Efter två veckor i Tonga…

… har det blivit dags att segla vidare till nästa mål. Tonga har varit väldigt trevligt och vi har umgåtts mycket med våra vänner på båtarna Slick, Obelisk och Mystique. Vi har snorklat och dykt i häftiga undervattensgrottor, och sett massor av knölvalar. (Kommer eventuellt att lägga upp lite video på valarna när vi nått Fiji. Ryktas om bra internetuppkoppling där.) Här om dagen hade knölvalarna världens show för oss när vi var ute och seglade. De slog med stjärtfenor, hoppade och sjöng så att vi kunde höra det även ovan vattenytan. Jag hoppade i med cyklop och snorkel och fick en skymt av en valkalv. Riktigt häftigt!

Även Tonga kanske inte är det vackraste och trevligaste stället vi har varit på hittills så är det nog det stället där vi spenderat mest tid. Lite drygt två veckor faktiskt, men det har varit skönt att dra ner tempot lite för en stund. Sen beror det även att vi inte vill komma fram till Fiji på en lördag eller en söndag då de tar i princip dubbelt så mycket betalt för att man ska få checka in i landet.

Hur som helst har vi haft lite att styra med under tiden vi varit här. När jag, Eiliv, skulle räta upp riggen lite upptäckte jag att båda våra undervant har flera brustna kardeler i vajern. Fyra stycken på styrbord sida och två på babord. Inte bra inte bra, men tur att jag upptäckte det innan någon olycka inträffat. t.ex ytterligare ett masthaveri. Nu har vi provisoriskt stagat upp masten med nya undervant i 8mm dynema som ska vara minst lika starkt som 7mm rostfri wire. Fick mycket hjälp av Tim på båten Slick för att fixa det. Det är toppen att ha så hjälpsamma vänner. Sedan har Emilie haft ont i magen i flera dagar i sträck och jag har fått ett insektsbett på ankeln som har blivit infekterat. Så jag äter antibiotika mot infektionen och Emilie har annan medicinering för magen. Vi får hoppas att vi båda blir bra snart.

Idag tänker vi i alla fall checka ut ur landet med tull- och immigrationsmyndigheterna och kanske lämna Tonga på Söndag om vi känner oss krya nog. Nästa mål är välkända ögruppen Fiji. Längtar efter att få komma dit.

Tyvärr blir det inga bilder denna gång men vi hoppas kunna lägga upp lite mer att titta på när vi är på Fiji!

Salta hälsningar från oss på Båten Anna!

Det här inlägget postades i Panama - Nya Zeeland och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Efter två veckor i Tonga…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*