Colombia

Nu har vi spenderat ca 10 dagar här i Colombia och mesta dels i Cartagena. Planen var att åka härifrån i lördags då Lasse bokat flygbiljett från Panama den 1 mars och Gustafs kompis skulle möta upp oss den 28 feb. Men när vi skulle klarera ut ur landet påstod vår agent att hamnkontoret var stängt på helgen och att vi snällt fick vänta till måndag. Det blev lite panik för Lasse som fick köpa flygbiljett till Panama istället. Igår visade det sig att det blåst upp och vi kom inte iväg då heller… Vi satsar nu på att komma iväg idag och då segla direkt till San Blas, hänga där ett par veckor och sedan segla vidare till Panamakanalens inlopp.

Jag och Eiliv lämnade båten några dagar och stack till en nationalpark med namnet Parque Tayrona. Eftersom Gustaf också stack iväg på egna äventyr till Taganga så blev Lasse ensam kvar på Båten några dagar. I Tayrona hyrde jag och Eiliv  hästar och fick äntligen rida en sväng. (Har tjatat om ridning ända sedan vi passerade Danmark) Vi träffade även ett supertrevligt svenskt par som var ute på sin smekmånad, Jerker och Stina från Uppsala. De drog med oss på en trekking till ruiner från en gammal indianby med namnet Pueblito. Vi vandrade från 10 på morgonen till kl 18 på eftermiddagen i princip oavbrutet. Och eftersom jag är van vid att sitta på en båt blev det riktigt tungt på slutet. Eiliv fick bära båda våra väskor. Vi spenderade totalt 2 dagar och en natt i parken. Övernattade gjorde vi på en camping där vi hyrde en varsin hängmatta med myggnät. Det var kallt men en upplevelse.

Totalt så var vi borta från båten tre dagar och två nätter. Den natten som inte spenderades i hängmatta avnjöt vi i ett rum på ett hostel med en riktig säng och AC. Det var underbart att äntligen få sova i en riktig säng efter 8 månader i förpiken. Bussresan hem var något av en skräckupplevelse. Busschauffören körde som en galning, gjorde helt tokiga omkörning i kurvor, bländade aldrig av så mötande trafik blinkade hela tiden ilsket med heljusen, körde i princip slalom över vägbanan eftersom han pratade och tittade så mycket åt sin kompis håll som satt bredvid. Jag förslog allvarligt att vi skulle stoppa bussen och kliva av, men vi var mitt ute i ingenstans så vi blev kvar. Tur som det var kom vi fram välbehållna. Vet inte om alla kör på det viset men inga av de andra passagerarna verkade speciellt brydda.

Nu ska vi handla det sista, fixa lite vin och US-dollar. Sedan släpper vi på förtöjningarna och seglar mot Panama och San Blas öarna. Ska bli underbart med lite paradissemester igen. 😉

Jag och Eiliv har kopt en ny kamera =) En Go Pro Hero 2 som ger lite konstiga bilder. De 2 forsta bilderna i bildspelet ar tagna med den kameran.Colombia har varit jättetrevligt och jättefint, men nu bär det av vidare. Vi är lite osäkra på hur tillgången på internet i San Blas är så vi får se när nästa inlägg kommer.

Kramar från Emilie

Det här inlägget postades i Kap Verde - Panama och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Colombia

 1. Göte Markusson skriver:

  Saknar ni inte snön
  Fortsätt trevlig resa
  Gubben från Karlstad

 2. Elli o Jonas skriver:

  Tjena! Fan va bra ni har det! Kramar!

 3. Karin skriver:

  Härligt att höra ifrån er!

  Kan tänka mig att det var skönt att sova på hostell en natt! 😉 Hur gör ni med malariaprofylaxen? Jag hoppas ni har tänkt på det! Malaria är ingen kul sjukdom.

  Här är allt bra! All snön har smält bort. Magen växer och alla undrar om det inte är dags snart (2 mån kvar). Christian åker till Prag nästa vecka på kurs. Annars händer det inte så mycket här. Vi jobbar på mest, sover och äter lite emellanåt och funderar på hur stor altan vi ska bygga och om och när vi ska bygga den i så fall. Idag var det härlig kvällssol så vi tog en prommis ned till ån och Joar jagade grannens katt och ropade att han älskade den. Den brydde sig inte.

  Var rädda om er!
  Många pussar o kramar från oss alla! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*