Underbart i Buka, PNG

Efter lite mer än två dygns segling var vi framme i Buka i Papua Nya Guinea. Seglingen var ganska blöt då det regnade hela andra dagen vilket var lite trist. Väl framme var det lite nervöst då vi inte viste riktigt vad vi hade att vänta oss då PNG har ett ganska dåligt rykte i seglarkretsar. Alla verkade dock väldigt glada och välkomnande med glada ansikten och vinkningar och en man i en taxibåt visade oss var vi kunde ankra bäst.

Vi gick snabbt i land för att se om vi kunde hitta något billigt att äta, vilket hör till standard när man varit ute till hav mer än ett dygn. Tyvärr verkade allt stängt och vi hade inga kontanter heller vilket inte gjorde saken lättare. Vi hade dock en väldig tur och träffade på en av stadens största entreprenörer. Han heter Ralph och är till hälften från PNG och hälften från Schweiz och har hundratals projekt på gång runt om i staden. Han var så pass snäll att han bjöd in oss att äta tillsammans med gästerna i hans lägenhetshotell som råkade ligga precis där vi har vår båt. Under vår vistelse här på lite mer än två dagar har vi blivit oerhört väl omhändertagna och har blivit bjudna på både frukost och middag varje dag och har blivit guidade runt staden. Vi känner oss riktigt bortkämda och är oerhört tacksamma över det.

Buka är väldigt vackert med oerhört klart blått vatten som flyter genom passagen som går mellan Buka ön och Bouganville ön. Man får dock se upp då strömmen kan bli så stark som uppåt 8 knop vid sällsynta tillfällen som inträffar ett par gånger per år.

Ikväll har det dock blivit dags att segla vidare mot Nissan Atollen som ligger ca en nattsegling bort. Där ska det snorklas med hajar och stora fiskar vilket vi, eller kanske bara jag (Eiliv) ser fram emot. Tyvärr har vi inga bilder härifrån att lägga upp just nu men jag bidrar med ett litet videoklipp från Solomon Islands och vår krokodiljakt med barnen från byn Nazareth. Håll till godo!

Det här inlägget postades i Nya Zeeland - Indonesien och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Underbart i Buka, PNG

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*