Bien venidos a Colombia

Efter nastan fyra dygn till havs glider vi lugnt in i Cartagenas hamn precis innan soluppgangen. Pa vagen hit har vattentemperaturen sjunkit drastiskt fran ca 25-27 grader celcius till endast 19-20. Havet bytte aven farg fran klarblatt till gront och slutligen till gulbrunt. Man kanske snabbt skulle dra slutsatsen att havet ar fororenat, men min teori ar att det ar sediment som alla floderna fran bergen har har dragit med sig ut i havet. Det kalla vattnet i floderna kanske aven lett till den laga temperaturen. Men vad vet jag. Jo, den svala nattemperaturen beror garanterat pa vattnet. Men det ar bara skont!

Dansken Lasse Skytte, som just nu ar ombord pa Baten Anna som paying crew, ar nojd over att vi antligen ar framme i Colombia.

Vi ar i alla fall i Cartagena i Colombia nu och har bade hunnit med att haft en fantastiskt rolig utekvall samt att bli visiterad av polisen. Ja, poliser finns det overallt har. De star i varje gatuhorn, pa varje torg sasmt partulerandes mellan dessa. Allt for att halla ordning. Det kanns nastan som var 10 person har ar en polis. (Om nagan undrar sa gick visitationen sjalvklart bra) =) Om poliserna ger trygghet ar val en annan femma. Av vad jag vet har de valdigt daligt betalt vilket formodligen leder till stor korruption. Om man inte passar sig kanske man blir satt i finkan utan anledning och blir tvungen att muta sig ut. Det galler att passa sig sa att man inte befinner sig pa fel stalle vid fel tidpunkt. Vi ar dock inte oroliga. Det kanns ganska tryggt har anda. Varre var det i Mindelo pa Kap Verde.

Planen nu ar att hitta pa nagot skoj har. Kanske en djungelvandring eller nagra dagars ridtur innan vi seglar vidare mot Panama och San Blas.

Tills dess
Kramar fran BatenAnna-ganget
via
Eiliv

Det här inlägget postades i Kap Verde - Panama och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Bien venidos a Colombia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*