Båt & Utrustning

Flytetyget som ska ta oss hela vägen runt vår blå planet är av modellen Fortissimo. Fortissimon är en båt som såldes som halvfabrikat dvs. att man köpte den som byggsats och fick sätta ihop båten efter egen förmåga. Av den anledningen så är varje Fortissimo unik. Visst känner man igen en Fortissimo med sina på utsidan karrakteristiska drag men på insidan är en Fortissimo inte lik en annan. Varje ägare/båtbyggare har satt sin egen prägel på båten med smarta lösningar och finesser. Varje båt har en egen historia att berätta.

Vi hade tur och fick möjligheten att köpa vår Fortissimo av en väldigt trevlig man vid namn Martin Löfgren, som hade byggt, ägt och seglat henne de senaste trettio åren. Vi bad honom att skriva några rader om sig själv och båtens historia för intresserade läsare. Det kan du läsa om här.

Snabbfakta om Båten Anna

Modell:                         Fortissimo
Segelnummer:            FF136
Konstruktör:               Lars-Olof Norlin
Total längd:                 10 m (33 fot)
Längd i vattenlinjen:  7,4 m
Bredd:                          3 m
Djupgående:                1,46 m
Deplacement (Vikt):  4 800 kg
Kölvikt:                        2 000 kg
Segelarea:                    62 kvm
LYS-tal:                       1,09
Masthöjd:                    14 m
Ståhöjd i ruffen:         ca 1,85 m
Antal kojplatser:        5,5
Motor:                         Volvo Penta MD2030C 29 hp

Bilder (Klicka på dem för att se i full storlek)


Bilder från förr

Så här såg vår kära Båten Anna ut när vi köpte henne. Om man tittar noga kan man skönja en viss förändring. Vi har lagt ner massor av tid och pengar på att få henne i ”jorderunt-skick” men tyvärr är det mesta av arbetet av den karaktären att det inte syns. (Klicka på bilderna för att få dem i full storlek)

Kommentarer inaktiverade.