Pitstop: Porto Santo

Som ni kanske sedan tidigare förstått så bestämde vi oss på vägen till Madeira att vi ville stanna till på Porto Santo på vägen. Porto Santo var, tills några minuter innan vi lättade ankar, en liten obetydlig ö som vi aldrig hört talas om förut. Dock fick vi tips från några seglare vi träffat förut att det skulle vara väldigt fint där + att det skulle finnas en 9 km lång sandstrand, vilket inte finns på Madeira. Eftersom Porto Santo bara ligger runt 30-40 nm norr om Madeira var saken biff. Vi satte kursen direkt dit.

Resan tog ganska exakt 4,5 dygn, varav 2 dygn för motor och 2,5 för segel. Stiltjen var nästan total mitt där ute på Atlanten. Förutom det jobbiga rullandet under en period så var resan riktigt behaglig med fint och varmt väder och månljusa nätter. Vi kom alltså fram igår (tisdag), men orkade inte skriva något nytt inlägg precis då utan vi nöjde oss med att publicera de som vi skrivit ute till havs.

Idag har vi spenderat vår tid på att upptäcka ön, som faktiskt är väldigt liten. Jag och Emilie klättrade upp på en av öns högsta bergstoppar samt vandrade runt och fascinerades  av öns vackra landskap och djurliv. Emilie som varit något skeptisk till att vi valde att gå i land här gjorde helt om när vi fick syn på några hästar som stod högt uppe på en kulle och betade torkat gräs. Äntligen fick hon chansen att kela med några fyrfota djur! Hästarna såg först ut att gå lösa på de stora vidderna men när vi närmade oss såg vi att varje häst satt fastbunden i en av hovarna. Emilie säger att svensk djurskyddslag aldrig hade tillåtit detta! Som plåster på såren fick hästarna dela på mitt päron som jag skulle ha ätit när vi nått toppen.

Imorgon sätter vi åter kursen mot Madeira. Dock räknar vi med att vara framme samma dag denna gång. Väderleksrapporten säger ca 7 m/s nordöstliga vindar, så det borde gå som på räls.

Emilie som suktat efter hästar sedan vi lämnade Sverige fick äntligen kela med en av sina fyrfota vänner.

Det här inlägget postades i Sverige - Kap Verde och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Pitstop: Porto Santo

 1. M.H skriver:

  Himla kul att följa er blogg! Och ni lever dessutom fullt klart ett varmare liv än vi, som bestämt oss för att bli vinterliggare och året-om-boende på båt i Vänern fr.o.m. kommande vår!

 2. Syster Helena skriver:

  Det är så underbart att läsa era inlägg i bloggen och se vad bra ni har det. Saknar er massor och vill ha mer, mer, mer. Älskar er mina godingar. Pussar och kramar syster yster

 3. Ylvali skriver:

  Det ser underbart härligt ut! Här skrapar vi is på bilrutan varje morgon 🙁
  Hör av er om ni har möjlighet att skypa igen, vore roligt. Ska kolla upp vad det kostar med gruppsamtal.

  Stora kramar från oss alla!
  Ylvali

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*