Amsterdam, sex, drugs and rock’n’roll… eller techno!

Lite annorlunda gasmask

För min del var det med lite skräckblandad förtjusning som vi bestämde oss för att ta vägen förbi Amsterdam. Amsterdam är för mig och förmodligen även för många andra förknippat med droger och prostitution, vilket jag tycker gör det lite läskigt! Väl här var det tydligen inte så läskigt och jag drogs som en magnet till Red Light District och kunde inte sluta att häpnas över alla souvenir-butiker som sålde pipor och gasmaskar med inbyggda bongar i massor samt skyltfönstren med söta tjejer till salu. Det var helt enkelt en overklig upplevelse detta Amsterdam.

Då Gustaf bestämt dejt med två tjejer som han träffade i sydamerika för ett par år sen försvann han nästan innan Anna glidit in till bryggan och förtöjts i hamnen i Amsterdam. Han var riktigt taggad och det måste ha varit ett kärt återseende och tror nån att det måste varit skönt för honom att få hänga med lite andra människor än oss. Det var dock ganska skönt för oss att ha lite tid för oss själva också, det behövdes.!

Efter lite mys i båten bjöd jag ut Eiliv på dejt, vi lyxade till det med en dusch och klädde upp oss lite, Eiliv upptäckte lite mögel på sina byxor men de gick att använda ändå! Första timmarna av dejten kunde vi inte riktigt sluta att fascineras över hur snygga vi var. Jag tror det berodde på att det var ett tag sen vi klädde upp oss i något annat än underställ och seglarkläder men det kan även berott på att jag hade rotat fram mascaran eller att min senaste hårklippning på Eiliv blev riktigt bra eller så kan det vara så….. att vi gått ner ett par kilo. Jag och Eiliv hade iaf en riktig helkväll då vi bl.a. käkade underbara tapas tillsammans med en katt. Vi hade himla kul och det hade Gustaf också på sitt håll enligt säkra källor.

Eiliv och katten på tapasstället

Nästa dag här i Amsterdam som faktiskt inte är Nederländernas riktiga huvudstad (det är Haag, där regeringen sitter) så drog Gustaf iväg på Techno-festival medan jag och Eiliv slappade och bråkade med en jobbig tysk. På kvällen blev vi inbjudna till ett svenskt par som låg i hamnen på väg hem från kanarieöarna. De hade en riktigt fin båt och en hel del tips! De var även generösa och försåg oss med 200 gb film och en massa cruisingguides. Det var trevligt! Så har de en hemsida med: http://adventureswithsyingeborg.blogspot.com/

Igår eftermiddag lämnade vi nöjda Amsterdam för denna gången och gick för motor till Ijmuiden, här har det stormat på under natten och på VHF:en har det sänts ut kuling varning så vi har gått och satt oss på en strandbar. Gustaf och Eiliv som är lite coolare än mig har redan dykt på ölen medans jag än så länge håller mig till cappuchino!

Vi börjar även bli lite sugna på besök om någon känner sig manad!? Biscaya kanske 😉

Tschüss

Det här inlägget postades i Sverige - Kap Verde och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Amsterdam, sex, drugs and rock’n’roll… eller techno!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*