Mot Norra Europa

Precis vid midnatt för en vecka sedan gled vi äntligen in i Horta på Azorerna efter vår längsta tid till havs under vår tre år långa resa, 24 dygn och 8 timmar på en liten segelbåt. Det var oerhört skönt och efterlängtat att få krypa ner i kojen och sova en hel natt utan att bli störd.

Överfarten var en av de jobbigaste med huvudingredienser så som lågtryck, regn, motvind och kulingvindar i en salig blandning. Överfarten tog nästan en vecka längre än vad vi hade hoppats på.

Veckan på Azorerna har varit full av kära återseenden med andra seglare som vi inte sett sedan länge. Azorerna är ju lite av en samlingspunkt för alla som är på väg hem till Europa. Mycket tid har därför gått åt till att prata och ljuga med andra seglare, men vi har också jobbat hårt för att få båten i ordning inför nästa överfart till Irland. Fönster har tätats, solpaneler har kopplats om, båten har städats ur och en massa annat småpill.

Idag är det dags att kasta loss igen men det är svårt att slita sig från den trygga marinan för att ge sig av till sjöss igen. Det är inget vi ser fram emot men nu är det bara att bita ihop och segla den sista lilla biten hem. Innan vi kastar loss har vi tagit oss tid till att lämna ett avtryck på  ön genom att göra en målning i hamnen. Att inte göra någon sägs vara förknippat med otur och det är väl dumt att chansa? Dessutom är det roligt att lämna något efter sig som ett bevis på att vi varit här.

Vi hoppas på att vi får mer tid att skriva på Irland. Vi räknar med att vara framme tidigast på måndag nästa vecka men troligtvis tisdag eller onsdag. Håll utkik efter oss på marinetraffic.com.

Vår målning som vi lämnade efter oss på en av hamnens betongväggar. Målningen trängs med tusentals andra från alla båtar som passerar förbi här varje år på väg hem till Europa.

Skepp O´hoy!

Det här inlägget postades i Karibien - Sverige (hem) och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Mot Norra Europa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*