Kap Verde

Framme i Kap Verde. Seglingen pa ca 840 Nm tog lite mer an en vecka. 7 dygn och 6 timmar och man vill vara ”en san”! Alla ar valdigt man om att inte ha seglat langsamt sa alla ar valdigt noga med timmarna och har riktigt bra ursakter ifall seglingen har dragit ut pa tiden. Man har mkt tid till att fundera pa sma saker ute till havs.

Har i Mindelo bestamde vi traff med de pa Bull och  Gorm. Sa det ar inte direkt brist pa svenskar i denna nordiska kolloni. Men det ar sjukt kul. Champions League ikvall, bara det ar ju inte helt fel.

Det osar fattigdom over detta stalle och man kanner sig verkligen som en turist da man gar omkring pa gatorna. Men det ar samtidigt valdigt vackert har.

Det blev stora rabalder i hamnen idag da en 10 tons Bravaria med en ensam tysk bakom ratten korde in i varan mooring (typ ankarlina). Alla skrek hoger om vanster och hade olika losningar pa problemet. Det slutade med att Bravarian gled in i varat vindroder och bojde till det lite. Kanns lite jobbigt att borja snacka forsakring och ersattning, men det maste goras. Vi ar lite bittra pa killen, han bad inte ens om ursakt. Han skamndes val for mkt antar jag.

Ja ja, man ska inte klaga. Vi ar pa Kap Verde och har Atlanten runt hornet. Jag skulle nog saga att vi ar ratt lyckliga anda. Fredrik har visat sig vara en riktig tillgang ombord och kan trots sin ringa erfarenhet ta ett nattpass utan att man behover kanna oro. Sen ar han sjukt bra pa att diska.

Atlanten pa fredag.

Vi hors

Det här inlägget postades i Sverige - Kap Verde och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Kap Verde

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*