NZ – Here we come!

Nu lämnar vi korallstränder, cocosnötspalmer och ”glassarlivet” för ett tag, tar oss i kragen, klipper oss, sätter på oss hela kläder och skaffar oss ett jobb! Det kommer inte att bli lätt… En väckarklocka som ringer, arbeta 8 h om dan och alla andra vardagsgrejer som vi glömt hur det funkar.

Hire me!

Imorse skickade vi våra första CVn och vi önskar såååå att vi båda kan få jobb på företaget vi sökte. Jobbet var att arbeta som crew för ett färjeföretag i Auckland. Håll tummarna! Men med våra stiliga CV bilder borde vi vara hemma 😉

Hur som helst… än är vi inte där! Det är ca 1100 sjömil ner till Nya Zeeland och vindarna är nyckfulla, vi är vana en konstant östlig vind som stabilt blåst oss västerut men vindarna ner till Nya Zeeland är allt annat än förutsägbara! Nu har vi iaf nya vant, nytt oljefilter, ny olja, ny transmissionsolja och känner oss redo för färden som blir vår tredje längsta utan land sedan vi lämnade Sverige. Anna är fylld med frukt och grönt och vi har införskaffat ett nytt drag att fiska med som vi har stora förhoppningar på…

Vi har en del minuter kvar på satellittelefonen så vi kommer försöka skriva lite inlägg emellanåt men skicka gärna massor av gratis-sms till vår satellittelefon om ni har lust, för det är så kul när man har MEGA-tråkigt ute till havs! Vi har förstått att det är många som har försökt tidigare men inte fått det att fungera och det är tyvärr vårt fel. Det skall nämligen inte vara något plustecken framför numret, så nu har vi tagit bort det. Så försök gärna igen nu! Även om vi inte kan svara är det hemskt roligt att få lite input utifrån.

För att skicka gratis sms till vår satellittelefon går ni in på http://messaging.iridium.com och fyller i vårt nummer 881631570171, skriver ett meddelande som inte får innehålla å, ä eller ö och sedan trycker ni på ”Send Message” så flyger det lilla meddelandet ut i rymden och sedan ner till oss via ett antal satelliter. Häftigt, eller hur? 🙂

Ha det så bra, så hörs vi snart igen!

PS. Håll tummarna för att vi fångar mycket fisk och att vindarna behandlar oss väl!

Det här inlägget postades i Panama - Nya Zeeland och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till NZ – Here we come!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*