Ankring, Tumlare och Harry Potter

Natten till igår (torsdag) spenderade vi vid en ö med en massa mufflonfår som tyvärr var superskygga och det var ingen idé för mig att försöka jaga dem någon längre stund för att få mysa, tänk vad de gick miste om! Att lägga till i den naturhamnen var ingen lätt match då botten var täckt med ungefär 1 meter sjögräs så att ankaret bara dragga. Eiliv och Gustav löste det dock med att dra fram ett ankare ur ankarluckan som förmodligen är lika stort som vad jag är. Tydligen kallas det Danforth-ankare och det fungerade kalas! Det gick tyvärr inte lika bra för alla att ankra och när det började blåsa på under natten började folks ankare dragga och det blev lite krascher och dyligt… Anna klarade sig dock mirakulöst undan utan en skråma, dock sov inte Eiliv speciellt många timmar då han gick runt med en ficklampa på däck och var nojig halva natten.

Tumlare hör liksom delfinerna till ordningen valar och är den minsta tandvalen i världen. Tumlaren är den vanligast förekommande valen i svenska vatten och finns runt hela Sveriges kust. Den blir normalt 1,5 meter lång med en vikt på cirka 50 kg. (Lånad bild)

Igår hade vi en härlig dag med rak motvind från vår mysiga naturhamn strax söder om Särö ner till Varberg, vi hade vindar på 6-10 m/s och jag var bara sjösjuk några timmar, mest berodde det nog på att toaletten var trasig efter att Eiliv pumpade in sjögräs i inloppet dagen innan så att jag inte kunde göra nummer två. Tillslut gav jag upp och gjorde det… från badstegen… nummer två alltså… jo, det är sant, jag gjorde det verkligen… Höjdpunkten på dagen var ändå att vi en bit fick sällskap av ett gäng tumlare, det var riktigt häftigt och humöret blev på topp! Vid tio-tiden seglade vi in i Varbergs Gästhamn, vi gjorde 6 knop in i farleden och det var första gången på hela seglatsen som vi inte hade motvind (varade ca 1/3 sjömil) så vi kunde inte låta bli!

Idag har vi försökt att fixa med AIS och navigering, dock råkade vi sova bort halva dagen och sedan upptäckte vi att datorn vi köpt för att navigera med tyvärr inte fungerar för ändamålet. Gustaf och Eiliv bestämde då snabbt att de kunde ta min dator och jag kunde istället ta den nya datorn. Detta tyckte jag inte var en lika lysande idé då jag gillar min dator och inte alls är speciellt sugen på att byta bort den. Ett bråk utbröt snabbt och som vanligt när man är oense kommer även andra saker upp, vilket kanske i detta fallet var bra då jag och Gustaf kanske rensat luften lite. Jag är dock envis som en åsna eller något och vi ska imorgon försöka sälja vår nyinköpta dator för att köpa en ny. Och som Pumbaa säger i Lejonkungen; ”när problemen hopar sig då, då vänder man ryggen åt dem!” Så vi gick på bio istället, Vi såg Harry Potter och den var grym!

Nu ska jag gå upp och kolla vilket fall som står och slår just nu på däck i den hårda vinden så att jag kan sova lite!

Puss och Kläm alla härliga, saknar er redan!

Det här inlägget postades i Sverige - Kap Verde och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Ankring, Tumlare och Harry Potter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*