte alltid så smidigt och lätt. Saker som man vill lossa sitter ofta fast. Sitter de fast så sitter de ofta väldigt hårt fast också. Utrymmen som man ska arbeta i är trånga, mörka och otillgängliga. Därtill kommer ofta även en något pikant doft av det unknare slaget. Man lär sig att älska det.

I vilket fall som helst är det 100% fokus på båten just nu för att vi ska kunna flytta in när vi blivit av med lägenheten. Till veckan kommer Gusten hit och min far skall även göra ett besök, vilket vi tycker är väldigt roligt.

Vi hörs snart igen!

// Captain Ninetoe

Det här inlägget postades i Förberedelser innan avfärd. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Diskmaskinen är nu väck

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*