Besättningen

Eiliv HäggEiliv ”Captain Ninetoe” Hägg, en kille på 24 år som härstammar från östkustens pärla Hudiksvall. Är väl mannen med mest sjövana i sällskapet och därmed självutnämnd kapten på Båten Anna. Drömmen om att segla och speciellt att segla långt har funnits där sedan länge men blev extra stark efter en impulsiv seglats Nynäshamn – Sassnitz – Nynäshamn i en liten IF-båt under sommaren 2009. Det jag ser mest framemot är glada dagar till sjöss, underbart stjärnklara nätter, kura i ruffen när det regnar och att dyka ner i turkosblått salt lagom tempererat vatten från segelbåtens för när helst andan faller på. Det och att äntligen se land kika fram bakom horisonten efter en lång tid av en utsikt bestående endast och enbart av det böljande blå. Viktigaste saker med ombord: Emilie och min gitarr.


EmilieEmilie Edvinsson, 26 årig kvinna sprungen ur Värmland och Karlstad. Utbildad ”Miljökämpe” som tar det miljövänliga sättet runt jorden. Med djur som största intresse känns Galapagos som det mest attraktiva resmålet under resan. Där kanske jag hittar ett sjölejon att gosa med som substitut för Diesel (min hund) som tyvärr bestämt sig för att stanna hemma. Kärleken till Eiliv och havet har lockat mig till detta äventyr som jag sent ska glömma. Att vara äldst och enda kvinna ombord medför en del ansvar men en klok man vid namn Bob Hope sa en gång ”bakom de framgångsrika männen står ofta en kvinna som knuffar dem framåt”.


Gustaf Hardell, (har tyvärr valt att hoppa av Båten Anna i Panama. Reste ett tag i sydamerika innan han återvände till Sverige med planer på att studera), 24 årig gosse från Umeå. Har alltid varit lite av en hedonist. Kalla mig lat, men skönt har jag det. Bara att koka lite kaffe och titta på M.A.S.H. räcker ofta gott och väl för mig. Men ibland vill jag ha någonting mer.. Och för att vara lite pretentiös. En vis man från en god bok som åt ett gott äpple skrev en gång; ”För att verkligen leva fullt ut måste man överge sina tryggheter”. Det säger det mesta. Efter att ha lämnat tryggheten i Sverige hoppas jag på det mesta och det bästa. Att segla i hamn i Tobago som en härdad sjöman med en blond, fjunig men fullt synlig mustasch är nog den trevligaste känslan jag kan tänka mig. Men bara jag ha en gitarr att plinka på och ett gott sällskap att ljuga med så klarar jag mig nog.


Tommy Näslund, (har tyvärr valt att lämna projektet men står kvar som delägare och hoppas kunna segla med under delar av resan) vad ska man säga om sig själv. 24år och skulle nog säga att jag har minst erfarenhet av segling, men har ganska mycket kunskap om annat i livet. Tjejer, snickeri och ett bra munläder. dvs pratar mycket om lite. Jag brinner för matlagningen , kommer att bli god mat varje dag ute på Atlanten. Fick frågan av Gustaf ifall jag ville följa med på denna otroliga resa, tackade ja efter ett tag, efter jag träffat Eiliv och Emilie. Bra personer växer inte på träd, dom växer upp i Hudiksvall och Karlstad. Annars vad jag tror om resan, jag tror och hoppas på ett six-pack när vi tillslut når Bottenviken och Umeå. Eller så tror jag bara att jag kommer kunna flytande orm-språk. Och tillslut det jag tar med mig på en öde ö , tolv flaskor rom och några kartonger med Voltaren.


Kommentarer inaktiverade.