Barbados, Bequia, Tobago, Julafton och Nyårsafton…

Ja, det har hänt så mycket de senaste veckorna att man inte vet var man ska börja…

BARBADOS Första stoppet var som sagt Barbados, Barbados är fint med underbara stränder och klart vatten, men det är dyrt, dyrt som attans och immigrationskontoret tillsammans med stället (eller baren) som äger den ända bryggan där du kan lägga till med dingen har bestämt sig för att hata seglare och göra allt för att våra liv ska bli lite mer komplicerade. Gustaf flyttade som sagt efter 2 dagar på ön in på hotell med sina syskon och levde lyxliv (vi är inte bittra)(så mycket iaf) medan vi tog oss en Roadtrip tillsammans med 2 av grabbarna på Gorm och delar av atlanten-besättningen på Bull. Vi hade 2 galna dygn då vi sov på stranden med lägereld och gitarr, plockade maraccas, kollade in vilka olika turistattraktioner vi kunde gjort men inte hade råd med och drack öl på små lokala barer. Det var underbart, tack alla som var med!

(Vi rekommenderar att man tittar pa bilderna i helskarmslage da man kan lasa vara kommentarer till bilderna)
När vi sedan var less på Barbados och istället ville dra vidare för att fira jul på Bequia som är en liten ö tillhörande grenadinerna där det ryktats om ett hotell med svenska ägare som varje år dukar upp ett riktigt svenskt julbord så fick vi spendera några dar hos immigration. Gustaf fick bara bli lämnad om han hade en flygbiljett tillbaks till Sverige så vi fick fixa en fejk-flygbiljett vilket var enklare än man kan tro… Vi gick in på ett resekontor och frågade om det fanns någon fully-refoundeble-ticket? Efter mycket om och men och skak på huvudet så sa de; We can make you a dummy ticket for 50 dollar if you want? Vi slog till, mönstrade på Elin, Emelie och Poffe och seglade med en styv kuling i ryggen till Bequia.

BEQUIA När vi var framme fick vi reda på att hotellet med de svenska ägarna var sålt och det skulle inte bli något julbord. Vi hittade istället en restaurang som serverade jultallrik och det fick duga bra! Julafton spenderades med ett julbad i havet, pepparkaksbak, glöggstund med våra vänner på Vinda, middag med Vinda och sen en riktigt rolig helkväll!
När det sedan var dags att börja fundera på att segla tillbaks till Barbados för att plocka upp Gustaf och släppa av Elin och Emelie som skulle flyga därifrån till Sverige skakade folk på huvudet åt oss och tillslut insåg även vi att det nog skulle bli i det närmaste omöjligt att kryssa tillbaks till Barbados med motström och stark motvind så vi ändrade planerna och seglade till Tobago…

TOBAGO På Tobago slöt Gustaf upp med flyg och vi blev 6 personer på båten, trångt men trevligt. Vi har hyrt bil, kollat på ön, badat i vattenfall och firat in det nya året. Nyår firades med middag på båten och sedan party på strandbaren.
I söndags flög Elin och Emeli tyvärr hem till Sverige och kvar är jag, Eiliv, Gustaf och Poffe. Vi fördriver dagarna på stranden och kvällarna med alldeles för mycket festande. Igår var det poolparty hos några norskar vi lärt känna som hyrt ett hus, det var skoj och vi grillade supergott! Men nu är det nog med fest ett tag!…för mig iaf…

God fortsättning på det nya året önskar oss på Båten Anna!

Det här inlägget postades i Kap Verde - Panama och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Barbados, Bequia, Tobago, Julafton och Nyårsafton…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*