Islandtime

Det har varit sköna dagar här på Hiva Oa. Det var en otrolig lättnad att upptäcka att inklareringen i Franska Polynesien var otroligt enkel och bäst av allt GRATIS! Senaste länderna vi har varit till har varit jättedyra och kalaskrångliga att klarera in i. Oftast flera olika kontor som måste besökas som dessutom ligger på olika delar av staden. Så nu var det skönt att det endast var ett papper att fylla i samt till kostnaden av ett frimärke att skicka pappret per post till centrala myndigheter i Papeetee.

Varje dag har vi traskat in till byn som ligger tre kilometer uppförsbacke bort. Dock har vi tur och får oftast lift med lokalbefolkningen som är snälla och trevliga. Vi har upptäckt att bröd är billigt att köpa och frysta kyklingfiléer är prisvärda, så det har vi kalasat på senaste dagarna. Känns såå lyxigt efter en diet på konserver och torkad sojafärs.

Det man även  upptäcker när man kommer i land är hur fantastisk roligt och trevligt det är att umgås med andra människor. (Det känns i själen att människan är ett flockdjur) Här om kvällen var vi inbjudna på födelsedagskalas av den amerikanska båten Lisa Kay. (Ett amerikanskt par, med sin son, som är ute på världsomsegling på obestämd tid. Supertrevliga!) Deras son fyllde 12 och det bjöds på pizza, vin och öl. Jag och Emilie bidrog till kalaset genom att sjunga och spela en egenskriven födelsedagssång till födelsedagsbarnet Ben. Det blev mycket uppskattat. Tillsammans med fyra andra båtar hade vi en helt otroligt trevlig kväll.

Imorse vaknade vi av att någon sjöng Båten Anna låten på svenska genom förpiksluckan. Det var våra vänner på båten Moana som ätnligen kommit fram efter sin Stillahavsöverfart. Ikväll ska vi ses på Båten Anna och dela några öl med varandra! Kalaskul!

Planen som det ser ut nu i alla fall är att imorgon seglar vi ett par sjömil ned till ön Tahuata och ankrar upp i någon vik på dess västsida. Där blir vi i ett par dagar innan vi seglar ner till Fatu Hiva. Efter det blir det en kort översegling på 4-5 dygn ner till Tuamotus, som är en arkipelag som består endast av atoller, dvs runda korallrev som bildar en skyddande mur till det omgivande havet. Kommer att bli underbart!

Nu är vi på Hiva Oa. (Röda linjen visar vår väg in). Imorgon seglar vi till Tahuata och sedan blir det Fatu Hiva innan vi seglar vidare till Tuamotus.

Nedan följer ett par bildspel med dels bilder från Galapagos, sedan är det bilder på alla fiskar som vi lyckades bärga ur havet. (Tänkte att det kunde vara roligt speciellt för de som är intresserade av fiske som t.ex. Mattias ”Fisken” Lindh) =)

Om man kör bildspelet i helskärmsläge och sedan trycker på knappen ”Show Info” så kan ni även se kommentarerna till bilderna.


Det här inlägget postades i Panama - Nya Zeeland och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Islandtime

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*