Morsning (Ocean)korsning

Efter att ha donat med båten, letat reservdelar och fixat ett nytt pass åt mig (Eiliv) i Jakarta så drog vi vidare mot den lilla ön Cocos Keeling som tillhör Australien men ligger långt ute i Indiska Oceanen. Överfarten blev relativt lugn förutom att vi dök in i en kuling som varade i ett halvt dygn när vi kom ut ur Sunda Strait. Emilie påstår att hon aldrig varit så sjösjuk så hon tog sina sjösjukepiller och sov i princip hela tiden av de två första dygnen. Annars har vi seglat på en fin halvvind på mellan 6-10 m/s. Sol och fint väder och sista två dagarna drog vi upp en Wahoo, en Yellowfin Tuna och en Barracuda. Alla fiskarna smakade utmärkt!

Finfin Wahoo som blev riktigt god på grillen.

Nu har vi varit på Cocos i dagarna fem. Vi hade turen att stöta ihop med Oyster Round the World Rally så viken var fyllt av lyxiga stora båtar och vi blev medbjudna på grillfest med gratis dryck och mat. Det satt fint med en stor stek som var speciellt inflygen för tillfället. Lyxigt värre. Efterfesten blev dock på minsta båten i viken nämligen Båten Anna där det bjöds på svensk snapps och sång.

Som ni ser är Cocos Keeling ett väldigt vackert ställe.

Cocos Keeling är väldigt väldigt fint med klart vatten och massor av haj. Har haft 3-4 blacktips som cirkulerat runt båten hela tiden. Kan eventuellt bero på att vi matade dem med lite fiskrens vid ett tillfälle.

Nu har det blivit dags att dra vidare eftersom vi är så sena redan. På grund av uteblivet tillstånd att gå till Chagos får vi segla raka vägen till Rodriguez istället. Önska oss lycka till och gärna storm/orkanfritt under en tid framöver. Vi kommer att ha satellittelefonen på under hela överfarten så skicka gärna sms eftersom det alltid är kul med lite input utifrån. Info om hur man skickar gratis sms till vår satellittelefon hittar ni under fliken ”Kontakta Oss”.

En relativt stor eremitkräfta som spatserade på stranden.

Skepp Ohoy!

Det här inlägget postades i Indonesien - Sydafrika och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Morsning (Ocean)korsning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*