Atlanten

För mig var det en pärs! Det har tagit oss tid att uppdatera hur det egentligen gick till när vi korsade ett stort blått hav mellan två kontinenter. Gustaf lämnade oss för ett tag sen och flyttade in på all inclusive hotell med sina syskon och glömde antagligen bort att vi korsat atlanten överhuvudtaget. Jag och Eiliv vet jag inte vad vi har för ursäkt men här i värmen är det ett dagsprojekt att fylla på gasol, fylla tankarna med vatten eller bränsledunkarna med Diesel (däremellan måste man hinka Pina colada för att orka med).

Så hur var det då? Det är svårt att förklara och jag tror vi alla hade ganska olika upplevelser, därför skulle vi egentligen publicerat fyra olika versioner. Jag tyckte iaf att den första veckan var värst, man visste att man hade fler distans framför sig än bakom sig vilket var extremt segt. Allting gungade extremt mycket HELA tiden. Jag var nästan ständigt sjösjuk. Fredik diskade i princip alla diskar. Gustaf och Eiliv lagade ALL mat. Vi åt mycket kikärtor, soyafärs och picnicbog.

Dagarna såg likadana ut, det var varmt, vi spelade kort, tog ett dopp och läste i mängder (jag lyssnade på böcker). Vissa dagar var dock lite annorlunda om vi fick besök av delfiner, tonfiskstim, mega-svärdfiskar eller såg någon båt i horisonten men de var tyvärr inte så många. Nätterna var nog nästan bäst, då var det svalt, oftast stjärnklart och man kunde sitta i sina egna tankar. Det finns mycket man kan avhandla i tankarna under många ensamma nätter under stjärnorna.

Efter ca 17 dygn såg vi Barbados och korkade upp champagnen. Det var en underbar känsla och vi alla hade i flera dagar börjat fantisera om allt vi skulle göra när vi kom i land.

Det är lite läskigt att leka levande fiskedrag på 4000 meters djup men dock nödvändigt med ett dopp emellanåt!

Nytvagade pojkar

Nytvagade pojkar

Ibland lyxade Gustaf och Fredrik till det med en öl och en pipa i solnedgången.

Här sitter vi och kurar under vår presenning till soltak.

Här sitter vi och kurar under vår presenning till soltak.

Vi firar att vi ser Barbados!

Varje morgon låg det en massa döda flygfiskar på däck och visst blir man lite ledsen när man ser hur söta de är.

Nu har vi inte svårt att fördriva tiden fast vi saknar er där hemma!

Det här inlägget postades i Kap Verde - Panama och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Atlanten

 1. Karin skriver:

  Hej på er!

  Fasen vad vi saknar er!! Tittar varje dag om ni skrivit något nytt på bloggen! Äntligen! Hoppas ni har det bra, att inte värmen är för tryckande, att ni inte ledsnat på sol och bad ännu, att julmiddagen på hotellet var bra, att ni håller sams, att ni inte bara lever på konserver, att båten inte läcker in om det regnar, att ni inte bränner er i solen, att vi kan skypoa snart igen så man får se er så att ni känns lite närmare!!

  Här är allt bra. Ingen snö ännu (som kanske tur är så man slipper skotta) och idag har solen kikat fram för en gångs skull! Vi har precis ätit en allt annat än lugnt nyårsmiddag med 5 barn närvarande. Nu håller vi på att söva de äldre barnen (även om kanske de vuxna somnar först) och sen blir det lite efterrrätt. Får se om vi håller oss vakna till 12-slaget… Nyfikna på hur ni firar nyår! Blir det middag på båten eller i land? Vart befinner ni er nu? Ska bli skönt att få en mer utförlig rapport om hur ni har det när mamma och Hans har varit hos er!

  Saknar er och vill önska er ett riktigt GOTT NYTT ÅR! Ni är alltid välkomna hem tidigare om ni skulle känna för det! 😉

  Puss o kram!

  Karin (alla hälsar!)

 2. Johnn skriver:

  Fantastiskt!

  Det ni gör är så himla coolt alltså. Ni är lite av mina idoler. Jag kommer också att lämna Sverige för ganska lång tid framöver runt Mars, så kanske ses vi någonstans på andra sidan världen..

  Många kramar//JOhnn

 3. Uggla skriver:

  Ååå underbart, jag saknar dig!

 4. Jill skriver:

  Så roligt att följa er resa! Vi ska till Bahamas i februari (åker dock kryssningsfartyg eftersom jag är hysteriskt rädd för att åka båt 😉 )så om ni tar er dit och har några tips är de välkomna! 🙂
  Fortsätt att njuta nu, det är ni värda!

 5. Meta skriver:

  Hej och tack för berättelsen..när jag tittar på vattnet så ser det lugnt ut så jag hoppas att ni inte hade hårda vindar iaf…ni ser så fina och välmående ut…här hemma är det grönt… varmgrader tjälen har gått ur marken men de lovar några -grader till nyår….njut och ta väl hand om er…Gott Slut På 2011…kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*