Då drar vi igen…

Det blev inget längre inlägg från grabbarna… Men nu har vi vilat upp oss och bunkrat upp med lite mer mat så nu ska vi dra vidare mot Sydafrika där Eiliv och Jockes vänner Johan och Jocke (ja vi blir två Jocke) väntar. Mauritsius blev mest bara ett vilostopp och vi har inte gjort mycket, Eiliv har bestigit ett berg och sen gjorde vi en utflykt med besättningen från grannbåten (en stor superyacht) till en strand, sen har det nog inte hänt så mycket mer…
Vi är alla grymt taggade på Sydafrika och djursafari men först måste vi göra en orolig överfart, det sägs att det nästan är omöjligt att göra denna överfarten utan att drabbas av åtminstone en sydvästlig kuling men vi är positiva och hoppas på att komma undan. 1500 sjömil ska seglas och vi beräknar det att ta ca 13 dagar. Vi kommer alltså att fira Jockes 27:e födelsedag till havs… Håll tummarna nu, så hör vi av oss till havs! Nedan kommer förresten lite bilder från överseglingen.

Storfiskarn som inte behöver skarva!

En stund på däck...

Vi brukar ha en liten stund ihop på däck när solen går ner...


Puss och kläm!
Det här inlägget postades i Indonesien - Sydafrika och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Då drar vi igen…

 1. Johan Stonegård skriver:

  Hej gänget!

  Nu har jag och bror Joakim börjat vår resa med SJ från Hudik till Arlanda, flyget går idag kl. 13 den 30/11 och vi landar i Richards Bay imorgon söndag och väntar på er när ni kommer fram =) Ses snart!!! Kram.

 2. Gammal geddan i Dalarna skriver:

  Vilken fin solnedgång! Har ”lånat” den som skärm bakgrund på min HTC smartphone 🙂 100% njutbart!

 3. Gammal geddan i Dalarna skriver:

  Kl. är 2 på natten här. Kan inte sova pga den jäkla rygg. Vad gör man då? Jo man läser igenom era sidor för 30’de gången. Vips så har man glömt allt om rygg och dagens kommande tandläkare besök… 🙂 Synd ni hade så brått från Mauritius. Skall jo vara en av de unikaste djurarts ställen i världen! Och med massor av gammal pirat historia längs kusterna! Man skulle nästan tro att ni längtade hem till gamla Sverige… 😉 Knäck & brajk med resan över till Zulu land! Skall tänka på er, när jag sätter i mig en Wasa sport med greve och kalas kaviar på… :p

 4. Hallå där, stopp och belägg. Inte ska ni väl segla rakt förbi Réunion. Inte alls så dyrt som alla säger, så länge man håller sig borta från krogen. Naturen är oslagbar, resans bästa vandring. Ni skulle älska det. /Linda

 5. Evert Carlsson (Broder till Olas och Mattias farfar) skriver:

  Det skulle vara trevligt att få rapporter från er seglats!

 6. Barbro skriver:

  Hej på er
  Hoppas ni vilat upp er ordentligt inför nästa seglats……låter väl långt
  Här kom första snön inatt, låg t o m kvar inne i Hudik
  Gick ut genom grindarna idag för sista ggn 🙁 ska dock dit nästa fredag på jubilarmiddag
  fira att jag hann med 35 år på Ericsson innan smällen 😉
  va roligt att Jocke o Johan kommer, blir väl synd om dej Emilie som blir ensam tjej……..
  i början av dec får jag reda på om jag kommer in i skolan USKA på CUL
  annars vet jag inte vad jag ska göra ?? ska försöka ringa när Jocke fyller år Muss o Kram Barbro o Peter

 7. Mary Hägg skriver:

  Hallå där! Jag har försökt ringa er några gånger utan att komma fram. Hade så gärna velat prata med er innan ni ger er av. Känns något oroligt efter det du Emilie skrev. Otroligt att det krävs ytterligare 13 dygn på havet innan ni når fram till Sydafrika. Har hälsningar till er från norr till söder och vi alla håller tummarna för att er fortsatta segling ska gå väl. Var rädda om er! Massor av kramar & pussar från oss alla./mor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*