Bora Bora

Hej Hallå!

Linn och Linnea poserar framför vår vackra båt.

Strax efter senaste inlägget gick ryktet runt i ankringen att det var mycket vind på ingång, upp till ca 20 m/s, så vi blev lite rädda att vi skulle bli inblåsta på Ta’aha så vi valde att segla direkt till Bora Bora istället. Efter ett par dagar med regn fick vi faktiskt ganska fint väder på överseglingen på ca 50 sjömil. Sol och bra vind + två inte så kraftiga squalls som vi hann reva seglen innan de var över oss. Vi fick en gratis sötvattensdusch istället som inte var allt för obehaglig om än lite sval.

Emilie och Linn matar fiskarna på revet med en gammal baguette.

Så Bora Bora, drömmarnas ö. Till slut är man här på denna legendariska söderhavs ö. (Googla Bora Bora på bildsök så förstår ni varför) Tyvärr fortsatte det dåliga vädret när vi väl var här. Vi hade det fint ändå och badade när det var uppehåll och solen tittade fram, spelade kort när vinden ven i masten och regnet piskade på däck. Det var lite synd om Linnea som fick spendera sina sista dagar med så dåligt väder. Vi har inte haft ihållande regn sedan vi lämnade engelska kanalen någon gång i september förra året och hade absolut inte väntat oss något sådant. Linnea hade hoppats på att få se en sköldpadda och få lite bra väder innan hon åkte hem men fick ingendera. Med ödets ironi så såg vi så klart en sköldpadda när vi snorklade två timmar efter att hon hade åkt och idag dagen efter så har solen lyst nästan hela dagen… Vi hoppas och tror dock att Linnea hade en trevlig semester med massor av äventyr här tillsammans med oss. Tack för att du tog dig tid och råd att komma och hälsa på oss Linnea!

Fiskarna åt direkt ur handen vilket var roligt tills den stora bruna fisken kom och bets i handen.

På vägen hit fångade vi den största tonfisk vi någonsin  fångat. Den var helt enkelt gigantisk. En perfekt middag när vi väl är framme tänkte vi. När jag filéade den så upptäkte jag någon form av små vita maskar under fiskens bukhinna. Såg inte så trevligt ut. Köttet såg dock väldigt fint och inbjudande ut. Vi får googla det när vi kommer fram tänkte vi. Väl ankrade bakom en liten ö inne i lagunen fans ju så klart inte internet. (Dagens definition av öde ö) Vi hade ingen annan färsk mat ombord och var redigt sugna på tonfisk så vi bad nära och kära där hemma att kolla upp det åt oss via sms. Klockan var bara 05:30 svensk tid så vi fick snällt vänta några timmar på svar. (Ni kan ju tänka er hur hungriga vi var eftersom vi allvarligt övervägde att äta tonfisk som vi hittat mask i) Linns pojkvän Magnus svarade först: -”Det är med största sannolikhet spiralmask som kan ge magproblem… …låter inte helt hundra darling. Ta det försiktigt.” Hade ju varit bingo i sjukdomar människor får av fisk om vi lyckats pricka in den också efter vår fiskförgiftning med ciguetera. (Vi har dock hört av locals att det ska gå fint att äta om man tar bort maskarna)

Så nu är det bara vi tre kvar ombord. Mot Cook Islands!

Nu är det bara jag (Eiliv), Emilie och Linn kvar ombord och onsdag morgon avseglar vi mot Cook Islands och atollen Aitutaki. Det blir fem dygns segling och jag hoppas att Linn och Emilie inte blir allt för sjösjuka.

Salta hälsningar från oss på Båten Anna

Det här inlägget postades i Panama - Nya Zeeland och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Bora Bora

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*