Gästbok

Vi tycker alltid att det är lika roligt när någon som läser på vår hemsida och följer vår resa hör av sig till oss med uppmuntrande tillrop, kommentarer eller kanske bara en hälsning. Skriv därför gärna något i vår gästbok så blir vi glada.

Bokmärk permalänk.

142 kommentarer till Gästbok

 1. Flemming Pilgaard skriver:

  Tänker ibland på er och undrar hur det gått för er som landkrabbor. Följer numera ett mycket trevligt par på deras väg i Annan ”kölvatten” Här är en länk till deras blogg

  https://ransailing.wordpress.com

  Hälsningar ”Gammal gäddan”

 2. Gammal Gäddan skriver:

  Har försökt följa andra ensamseglare på haven. Men får aldrig riktig samma känsla som man fick för er och Båten Anna. Följer just nu La Vagabond på Facebook/Youtube, de befinner sig för närvarande i Panama kanalen på väg mot Stilla havet.

  Ville vara kul och höra hur det gick för er sedan och vad det blev av Båten Anna?

 3. lennart skriver:

  Tack för en härlig resa och fina bilder som jag har följt under 2,5 år
  Det blir lite tomt
  Lennart

 4. Gratulationer till er världsomsegling!
  En anmärkningsvärd prestation, icke minst för att båten
  är traditionellt liten för en sådan stor uppgift.
  Glad att höra att vindrodret SAILOMAT fungerade bra för er.

  Med seglarhälsning
  Stellan
  (konstruktör och tillverkare av alla Sailomat sedan 1975)
  SAILOMAT, San Diego, USA
  http://www.sailomat.com

 5. Lasse H skriver:

  Welcome back to Sweden! I Kristinehamnsposten har ni fått lika mycket utrymme som Bengt Olssons kontroverser med kommunen om monumentalstatyn som bidde en tummetott. Men det är klart roligare att läsa om era äventyr. Best of luck in your future endeavours!
  Hälsningar
  Görel o Lasse

 6. Kate Glover skriver:

  Congrats kids! On the engagement, the circumnavigation, and the fact that you are on your last big crossing!

  We’ve thought of you a bunch of times since you left us in Vanuatu, and wondered how many oceans you are ahead of us. We caught your name several times in yacht books in the Solomons and laughed when we saw how many months earlier you’d been there. But now, we are in Japan and I’m terribly jealous to see that you are still wearing your swimming suits while we are in sweaters. And I’m even more jealous that you got to swim with whale sharks! I’ve had a hard time coping with the end of snorkeling, or at least snorkeling in warm, clear water. I’m not so sure going home is such a good idea.

  Best of luck on the last big leg of your voyage home!

  Kate and Rob,
  S/V Toyatte

 7. Lasse H skriver:

  Grattis till den lyckade världsomseglingen över havet! Vi landkrabbor är mäkta imponerade och stolta över er. Det var allt några här i Lusasken som trodde ni skulle sälja båten i Australien men undertecknade trodde förstås ni skulle ro fan i land.
  Hälsningar
  Görel o Lasse

 8. Astrid skriver:

  Hej solstollar! Försökte skriva i ’segla med oss’ forumet men skriver här istället. Hur ser det ut med besättning irland-skottland? Hör av er när ni har internet och så. Kram/ Astrid

 9. Lasse H skriver:

  God fortsättning och ett Gott Nytt 2014!
  Här i Kristinehamn just nu plus 3,6 C och regn samt förstås barmark. Kan ana mej till känslan att backa 20 minuter med noshörningar framför bilen. Gjorde nästan samma sak fast framför en timmerbil på en smal och tjälskadad grusväg i mörker häromåret. Hoppas ni får ett skönt nyår i land!
  Hälsningar
  Görel o Lasse

 10. Jonas Vikström skriver:

  Hej!
  Vilken fantastiskt läsvärd blogg! Rak, ärlig och medryckande, stort tack!

  Önskar er fortsatt trevlig seglats. En dag följer jag i era spår 🙂

  Hälsningar
  Jonas

 11. Anna Olofsson skriver:

  Vilket äventyr och resa ni är på! kikar in och läser ibland och blir inspirerad. Jag känner er inte men har skickat mail om ni önskar medseglare för någon etapp framöver. Ni verkar så trevliga och havet är härligt! Segla lugnt /Anna

 12. lennart wilhelmsson skriver:

  Det har varit skönt att sitta hemma i soffan och samtidigt segla jorden runt. Har varit med från start. Hoppas att resterande resa blir lika spännande och återuppleva västindien ser jag fram emot.
  lennart

 13. Anna-Maja skriver:

  Kikar in och läser ibland, allt låter som en riktig äventyrssaga! Jag får riktig lust att sign:a upp på en resa med den sköna Anna. Lycka till, till er alla!
  En extra kram till Emilie, jag saknar dig och tänker på dig.

 14. Lasse H skriver:

  Hej! Tog ett tag innan jag fattade galoppen. Här har det ju varit sparsamt med aprilskämt eftersom 1/4 föll in på en dag då det inte kom ut några dagstidningar.
  Kul se att ni fått jobb inom jordbruket! Fortsatt fin resa !
  Tillönskar
  Görel o Lasse

 15. Lasse H skriver:

  Gott Nytt År till er också! Hittills har det varit helt OK med snö och skidåkning här men förstås tänker det mesta regna bort över nyåret ser det ut som. För övrigt allt väl här i Lusasken.
  Många hälsningar från
  Görel och Lasse

 16. Lasse H skriver:

  Det måste man säga var en riktig storm! Nåt fullt så illa har man inte varit med om. Skönt att det gick bra för er. Någonstans och ganska nyss har jag hört/läst, men minns inte var, att Södra Korset inte alls är på långa vägar så imponerande som vår Karlavagn. Vad har ni för åsikt i frågan? Ha en fortsatt god tur och lycka till med jobb på NZ. Vinodling kanske kan vara skoj?
  Många hälsningar
  Görel o Lasse

 17. Meda skriver:

  Det var inte meningen lägga e-posten som komentar så ta bort gärna den :-))).

  Istället ville jag säga följande:
  Otroligt spännande läsning, kanske för spännande…Jag kände en klump i magen när ni åkte hemifrån vilket jag nu ser var ogrundat. Ni klarar detta galant, ni starka och upplevelsetörstiga ungdomar. Det är härligt att se, om ens bråkdel, av det ni hittills upplevt på er fantastiska resa! Ta väl hand om er! Hälsning från Meda

 18. Mamma Marie skriver:

  hej nu saknar jag er så mycket att jag periodvis mår sååå dåligt! men samtidigt är jag jättestolt över vad ni gör ! o avundsjuk på allt ni upplever . själv har jag nog upplevt mitt tråkigaste år någonsin men hoppet att få ett bättre liv finns fortfarande, har t.ex köpt en STOR TV o god parfym så jag är glad för det. o denna underbara Lilly får en ju att bli varm inombords. tänker ständigt på er o er sammanhållning för ni kan ju inte dra om ni blir osamas bl.a. kort sagt -ÄLSKAR ER O LÄNGTAR EFTER ATT FÅ KRAMA O PUSSA PÅ ER!! Från mamma Marie

 19. Andreas skriver:

  Hej!

  Kul att höra från er igen och skönt att ni mår bättre. Ang era alternativ så föreslår jag alternativ 1 eller 2. De andra ägarna får glatt vänta ett år till om det är det ni bestämmer er för. De har möjlighet att åka med men valde att stanna. Ni hade ju som mål/dröm att segla jorden runt och förbi Somalia kan ju bli ett tråkigt slut på resan. Stressa inte! Vardagen kommer mycket snabbt när ni kommit hem. Lev livet/drömmen! Ang pengarna så hoppas jag att det inte blir ett problem. Jag hoppas på att någon snäll förälder kan ställa upp med ett litet lån eller så som ni kan ”beta” av när ni kommer hem. Det kan ju inte röra sig om enorma summor.

  Åter igen tack för att ni tar er tid att skriva. Jättekul att följa er!

  Ha det så bra!

  Mvh Andreas

 20. Marianne Gerborn skriver:

  Glada midsommarhälsningar från Violvägen i Årjäng där farfar Lars och Diesel är och hälsar på pappa Bosses kusin Marianne med delar av familj (Lars och Lisa)

 21. Mamma Marie skriver:

  glad midsommar!! usch vilken fruktansvärd händelse den där j..vla firren orsakade, skulle vilja vrida nacken av den!? tack gode Gud att det gått bra, peppar peppar…. Här hemma kretsar det mesta om söta, tuggummituggande! HELTUFFT!! alltså Lilly. Nu väntar midsommarmaten, men måste verkligen berömma Eiliv för hans flyt i svenska språket, kanske en blivande författare. jag känner mig lättad över att ni mår bättre o bättre. Älskar er o ert äventyr men nu får ni gärna komma hem! Varma kramar o pussar från mamma Marie Var rädda..re om er

 22. Maria skriver:

  Vad skönt att veta att ni, efter alla många långa timmar (dagar?) av sjukdom, trots allt mår bra!

  En liten fråga, som jag själv har gått och grunnat på flera veckor nu faktiskt;

  Hur mycket har det hittills kostat, på ett ungefär, och hur mycket kommer hela jordenrunt-seglingen att kosta sammanlagt? Har ni ett ungefärligt hum om det? Jag tänkte nämligen om jag också skulle prova, men det får inte kosta miljonen.

  Jag önskar er all lycka, och det är så spännande att följa med er genom bloggen!!! Nästan som att uppleva det själv, ni skriver så målande. 🙂

  Om ni tar er till Australien, och OM ni får syn på ett näbbdjur (”platypus”), kan ni väl ta ett kort och lägga upp här på hemsidan? =)

  STOR kram!!

  /Maria

 23. Lasse H skriver:

  Hej! Och grattis till lyckad översegling av Stilla Havet! Spännande följa era berättelser. Nästan som man själv vore på plats ibland hajar mm. Bra att ni är fortsatt rädda om propellern. Här hemma fortsatt svalt som ni säkert vet. Fortsatt bon voyage tillönskar Lasse o Görel

 24. Anna-Malin skriver:

  Hej hej!
  Hoppas ni har det fantastiskt bra på eran spännande resa. Jag har en man som är galen i segling och vill av vi en dag ska segla till NZ från Florida, där vi bor. Jag använder eran blogg som peppning och för att komma över alla rädslor och nu har det nästan blivit min dröm också, åtminstone vill jag nu ha en segelbåt istället för motorbåt :).
  Önskar er en fortsatt härlig resa med många fina upplevelser och att vädergudarna är med er.
  Väntar också med spänning på nästa uppdatering från er!
  /AM

 25. Andreas skriver:

  Hej igen 🙂

  Följer en till båt, Kuheli och det är dom som är i Cairns 🙂

  Lika kul att följa er båda såklart 🙂

  Mvh Andreas

 26. Andreas skriver:

  Hej!

  Hoppas allt är bra med er. Såg att ni var utan för Cairns senast. Det var ett tag sedan jag såg någon uppdatering i loggen 🙂 Vill bara skriva att det är fantastiskt kul att läsa om eran resa. Jag uppdaterar er logg varje dag i förhoppning om att det skall finnas något nytt att läsa. Tack för att ni delar med er och att ni tar den tid/energin/orken att skriva ner. Det är nog många som följer er men kanske inte skriver det men det är jättekul/intressant!

  Ha det så bra!

  Mvh Andreas

 27. Maria skriver:

  Hej Baten Anna! En liten kul grej ar att SVERIGE (med Loreen) vann Eurovision Song Contest 2012, med laten ”Euphoria”! Vi vann overlagset, med nastan 400 poang. =)

  Hoppas ni har det gôtt, jag gissar att ni har det varmare än vi har hemma i Sverige (+8 grader i Vasteras)…

  Bon Voyage!

 28. Agnetha Pahlin skriver:

  Hej skruttisar! Nu sitter jag i Darling Harbour o blir nostalgisk igen. Har har hant mycket sedan vi var har. Hoppas att allt flyter pa som det ska och att vindarna ar vanliga (med tva prickar) mot er. Har varit ute pa Stilla havet och sett massor med segelbatar o tankt pa er. Massor med kramar fr Australien o Agnetha

 29. Mary Hägg skriver:

  Hälsningar från Båten Anna!
  Nyss varit i kontakt med Eiliv o Emilie. De mår bara bra och är nu ungefär halvvägs. Vädret varit skonsamt, bara en natt hitintills med starka vindar, men aldrig varit någon fara. Fiskelyckan är ordentligt god, Emilie höll precis på att filea en firre och doft av nybakt bröd njöt de av lite nu och då. Glädjen över köket tycktes stor. Var 3:e dag skriver de ett inlägg, men det senaste jag ser är från den 2:a maj. De hälsar alla de varmaste och är så glada över alla skickade sms. Massor av kramar från E o E/Mary

 30. smiffen skriver:

  hej på er hoppas det går bra på eran resan såg riktigt trevligt ut att simma bland dessa varelser lite avis blir man ju hadet gött smiffen

 31. Marie Edvinsson skriver:

  Hej godingar!Det går att lära gamla hundar sitta. Jag är med på Skype. Skickat förfrågan till dig. Fan om ni nekar! Klappa en ödla från mig:)Var rädda om er.Puss

  • dreo skriver:

   Hej på Er!
   Jag hörde Emilie på värmlandsradion, det var nice.
   Hoppas att ni har det gôtt, och att ni sköter om Er.
   Pappa Boo

   • Dreo skriver:

    Hej älsklingar!
    Tråkigt med era krämpor,vi får hoppas att det går över snabbt.
    Väldigt roligt att Ni ringde,det värmde ett fadershjärta.
    Sköt nu om Er ordentligt så hoppas jag att vi ses till julskinkan.
    PoK

 32. Martin & Maria skriver:

  En riktigt GLAD PÅSK önskar vi Er, världserövrare!! 😀

 33. Martin Löfgren skriver:

  Hej Eiliv o Emilie
  Vilken sabla otur med rocking propeller.
  Ni visar stor beslutsamhet trots att besättningen halverats. Vi är stolta över att ”vår Fortuna” får ha så mycket roligt på gamla dagar.
  Vi mår fint o har fått vara friska. Vi står just inför påsken då alla fyra barnen med respektive o alla barnbarn ”hemsöker” oss
  Jag kommer en hel del på sjön tack vare min bäste kompis, som jag fiskar tillsammans med.
  Vi hade sett fram emot att träffas i Phuket i vinter men jag och BArbro är jätteglada för att ni la om rutten o bestämde er för att runda Afrika.
  Stort lycka till o hoppas att missödenas tid är förbi. Barbro o Martin

 34. Åke Carlsson och Kerstin Jakobsson skriver:

  Hej på Er!
  Hälsningar från oss i OE32:an på brygga D i Kristinehamn.Vi är imponerade av Er och önskar Er god fortsättning på resan.Samtalade med ”gubbs”på Gustavsviks Marina som också håller koll på Er och följer Er på den trevliga bloggen.
  Sköt om Er och ta väl hand om varandra.
  Hälsningar s/y Ardanza

  • Eiliv & Emilie skriver:

   Hej Hej!

   Vad roligt att ni håller koll på oss. Det känns tryggt! Nu är propellern på plats igen i alla fall och vi är redo att segla iväg mot las perlas. Tyvärr verkar vindarna vidare mot Galapagos inte vara speciellt starka den närmsta tiden så vi får se när vi kommer iväg. 2-3 m/s motvind kommer man inte långt på.
   Vänliga hälsningar från oss!

 35. Lasse H skriver:

  Hej! Tur att ni har en segelbåt men var lite rädda om propellern i alla fall. Lycka till med Stilla havet, det går säkert utmärkt på tu man hand också. Ursäkta, här i sweden får man visst inte säga man längre föresten. Det skall heta hen. Eller så kan en säga en som en gör här i Värmland. Eller som man säger i Dagens Nyheter: Hen kan du vara själv, Gubbkärring. Hälsningar från hen Görel och hen Lasse.

  • Eiliv & Emilie skriver:

   Haha! Vi som precis återinfört det här med könsroller på båten. Jag (Emilie) diskar och lagar mat medan Eiliv får meka och dyka ner i det kalla mörka vattnet… Passar mig utmärkt! =)

 36. Mamma Marie skriver:

  Hej min älskling!
  Har varit hemskt orolig, jobbigt! men så hörde Helena äntligen av er och jag blev så lättad och glad. Det glädjer mig att ni är försiktiga. FORTSÄTT MED DET!! Här hemma är det sig likt. Jag önskar såå att jag kunde segla med er ett par veckor så jag har börjat spela på trav, hittills har jag vunnit 145:- 🙁 men jag har chans iallafall. Det var väldigt synd att det inte gick med Gurra. Thats life. Hoppas att ni får andra passagerare, det håller jag tummarna för.
  Helena är en underbar mamma till världens sötaste godaste unge. Men hon fortsätter givetvis att ”mamma mig”, inte lika underbart.
  Hoppas ert äventyr fortsätter utan större problem. Smådjävlar finns ju alltid.
  Konstigt nog har jag inte blivit gråhårig men kastanjebrun.
  Längtar efter dig och älskar dig. Här är kallt och blåsigt men skickar ändå varma pussar och kramar till er alla på Anna från Mamma Marie

 37. Maria skriver:

  Hej alla på Båten Anna! Wow, vad kul att segla jorden runt! Jag hade gärna följt med, om jag bara kunnat någonting om segling… 😉

  Jag undrar givetvis om ni har planerat en visit på mitt drömresmål – Påskön (Rapa Nui) ?? Det vore ju jättehäftigt att se bilder därifrån, att se er alla bredvid en s.k. ”moai” (stenstaty på Påskön).

  Jag hoppas att allt går jättebra för er, och att båten förblir skadefri.

  Bon Voyage!
  /Maria

 38. Jerker & Stina skriver:

  Hey Värnens toppseglare! 😉

  Underbart kul och träffa er, kändes som att vi känt varann föralltid. Saknade er direkt ni lämnat oss i djungeln. Hoppas att redan till vackra San blas gått som planerat. Kolla in ön ’isla perro’ där finns ett vrak att snorkla runt
  Själva ligger vi i en skön dubbelsäng på ett Hostel i Choroni, kanon mysig strandby i en nationalpark i venezuela. Nästa vecka blir det veezas svar på Sanblas-Los roques.
  Ta hand om er och båten, hoppas vi får träffa er och eran smittsamma glädje fler gånger.
  Kram kram

 39. Mamma Marie skriver:

  Borta bra men hemma bäst,,, men vi finns här:) Önskar inget annat än att kunna hälsa på er under resan. Jo, träffade Lilly i helgen, tro’t eller ej men hon beter sig som en hund:) Hon hämtar alltså upp saker från golvet med munnen! Urgulligt!!
  Bosse var också gullig;)
  Kram och pussar till er alla från Mamma Marie!

  • Emilie skriver:

   Vi har aven hort henne lata som en hund 😉 Tur att vi fatt en extra hund i familjen nu nar vi forlorat en 🙁 Vi sorjer i Colombia!

   • dreo skriver:

    Vad glada vi blev när ni ringde igår ,det kommer vi att leva på länge.
    Ärligt talat så är jag inte orolig längre. det känns som att ni klarar av alla situationer, och vi är otroligt stolta över Er.
    Ha det nu så jättegott.
    Pappa och bonusmamma.

 40. Mary Hägg skriver:

  Många kramar med önskan om en fin Alla Hjärtans Dag!!! Sitter själv på buss upp till Umeå i snöyra. Tillbaka under morgondagen efter en förhoppningsvis spännande och givande arbetsdag. Var rädda om er! Hoppas vi hörs snart igen.

 41. Emma Törnkvist skriver:

  Hej vänner!
  Det går inte att läsa er blogg utan att bli avundsjuk =) och lycklig!! Tänk att ni gör detta, kära ni. Vilket sanslöst äventyr! Vi följer såklart er resa härifrån Bromma, men jag tänkte att det har varit väldigt snålt av oss att inte ens skicka en liten hälsning här i Gästboken.
  Shit, ni lever livet som det ska levas!
  Mängder med pussar och kramar

  • Emilie skriver:

   Emma!

   Vad kul att höra ifrån dig! Hur är det med er och hur går det med Laila?? Kan du inte skicka ett mail så jag kan få se en bild på henne, vore jätteskoj! Hur går det för Adel med pluggandet och allt och har du börjat jobba än?

   Kram (min mail: emilieedvinsson(snabel a)hotmail.com

 42. Mamma Marie skriver:

  Hej på er!
  Fan vad tråkigt att jag missade ditt samtal Emilie. Men, en liten tröst var att Bosse också missade dig:) Längtar sanslöst efter dig!! Och du missar massor av Lillys uppväxt, vore jag du skulle jag komma hem;) Själv är jag inte sååå ofta i Götet så jag får vara nöjd med bilderna på nätet oftast….
  Jag följer er på er hemsida med alla på jobbet bakom mig. Det ser helt underbart ut!! Försöker få Bosse med ner till er. Hoppas vi ses snart alltså:)
  Pussar och kramar till er alla!!
  Mamma Muuu

  • Emilie skriver:

   Haha min kära mor, vad skönt att inte pappa heller svarade då =) Jag saknar alla i familjen, mer än vad jag trodde faktiskt 😉 Men jg kommer inte hem än… Även om tro det eller ej inte alla dagar är så underbara som man kan tro. Efter ett tag här nere känns tallar mer exotiskt än palmer och snön mer exotiskt än ljummet regn. Mycket där hemma känns exotiskt faktiskt, en stillastående säng, kaffebryggare, köttbullar, lösgodis osv osv.
   Det finns alltid plats för dig på Anna! Puss

 43. Andreas skriver:

  Följer er lite på avstånd från längre ner på på den stora ön söder om småöarna. Skönt att se att det finns unga starka människor som kastar loss i tid och gör en kul grej av det här med seglingen. Fin sida och många sköna bilder och vettig mängd på uppdateringarna, får länkas med andra ord. Är sidan hostad på egen server, kör ni med ett bloggverktyg i bakgrunder (typ wordpress?) och vad använder ni för bildhantering. Tekniska frågor är många, själva är vi för lata 🙂 Segla på, kanske vi möts där ute på ”baksidan” av bollen!

  /cpn Nemo (do not mention the fish!)

 44. Lasse H skriver:

  Grattis till den lyckade överfarten! Måste kännas häftigt. Mental paltkoma helt naturligt. Här finns förstås ingen snö men hann åka några km i Järnvägsparken på nyårsnattens snö innan den regnade bort. Tillönskar er god fortsättning på seglatsen och det nya året.

  • Emilie skriver:

   Tackar tackar Lasse! Kul att det finns snö så att du kan åka skidor! Du förresten, den här chokladen vi fick vid avresan var helt underbar, tack igen! Jag saknar er kollegor!

 45. Ylvali skriver:

  Här har Tomten redan varit och lämnat en liten julklapp i strumpan till lillgubben. Nu är det full fart med leksaken…varken tid till att lyssna eller äta.

  Vi vill önska Er en riktigt God Jul! Vi saknar er här i vinterlandskapet! Hoppas att ni har en härlig dag med värme, sol och möjligen lite bad. Hoppas ni har möjlighet att uppdatera oss lite om hur ni har det och vad ni har för planer för dagen.
  Om ni vill se hur vi har det så är bloggen lite uppdaterad 😉

  Massor av stora varma kramar från oss alla!

 46. Maria Lindqvist skriver:

  Halloj!
  Kul att kolla bloggen, vilken resa!!
  Hade glömt bort bloggen men kom på det nu igen. Fick upplysningen när ni startade om denna blogg från min mor som är en fd Hägg.

  Hoppas resten av resan går bra. God Jul på er!

  Mvh Maria

 47. Mary H skriver:

  Nu…. våra Atlantseglare blir det röda byxorna på!
  Underbart, underba…rt att ni bestigit land – och inte vilket land som helst!
  Stort och Varmt GRATTIS!!! Bara NJUT!!!
  Ses om någon vecka. Längtar såå…..
  Många STORA KRAMAR/Mary

 48. dreo skriver:

  Hej Dyningar
  Jag är Björn,pappa till Rickard Orebjörk.Kan man mönstra på?Nånstans,vartsomhelst.
  Erfaren
  vänerseglare
  Hemma hos Bosse och Ninni just nu
  Totalt orädd.
  Inteligent hantvarkare

 49. Danjel skriver:

  Till alla oroliga släktingar till dessa irrfarna vagabonder. Ni gör ett bra jobb med nerverna. Ni ska få en lugnande upplysning. Nu kan det inte gå fel. Passaden för allt som flyter till Sydamerika/ VI. Å ni vet hur det är: ”panta rej”.
  Anna kommer att komma fram. Jag önskar er en fin översegling och råder er att segla utan gps. Fan. D vore action. Fram kommer man som sagt bara man flyter 🙂

 50. Mary Hägg skriver:

  Nu Västindienplaner! Vi landar må eller ti näst sista veckan i jan – på StLucia eller Tobago. Hem någon dag första veckan i feb – från Dominica eller St Lucia (om vi landat på Tobago). Vilket blir bäst! Skriv o berätta! Ofattbart att få träffa er!!!Ska bli himla kul !!! puss, puss.pusss……

 51. Mary Hägg skriver:

  Ooooh….Vilken glädje! Vilken lättnad att höra ifrån er!!! Veta att ni mår bra, att ni haft det gott! Ni startar ine överseglingen innan vi informerats om hur vi kan nå er. Bamsekram o puss, mamma

 52. Agnetha Påhlin skriver:

  Hi sailors, fick av Linn höra att ni avklarat första etappen på er atlantsegling. Det glädjer mig oerhört. Går in varje dag på er sida för att hitta uppdateringar. Inte behöver vi titta på några rysarfilmer =)) Vi har nog med spänning. Skönt i alla fall att ni är framme. Ser verkligen fram emot er berättelse om denna etapp. Tänker på er varje dag (jag tror jag skrivit det förr) Puss o kram Agnetha

  • Eiliv skriver:

   Hej Agnetha!

   Allt ar bara bra med oss. Var bat kanns trygg och saker sa jag tror inte att du behover vara orolig. Vi har aven aktiverat var satellittelefon nu som man kan skicka gratis sms till via en hemsida. Ska maila lite uppgifter om hur man far tag pa oss.

   Puss och kram

 53. Linn skriver:

  Hej på er!
  Hoppas ni har en fin seglats fortfarande och att ni inte stött på trubbel. Längtar efter att få höra av er snart! Det kommer vara en ren plåga att gå och vänta på att ni ska ta er över atlanten, inte veta hur det går, inte kunna ringa. Klart man kommer vara hur orolig som helst om det tar över en månad, även om det också kan ta två.. Ja ni sätter verkligen våra nerver på prov. Saknar er här ska ni veta!

  Var i veckan på distanshandelsmässan i Borås med jobbet och ställde ut. Blev succé till och med Posten blev lite avundsjuka tror jag på att vi hade så mycket folk i vår monter! hi hi 🙂 På kvällen var det festligheter med god middag och underhållning. Fick bugga hela kvällen, har nog inte skrattat så mycket på länge, jättekul!

  Nu håller jag tyvärr på att åka på en förkylning som jag inte alls har tid med inför vasaloppet, men men får försöka lura bort den med lite c-vitaminkurer..

  Funderar redan på min sommarsemester, känner mig grymt sugen på att ta en resa till er och segla ett tag, vad sägs om det?

  Njut av er resa!
  Björnkramar till er! // Linn

  • Eiliv skriver:

   Hej Syrran!

   Vad roligt att du vill komma och segla med oss. Det skulle vara hur roligt som helst. Du ar valkommen nar du vill! =) Kul att det gar bra pa jobbet och sa med. Vi har faktiskt aktiverat var satellittelefon nu sa att det ska ga att kontakta oss aven ute pa atlanten. Dock ska det vara hiskeligt dyrt att ringa tyvarr.

   Saknar dig! Puss och kram

 54. Mary H skriver:

  Våra kära seglare!!!
  Tänker på Er dagligen och nu går jag här och bara längtar efter att få ett livstecken från Båten Anna. Här är blidväder, ingen snö eller is trots att vi nästa helg är inne i Advent-tiden. Vi har fuskat, redan pyntat med tall o enris, lingonkransar på entré-dörren. Och växthuset ska få sitt. Paprika kan fortfarande skördas till vår förundran!? Glögg och mys ska det bli i v-huset tillsammans med gäster på måndag kväll. All lycka till Er!!! Krama om varandra o njut av stunden! Massor med pussar o kramar! /mor Mary

 55. Geoff and Karin Cass SY Naughty Lady skriver:

  Hi do you remember us?
  We Met you in ijmuiden Holland. we have eben following you on the Web although we do not speak or understand swedish! We are now unfortunately back in Germany Looking towards a Long Cold Winter! And you are on the Way to the carribean.
  I Hope you Managed to catch some mackerel with the mackerel line but I guess you will now Be looking to catch bitter Fish in the Atlantic.
  We wish you all the very best and good and above all good weather and fair Winds.
  Best wishes
  Geoff and Karin

  • Eiliv skriver:

   Hi Geoff and Karin!

   Of course we remember you. Have you not recieved our e-mails? We are now on Kap Verde getting ready to cross the atlantic. Hope things are good with you!

 56. Brita skriver:

  Skepp o´hoj!

  Snacka om overkligt sammanträffande när jag som bekväm charterturist på Gran Canaria hör en bekant röst ropa mitt namn! 🙂 Det var kul att råkas och vi får se var i världen vi ses nästa gång. Segla försiktigt men ha så kul!
  Kram från Brita

 57. Jeppe skriver:

  Grisar!!! Njut!! och filma allt!! när ni kommer hem sen vill ni uppleva allt igen!! Lycka till på överfarten!

  / jeppe och pettan från syhunk

  • DH skriver:

   Tjenare hunkarna!
   Danjel här.. Hur gåre för er då? Fasen, om ni har vägarna förbi Ume när nån ställning ska byggas eller liknande må ni kika förbi på nå å äta å dricka å n bastu 🙂

 58. Urban skriver:

  Hej på er. Roligt att det går bra för er. Jag kollar ivrigt på bloggen för att följa er. Blir lite tråkigt när ni tar skuttet över Atlanten för då kommer man inte att höra något på ett tag.

  Jag följer även Sven Yrvind (Lundins) segeläventyr . Han har gått ungefär en tredjedel av Sträckan Europa Caribbean just nu. Han har ett system (Spot) som gör at man kan se vart han befinner sig som går via satellit. Hans maxfart lär vara ungefär 2,5 knop så hänger ni på lite så är ni snart ikapp honom.

  Jag skrev till den Svenska generalagenten och försökte få dem att sponsra en sådan utrustning som han har, till er, men fick svaret att det enda dom kunde göra var att ge en hyfsad rabatt. (Lite sniket anser jag en världsomsegling borde ju vara god reklam).

  Anläggningen var i och för sig inte så dyr. Drygt 3000 kronor inklusive ett års abonemang för satelitlänken. Ni kan se honom och vart han befinner sig på http://www.yrvind.com

  Hoppas allt går bra i fortsättningen oxo och att grejorna håller.
  Hälsningar Urban

 59. Grattis grattis!
  Nattsudd i ume när fruga och barn är på galej i schtaan (skeå). Jag rekommenderar en laddning på ”buffet king” i norra delen av LP innan atlanten. LP är en fantastisk stad, men det märker ni om ni stannar en stund. Där finns plats för drömmar och romantik. Ligger liksom i luften. Seglarnas ”paris” kanske.. Tycker förresten att ni borde flytta till brygga 17, ty det är den bästa bryggan, har jag hört. Grovt att gå in i hamn kl 4 på morgon dock. Man kan göra på olika vis. Å ni har ju 29 tår kvar. Grattis än en gång.

  Finns Meson Conejo (en skabbig uteservering aka öltält i hamnområdet?) kvar?
  //-DH

 60. Palle kuling skriver:

  Skriver inte med fjäderpenna eller flaskpost och det når er ändå…
  Vet att det kan vara kallt på nattvakten, och att månen glittrar förtrollande silvergrå snödrivor på skummande vågor. Kommer ihåg att vi inte alltid tyckte lika å som det står nedan ”det är inte de, det är jag”.
  Vill slänga ut en boj så här på höstkvisten; om ni inte har skeppsmöten, varför? Vad är det ni inte har att säga varandra? Bestäm två dagar i veckan, helga de tiderna och spika upp en dagordning bredvid en penna i ett snöre. Analogt men jag lovar; d blir kul…

  Ps. Om havet jävlas… Jooo, det kan vara neptun eller poseidon… Prova offra en besättningsmedlem. Ni kan ju dra lott? Då brukar man få bra vind några gånger.

 61. Johnn Andersson skriver:

  Kära vänner,

  Det är så otroligt roligt att läsa om era äventyr. Om det var inspirerande att få höra om och se förberedelser och planer så är det rent ut sagt fantastiskt att läsa om alla otroliga upplevelser ni får vara med om. Det är så himla häftigt att ni förverkligat detta!

  Fortsätt njuta av livet och all lycka på turen över atlanten. Jag hoppas verkligen att vi kan stråla samman någonstans på andra sidan jorden framåt våren eller sommaren..

  Många kramar//Johnn

 62. Tove R skriver:

  Hej.
  Följer Er på resan, kollar hemsidan varje dag o det är höjdpunkt när ni uppdaterat. Fina kort Ni lagt in nu. Jag har en dröm, att få följa med någon sträcka så småningom. Vi är förstaårsseglare, så vi behöver nog träna lite mera i Vänern innan vi ger oss ut på större vatten. Men drömmen finns kvar=) Lycka till
  Mvh Tove+KG

  • gurra skriver:

   Fasen vad kul. Drömdelen är ju fantastisk. Man har hela världen framför sina fötter 🙂 Jag har knappt seglat något före jag hoppade på den här resan men man lär sig väldigt snabbt. Det är krishantering som är det viktigaste egentligen men det blir man också bättre på vägen. Säg till om du/ni behöver tips sen när ni sätter igång på riktigt. Det lilla jag kan är ditt! 🙂 /Gustaf

   • Eiliv skriver:

    Om ni är sugna på att hänga med som paying crew någon sträcka så vore det väldigt roligt. Maila i så fall lite mer information om er och var/när ni skulle vilja hänga med till batenanna[at]gmail.com, så får vi se om det skulle gå att passa ihop. =)

   • dreo skriver:

    Tjena Gurra!!
    Det gläder mig att du mår bra.
    Just idag är jag stark, just idag mår jag bra, jag förs framåt av kraftiga vindar.
    Kenta

 63. Halloj.
  Spöregn och gulnande löv längs Kvarkens stränder. Var ute i hamnen och vinterkonserverade tre motorer idag. Kollade växellådsoljan med en kattstrypare, tömde förgasare och lät cylindrarna ta vintervila inbäddade i klisterolja. Ibland önskar man att man vore en gammal tvåtaktare…
  Drar på mun, så här på kvällskvisten, när jag läser gnurras inlägg. Kan inte hitta ett enda kulturuttryck här i svedala (utan att söka mycket aktivt) som inte är totalt anglosaxiskt. Ärligt talat kan jag inte se film längre uta att må illa eftersom den engelsk/ amerikanska popkulturen petar mig på spynärven… Men visst, på köpet med min hjärntvättning får jag ju ett annat språk. Det är värre at bli buttfuckad utan at få något för det =)
  Kontentan blir; var inte så lessen över bristen på engelska, köp en palör istället =) Världen är alldeles tillräckligt likriktad som det är.
  Kämpa gott. Njut av ölen och vinden och läs dikten ”sea feaver” av John Mansfield när modet sviktar.

  • gurra skriver:

   Vet såklart att jag är inne på helt fel spår i den här ”diskussionen”.
   Uttrycker helt enkelt min ångest att inte kunna kommunicera som jag vill kommunicera. Som dom säger: ”Det är inte du, det är jag”! Nu ska jag lära mig spanska./Gustaf

  • Tove R skriver:

   Hej Danjel.
   Har precis läst din bok (för det är väl rätt Danjel?) Kul o intressant läsning. Jag drömmer om samma resa. Seglar Ni ff mycket?
   Mvh Tove

   • Samma som ovan skriver:

    Nja, d beror på vad mycket är 🙂
    Ja å jo te har gått me i sjöscouterna och hjälper dem hålla båtarna i trim. På så sätt får man båt å sällskap. Rekommenderas för såväl nybörjare som advanzed…

 64. Louise skriver:

  Hej på er!
  Råkade på er sida av en slump och brukar titta in då och då. Jag och min sambo är precis hemkomna efter ett års segling från Linköping till Karibien och hem igen. Vi hade en Comfort 30 och korsade Biscaya den 10:e oktober förra året. Biscaya är inget att oroa sig för bara man har koll på vädret och ser till att sticka i ett hyffsat väderfönster! Vi hade det ganska blåsigt (19m/s i byarna) under ca ett dygn men med vinden i ryggen så det var inga problem! Lite jobbigt var det dock då vi handstyrde hela vägen över pga trasigt vindroder. Man blir lite trött, särskilt när man bara är två. Däremot så är jag ledsen att berätta att det blev inte särskilt mycket varmare i Spanien/Portugal. Särskilt inte när vi låg på svaj och hade slut på fotogen till värmaren.. =) Fotogen är förresten svårt att få tag på där nere. Längs med Portugal blåser det (enligt statistiken) oftast nordligt (vi tyckte mest det var vindstilla) och vattentempen kommer som mest upp i 17 grader så.. det kan vara kyligt. (vi inhandlade en värmefläkt i Brest som var guld värd! Även en vattenkokare var helt perfekt att ha med sig när man låg i hamn med tillgång till el) Akta er för fiskenät, kör långt ut från kusten och håll utkik efter delfinerna!! Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst men hör gärna av er om ni vill ha lite tips på hur/vad vi har gjort och om bra ställen!

  Ha det underbart och njut i massor! Vi längtar tillbaka!

  /Oliverna

  psst.. vi stack till marocko istället för madeira. Det var riktigt schysst! Vi låg i Mohammedia (tog här tåget till Fes, och sov en natt i en riad som var riktigt mysig) och Essaouira (lite turistigt) innan vi kom fram till Kanarieöarna och mötte värmen för första gången.. =)

 65. Joachim W skriver:

  Tja!
  Jag följer er segling och kollar efter uppdateringar dagligen, kul!!! Kommer själv kasta loss någon dag…
  Vill ju att ni ska ha en trygg resa, funderar därför lite på vad ni förväntar er av Biscaya och hur ni ser på påståenden som ”Tristan Jones bekrivning av Biscaya stämmer nog för höst-vinterperioden, då ingen vettig människa seglar där” eller ”Det innebär att jag måste korsa Biscaya, som nog är en av de mest hårresande sträckorna i Atlanten mellan 30 grader syd och 50 grader nord” eller ”Vinden på Biscaya blåser normalt hårt från väst, och fem dagar av tio når den kulingstyrka eller mer. Hela den vida bukten ligger över den grunda europeiska kontinentalsockeln, varför en elak sjögång ofta blir följden” (allt saxat ur hamnen.se)?
  Jag skulle själv ha rätt mycket respekt för den där bukten, speciellt under höst-vinter! Hur tänker ni? Har ni förberett er på något speciellt sätt?
  Under alla omständigheter, väldigt modigt av er och lycka till med er fortsatta seglats!

  • gurra skriver:

   Haha, jomen det är klart att vi har respekt. Men som många säger så är det vilken segling som helst bara man har vädret med sig. Jag hoppas det i alla fall.
   För det första så väntar vi på Nordliga vindar som gärna håller i sig ett par dagar sen vill vi bara så fort som möjligt ta oss över kontinentalsockeln där det kan bli lite otäckt. Vi gör helt enkelt det bästa av den information vi har för stunden och om det råkar vara ett snabbt väderomslag då får vi lösa det. Vad kan man annars göra liksom?

 66. Fredrik Jansson skriver:

  Gud va roligt det är att följa eran resa runt jorden. Det verkar som ni klarade orkanen katias biverkningar bra. var lite oroliga för er. Då Aftonbladet och Expressen slog upp stora rubriker här hemma i sverige om det. . hoppas ni får god tur och fina vindar över Biscaya,, Vi följer er med intresse och hoppas allt går bra för eran resa….
  Mvh Fredrik med familj.. Anovo arbetaren 🙂

  • Eiliv skriver:

   Tjenare Fredrik!

   Vad roligt att höra från någon på Anovo. Det var länge sedan! Det blåste rätt bra på oss när vi låg i Cameret sur Mar i Frankrike och väntade på bra vindar över Biscaya men det var inte orkan direkt. Värre var det väl för Irländarna har jag förstått. =) Hoppas att du och alla de andra har det bra på jobbet och i Kristinehamn. Fortsätt och håll koll på oss och be de andra på bygget att skriva något i gästboken också, för det är väldigt skoj at höra ifrån er.

 67. Mats Eriksson skriver:

  Hej på er bra gjort.
  Har koll på er var ni är.Hur många distans är det till camaret.
  Har ni kollat in hamnarna i förväg eller har ni läst på i förväg.
  Får ni rekomendationer av andra seglare att gå till bra hamnar.
  Vad kostar hamnavgifterna.
  Hur mycket kostar driften per månad med mat hamn avgifter.
  Fortsätter att kolla inn er .Mvh Mats vättern seglarn

  • Emilie skriver:

   Hej Mats!
   Kul att du har koll =)
   Det är ca 140 distans mellan Guernsey och Camaret. Tyvärr hamnade vi i motström och har lagt till i ett ställe som heter Láber Wrac’h. Vi har nu ca 39 distans kvar till Camaret.
   Vad det gäller hamnar använder vi oss av vår husbibel Reeds Nautical Almanac samt tips från andra seglare vi möter efter vägen. Hamnavgifterna skulle jag väl vilja säga ligger runt 20-25 euro per natt men det beror på hur stor båt man har.
   Svårt det där med driftkostnader och mat då vi inhandlat en del extra grejer till båten samt unnat oss lite med att äta ute och så på slutet. Hamnavgifterna är det man kan säga och resten blir nog vad man gör det till.

 68. Martin Löfgren skriver:

  Stort grattis till vad ni åstadkommit hittills. jag är allra mest imponerad över hur ni klarade av den besvärlige tysken i Amsterdam.
  Barbro o jag har än så länge inte drabbats av ruelse över att inte längre vara båtägare.
  Jag längtar ibland till själva seglingen, men då är det mera till folkbåtssegling.
  Vi har det bra o efter hummerfisket drar vi till Thailand sista oktober.
  Jag hoppas ni får en bekväm tripp över Biskaya. Min första kontakt med henne var i slutet på 50-talet. Det är faktiskt enda gången i mitt gamla seglarliv jag varit sjösjuk.
  Sjön var på något sätt annorlunda där än på Skagerack o Nordsjön.
  Fortsätt att sköta er fina hemsida. Vi är inne o tittar o njuter ofta
  Bon voajage

  Martin

  • Eiliv skriver:

   Hej Martin och Barbro!

   Vad roligt att ni följer oss på hemsidan! Hoppas hummerfisken går fint i år och att ni får en härlig vinter på södra halvklotet. Förstår att ni längtar till värmen för det gör vi med! =)

 69. Lilly skriver:

  KJHUääääHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHIUIM VV VO.IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIOX 555555,.B MÖ,,,NNNNNNNNNNN

 70. Palle K skriver:

  Håller med föregående skribent… Klarar man amsterdam klarar man världen =)
  Kämpa på och håll modet uppe. Ni verkar ju ha det rätt ok. Är lite avis nästan varje dag. I Ume är det underbart höstväder. Seglade dubbla försegel i 10 m/s i helgen när ena fallet släppte. Mer spännande än så blir det inte i patholmsviken…

 71. Kapten krok skriver:

  Hoppade in på marinetraffic nu och kollade er position. Ganska modigt av er att segla i Engelska kanalen med er lilla båt mitt i natten. En av världens mest trafikerade farleder. Ni har väl fullt upp nu att sick-sacka mellan alla fartyg som dundrar fram i 20 knop! Bon voyage!

  • Eiliv skriver:

   Att alla våra lanternor dessutom hade slocknat gjorde inte heller saken bättre… =) Dock var vi långt ifrån alla shippinglanes så det var aldrig någon fara. Att vi dessutom är utrustade med AIS gör ju att vi kan se alla fartyg på plottern långt innan vi verkligen ser dem + att datorn räknar ut ungefär hur långt vi kommer att passera ifrån varandra vid bibehållen kurs och fart. Fiskebåtar ska man däremot hålla ordentlig koll på då de är väldigt oberäkneliga och byter kurs rätt som det är när de följer fiskstim med ekolod…

 72. dreo skriver:

  Bra att ni klarade Amsterdam.
  Jag tänkte på det värsta, men ni gjorde det inte.
  Puuuh.

 73. s/y landkrabban skriver:

  Hej Annas besättning! Suckar avundsjukt när jag följer er blogg… Känslan att vara på väg måste vara enorm! Själv får jag/vi hålla till godo med Vänern ett tag till. Njut av vinden i morrhåren nu och andas in friheten!

 74. Lasse H skriver:

  Ser att ni tuffar på bra. Om ni har ugn kan det vara smaskigt att salta lite på fisken och låta den stå och dra en timme. Sedan klickar man på några matskedar pesto och jämnar till och sen in i ugnen en lagom stund. Pesto finns i många typer så det går att variera. Nog bäst med feta fiskar. Borde funka kanon med makrill. Makrill blir annars som allra bäst om man kokar den tillsammans med potatisen och dill. Ska man koka fisk generellt tar man förstås ganska lite vatten, en skaplig smörklick, en näve kryddgrönt (persilja eller dill eller båda) och lagom med salt och peppar samt klämmer i en halv citron och puttrar försiktigt en liten stund. I brist på kryddgrönt kan man ta lök, blekselleri, purjo eller vad tusan som helst. Fortsatt god tur! Lasse H

 75. Palle Kuling skriver:

  Skepp o hoj!
  Tänkte bara ställa dagens fråga, visst är ni ”ANNA HR 34 – SD4328” på AIS:en?
  I ume är det tryckande hett för årstiden. En god beufort-5:a rakt i bröstet under cykelturen från sängen till kontoret…
  Utanför inloppet till Marina Stöckenhörn har jag bajsat mitt livs största bajs. Jag minns ögonblicket med andakt. Ni är snart där, så ni får ett tips:
  Om ni har en sådan på gång, gör det från badstegen. Annars fins risk att ni får plocka isär toasystemet. Och det är nästan aldrig kul.

  På marina Stöckenhörn kan man hyra cyklar. Det är bra, fast när ni läser detta kanske ni redan promenerat till ett internetcafe =) Å i andra ändan kanalen finns en stad som heter Brunnsbüttel. Där ska ni köpa Reeds Nautical almanack (så blir ni lyckliga) och gå ut i elbe en timme efter att strömmen vänder utåt I CUXHAVEN! Ty, då hinner ni precis förtöja i cuxhaven i slackvatten. Om ni nu vill se cuxhaven…
  Aaargh, över och ut!

  • Emilie skriver:

   Haha! Nu har du allt följt fel båt, vart är dom på väg då? 😉 Vi heter ”Båten Anna” så det är bara att söka på det. Just nu ligger vi i hamn på Nordeney. Cuxhaven var väl inget jätteskoj ställe men just nu är vi bara så fokuserade på att komma till biscaya så fort som möjligt!

   • Samma som ovan skriver:

    Nä, vu haven är inte nå superfränt, men jag ville betona att det var den hamnen ni skulle kolla på i reeds. Alla stora hamnar har sin egen tidvattentabell… Nåja, alla små också… Bra jobbat btw, det går ju undan för er.
    Tidvatten är tokromantiskt, bara att få säga: ”vi seglar med tidvattnet” är episkt.

 76. Mary Hägg skriver:

  God morgon våra goa seglare!
  Noterade på MarineTraffic.com att ni kommit iväg tidigt i gryningen på söndagen. Följde er lite då o då under hela gårdagen -fantastiskt!!! Som att vara med…..lite vid sidan dock. Kändes skönt att se er i hamn, Nordemey, vid ca 19.30 tiden. Stämmer tidsangivelsen?
  Här störtar regnet ner. Solen njöt vi däremot av i lingonskogen i går.
  Fortätter att följa er!
  Varma kramar

 77. Mary Hägg skriver:

  Hej Ni härliga seglare!
  Ständigt är Ni i våra tankar. I morgonrutinen ingår att med spännig slå upp er blogg. Ni skriver himla bra!!! Såååå….intressant att på detta sätt kunna följa er seglats. Än har jag inte lyckats se”Båten Anna” på MarineTraffic.com, men fick ditt SMS Eiliv. Och Karin noterade igår att ni nu är på Nordsjön.
  Här är gråmulet. Utlovades hårda vindar o regn till em. Synd, för till kvällen är det planerat för brännboll på ängen tillsammans med grannarna. Därefter blir det svenska kräftor, goda pajer och ostar i tältet. Hm…. gott, gott! I onsdags åt Hans o jag årets surströmming. Vi kunde faktiskt sitta ute på altanen den kvällen, annars har det varit allmänt svalt hela veckan.
  Är ledig nästa vecka. Fantastiskt skö…nt!!! Ska läsa, träna, njuta men också göra lite nytta. Äppelskörden blir riklig – dax att ta fram syltgrytan. Tomater, gurka, paprika, sockerärter, basilika o andra örter plockas nästan dagligen ur växthuset. Är så himla glad över det! Även morötterna ute i landet är goda. Och så fick jag flygeln i måndags. Kan börja med de efterlängtade övningarna.
  I torsdags besöktes Mulle Meck tillsammans med Liam. Han var en hejare med hammaren. Stannade hela kvällen för att få mysa o läsa godnattsaga för honom. Under em ska vi ha videokontakt med Joar, som just nu lekte med att lasta sten i skott –
  kärran och Christian målade på huset.
  Hoppas nu vädergudarna bjuder er på det bästa vädret, att ni alla mår bra, att allt på båten fungerar och ni bara kan njuta av färden på de 7 haven. Saknades känns redan, men vi vet att det är detta ni längtat efter i flera år. Ni ALLA ÄR FANTASTISKA!!!
  Massor av pussar o kram

 78. Palle Kuling skriver:

  Aaargh sjöbusar!

  Jag älskar era loggboksinlägg. Helt fantastiskt. Läser och drömmer. Det står så mycket mellan raderna. Det är stiltje ute i Patholms. Funderar på att fara och segla utan vind efter jobbet. När man lär sig det är nästa steg att flyga utan vingar.

  Sitter i ett nybyggt kontor vid umeå flygplats. Ljusa lokaler med taskig vent som ångar av formaldehyd och andra konserveringsmedel från byggskivorna. Bilarna rusar förbi och det swischar lite fuktigt, så där som när 2000 droppar/sekund slår i en skitig stänkskärm. Visst… Jag ska erkänna det. Jag sluter ögonen, låtsas att formaldehyden är havsluft. Måste hosta, shit, min drömvärld har vingar som inte bär… Hur ska jag få vingarna att växa? Så jag kan fly i drömmen efter eftermiddagsfikat…
  Skriv mer. Det hjälper.

 79. Joachim W skriver:

  Sjukt kul med människor som vågar!

  Ville bara lämna ett litet boktips nu när ni närmar er kanalerna även om det säkerligen förhåller sig så att ni redan läst denna bok flera gånger om… Finns säkert någon nära där hemma som kan skaffa och skicka.

  Nautiska Förlagets ”Medelhavet tur och retur” av Lars Hässler & Marie Blomqvist…en härlig inspirationskälla för er och alla som drömmer om något mer.

  Sen skulle jag bara vilja nämna ”En otrolig seglats” av Tristan Jones (tror jag att han heter…), en sjuk beskrivning av en galen resa. Men den har ni säkert också läst, både en och två gånger.

  I alla fall, jag ska följa er seglats, skriv på och lycka till med allt!

 80. dreo skriver:

  tänker på er kramisar från b o n

 81. Karin - numera Dahl skriver:

  Hej kära goa seglare!

  Tänker på er! Hoppas att vädret och vindarna är med er! Ni skriver fantastiskt bra i er blogg! Roligt att läsa och spännande att följa! Saknar er redan! Hur ska det gå? Hur fungerar det med er satelittelefon? Kan man ringa bara sådär om andan faller på eller? Vad har ni för telefonnr?
  Jag är inne på min andra nattjourvecka efter semestern. Fick sova iaf 2,5 timmar förra jouren så jag kände mig faktiskt riktigt pigg på morgonen efteråt! Passade på att byta ut de 80-tals fyrkantsprickiga gardinerna på mitt nya arbetsrum till ett par vita somriga istället innan jag cyklade hem. Nä man kanske skulle ut och plasta in lite fönster så att vi kan slutföra sista delen av målningen på huset. De kommer och fixar vår gräsmatta i början på september så innan dess måste vi vara färdiga. Är ju en evighet dit iofs men tiden går fort när man är mitt uppe i allt. Måste vara skönt för er med friheten att ta dagen lite som den kommer! Tiden kanske saktar ner lite…?

  Hoppas att ni har det bra där ni nu befinner er just idag! Håller med föregående gästboksskrivare att jag saknar en interaktiv karta där man kan se exakt vart ni befinner er just nu!

  Tusen pussar o kramar,
  Karin

  • Eiliv skriver:

   Hej syster yster!

   Vad roligt att du tycker att vi skriver bra. Ännu har vi inte aktiverat vår satellittelefon men jag har min vanliga mobil på om du vill ringa. Kostar någon krona per minut men det kan de vara värt.

   Under segling, dvs när vi har vår AIS med gps påslagen, så kan man följa oss live på marinetraffic.com. Man kan se aktuell position, kurs och fart. Bli inte orolig om du inte hittar oss där bara för ibland kommer vi utom räckvidd och sen försvinner vi när AISen är avslagen. Ännu har vi inte länkat hit, men det ska vi ordna.

   Jag saknar er en massa! Krama om Joar och Christian från oss!

   Puss och kram

 82. Jomen heja heja.

  Jag citerar fritt Tim Harvey i boken //Alla sa och så vidare//.
  ”Vi var på väg att upptäcka omfånget av det hav som länkade samman den gamla världen med den nya, men viktigare; skillnaden mellan människorna vi var, och de vi skulle bli under den långa resan.”

  Tycker att ni ska bjuda in Jonatan på en drink i kajutan nu när ni landar i Varberg, han råkar nämligen vara där. Teoretiskt sett borde han kunna ljuga ihop någon underhållande godnatthistoria =) Han har 070-5480995

  All lycka. När får man komma och mönstra på? Och får man ta med sig den fru och det barn livet välsignat mig med?

  • Eiliv skriver:

   Så den vitt berömda äventyraren och jordenruntseglaren Danjel med j har stadgat sig och dessutom fått tillökning. Det är bara för oss på Båten Anna att gratulera. Tyvärr hanns det inte med någon dejt med Jonatan men Varberg var i övrigt trevligt.

   Om du bara hör av dig med några dagars varsel så ska vi nog kunna ordna en plats på båten. =)

   Kul att du håller koll på oss via bloggen. Kom gärna med några bra tips om det skulle dyka upp.

 83. Andreas skriver:

  Härligt att se att masten är uppe igen. Lycka till med resan.
  Vi kommer att följa er på nätet.

  Hendrikje & Andreas

 84. Lasse H skriver:

  Nyssens tillbaks från semester väl ovan havsnivån dvs 1800-2300 m.ö.h i Dolomiterna och har precis läst om ert missöde. Hoppas orsaken klarlagd och numera fixad. Önskar er fortsatt trevlig resa. Nämner också att jag mailat Google Earth och dom har ångerfullt lovat att lägga in det bortglömda innanhavet vid Nishnij Novgorod på sina kartor.
  Hälsningar
  Lasse H

 85. Mats skriver:

  Det kan inte börja mycket sämre så det kan bara bli bättre.
  hälsningar från vättern seglarn Mats

 86. Laila Johansson skriver:

  Hej på er!
  Jag vill önska er lycka till !
  Skriver ni en bok om era äventyr, vill jag köpa den.
  Hälsar Laila

 87. Carolin skriver:

  Glada tillrop! Jag saknar en interaktiv funktion så man kan se var båten är exakt! Har ni passerat Hovås?

 88. Martin Leisborn skriver:

  Hej! Roligt att vi fick träffa er innan ni for. Lycka till med allt!
  Martin, Jeanette och Leo Leisborn

 89. Göte Markusson skriver:

  God lycka på färden
  GM Karlstad

 90. Asta skriver:

  Å tack för ett världsbäst kalas!!! Det blev inte många timmars sömn men det var det helt värt. Snart står väl alla där på bryggan och vinkar. Sorgligt för oss med så kul för er 🙂 Kommer sakna er!!

 91. Niklas skriver:

  Tjo!! Hur går det med vindrodret? Har ni testat något än? Vi upplever att den seglar bättre med vinden in från babord än styrbord vid samma höjdtagning osv…. flummigt? Vad har ni för kommentar?

  • Gustaf skriver:

   Tjena tjena.

   Vindrodret har tyvärr inte legat på våran priolista de senaste dagarna/veckorna.
   Då kanske du får en idé hur vi ligger till 😛 Men när vi vet hör vi av oss. Tack för tipset dock.

   Är ni redo att möta världen??

 92. Monica skriver:

  Hej på er!
  Kul att vi hittade er i söndags! Det var nära ögat att vi åkt hem utan att fått se Anna.
  Lycka till med arbetet!
  Ni skriver jättebra rapporter

  Kram

  M & C

 93. Lars-Gunnar Jansson skriver:

  Hej.

  Jag har just lärt känna er. Gick förbi i går kväll på hundpinkpromenaden. Ser verkligen fram emot att följa era färder. Har ni fått tag i barometer och klocka. Jag har båda om det är så att ni fortfarande letar. Jag lånar ut dom gratis om jag får tillbaka dom när ni kommer hem.

  Ha det

  Lars-Gunnar

 94. Peter skriver:

  Är det genomtänkt att gå igenom Suezkanalen? Ni har ju dock betänketid att omvärdera er rutt. Lycka till!

 95. Daniela skriver:

  Hej på er.
  Jag är så himla glad för er skull att ni ska ta er iväg på denna otroliga resa jorden runt, herreguuud allt kan ju hända men det hoppas jag ju verkligen att det inte gör eller jaa haha att allt som är bra händer förstås- vi från Umeå önskar er All Lycka till och var rädda om er därute, ta hand om varandra och ta det lugnt. =) Massa kramar, Daniela, Manuel, Alvin och Lille Liam.

 96. Gammal Gäddan skriver:

  Hej ni otroligt lyckosamma ungar! 🙂

  Ser att det snart är dags för er och vill då passa på att önska er en ”lagom” go vind på resan mot det oäntliga… Skickar med en länk med lite passande toner som ni kan njuta av medans blodet pulsar i väntan att få komma iväg! (Men det kostar!!!) Hiv ner en rejäääl rom i magsäcken när ni kommer fram o tänk på den stackars järnvägsarbetande dalkarl som inget hällre hade önskat sig än att byte med någon av er! TREVLIG RESA – Gammal Gäddan i Dalarna. :o)
  —-> länk http://www.caribbean-radio.com/

  • Eiliv skriver:

   Vad roligt att till och med någon från Dalarna hittat till vår hemsida. Tyvärr har vi inte kunnat lyssna till caribbean radio än då det är lite dåligt med internetuppkoppling på båten just nu, men det låter som om det kan vara sköna toner från varma breddgrader. Det kan nog vara bra pepp nu när vi jobbat med båten för fullt.

 97. Andreas skriver:

  Det närmar sig med stormsteg! Ska bli jättekul att följa er seglats.
  Om ni inte redan är medlemmar, gå med i facebookgruppen ”Svenska långfärdsseglare”

  • gurra skriver:

   Jorå, vi är medlemmar alltid. 🙂 Jättebra information. Kanske behövs lite nya seglare som skriver. Det ser ut som det var ett tag sen den var uppdaterad 😛

 98. Gustaf skriver:

  Hej kamrater!

  Nu är det mindre än 2 månader kvar till världsomseglingen.
  Tänkte bara inflika med det lite snabbt. Jag börjar bli rätt taggad! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*