Nu korsar vi Atlanten – Igen

Efter mycket om och men kommer vi äntligen iväg. Styrarmen till autopiloten var inskickad för lagning och var lovad att vara klar i måndags kväll. Ficn den inte förrän i morse och då var den lagad på helt fel sätt. Emilie som inte är blyg såg till att vi fick alla pengar tillbaka som tur var. Nu får det bli Båten Anna-kur och limma med epoxy. Hoppas det håller!

Vi har trotts allt väldigt trevligt ombord och Anna och Olof passar in bra ombord. Dock är det inte jag (Eiliv) som är upp först på mornarna utan nu är det Anna som är morgonpiggast ombord.

Sydafrika har varit fint och vi kommer att sakna alla sköna varmvattensduschar vi har tagit. Tog sista i morse och såg till att duscha med andakt. Tvättade varje millimeter av kroppen ordentligt med sötvatten.

Det är kul att återigen vara på väg. Två veckor till havs blir en baggis! Hörs igen på St Helena…

Skepp Ohoy!

image

Atlantengänget på Båten Anna

Det här inlägget postades i Sydafrika - Karibien och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Nu korsar vi Atlanten – Igen

 1. Karin skriver:

  Tack för rapporten! Lycka till nu! Hoppas ni har solen och vindarna med er! Här har vi precis fått snö, ja i alla fall ett par cm. Tyvärr har Joar blivit sjuk, feber och hosta, så det blir ingen kälkåkning än på några dagar. Själv vaccinerade jag mig mot influensan idag. Hoppas det har snabb effekt! Christian ska på kurs i Halmstad några dagar så jag får helt enkelt inte bli sjuk! Har gått min sista jour nu inatt på ett tag. Jourbefriad fram till partus! Skönt! Börjar kännas i bäckenet så det är nog bra att ta det lite lugnt nu sista 14 veckorna. Det går snabbt! Till och med Alvar har förstått nu att det är en bebis i mammas mage. Han klappar på magen och viskar små ömma ord genom naveln…
  Kul att höra att ni har det bra! Tänker på er ofta och håller tummarna! Ser fram emot att träffa er i sommar!
  Puss o kram på er! Karin

 2. Ylvali skriver:

  Härligt Emilie att du vågar stå på dig, rätt ska vara rätt! Hoppas nu att det håller med er egna lagning!
  Härligt och höra att ni har det bra och är positivt inställda till Atlantenkorsningen. Ni får tänka på att ni inte har så långt kvar innan ni är hemma igen!
  Vi saknar er!
  Puss och kram från hela familjen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*