Söker besättningsmedlem mellan Panama och Franska Polynesien

Först och främst, precis som det står ovan, så vill vi gärna ha med oss en person mellan Panama och Franska Polynesien (typ Tahiti). Efter Atlantenöverfarten, då vi hade Fredrik med oss, förstod vi det positiva med att vara fyra personer ombord. Vad du kan förvänta dig på seglingen är typ paradiset på jorden, i alla fall ytligt. Den sista februari ska vi vara i Panama för att hämta kölapp för Panama Kanalen. När lappen är hämtad beger vi oss mot San Blas och hänger där nån vecka innan vi åker genom kanalen. Väl på andra sidan seglar vi mot Galapagosöarna. Sen kommer långseglingen till Franska Polynesien. Gå in på google earth och kolla in Stilla Havet. När du väl håller på, googla San Blas och Franska Polynesien och bli inspirerad. Kom och lek.

——————————————————————————————-

Året (förberedelseåret) innan vi gav oss iväg på detta äventyr så läste vi sjukt många bloggar om långsegling. En tendens som fanns på alla dessa bloggar var att det skrevs väldigt lite när de väl kommit till andra sidan av Atlanten. Nu förstår vi varför! Karibien tog dom, precis som det har tagit oss.

Vi har i alla fall tagit oss till St Lucia, lite norr om Grenada. Vägen hit bestod av en lite halvjobbig segling då vi kryssade oss fram i dåliga vinklar och vindar 70 sjömil på 26 timmar. Ingen orkade laga mat så vi gick hungriga under största delen av seglingen. Men dåliga seglingar har alltid någonting gott med sig: Det är så fantastiskt skönt att komma i land.

Vi har varit 6 personer ombord sedan Barbados. Emelie och Elin lämnade över stafettpinnen till Lasse och Henrik. Det må ha varit trångt och varmt men vi har haft fantastiskt kul ihop. Vi har på allvar försökt att komma in i Karibiens ”lättjefulla livsstil” och gjort det rätt bra skulle jag nog säga. Men varje person som lämnar båten lämnar också ett tomrum efter sig. I förrgår hoppade danskarna ombord på den evigt pårökta Marks båt mot Antigua för nya äventyr och sen flyger Poffe hem imorgon. Tack för kamratskapet, vi ses snart i framtiden.

Nu har dock Elivs mamma Mary och hennes karl Hans kommit hit och jag tror att dom kommer att fylla tomrummet alldeles utmärkt. Eiliv, Emilie, Mary och Hans är ute på tur idag medan jag tar det lugnt. Ganska skönt att vara ensam lite efter veckor med diskotrånga utrymmen. Internet: Facebook, aftonbladet, NHL, facebook, aftonbladet, gmail, piratebay, facebook. Livet är bra.

Hej då! /Gustaf

Det här inlägget postades i Kap Verde - Panama och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Söker besättningsmedlem mellan Panama och Franska Polynesien

 1. Göte Markusson skriver:

  hälsning från Karlstad ( Solstaden )
  Fortssatt trevlig fär på resan
  Göte

 2. Aleks skriver:

  Tja era jävla bögjävlar.. Vägrar åka med FITTHENKE.

 3. Lars Hardell skriver:

  Hej Gustaf, det var härligt att få höra Din röst igen! Nu har vi firat av Hanna med en jättegod middag på Pärlan,Entrecote med Pommes och ett gott italienskt vin. En glasstårta modell kaffekopp med 3 ljus till Hanna från krögaren och sedan efterfest hemma hos oss med lite av varje! Jättekul! Hoppas att Du fortsätter att njuta av tillvaron och samtidigt vara rädd om Dig! Kram/Pappa

 4. Mette skriver:

  Hej! Åh vad härligt det låter! vi saknar det lättsamma livet i värmen jättemycket men än mer saknar vi dig Gustaf! Önskar man kunde få en helgdos av dig lite nu och då 🙂
  Här i sthlm är det kallt, äntligen lite vinter alltså. Vi är ute med tjejerna hela eftermiddagarna och fryser arslet av oss men det är kul. Pulkaåkning är en ny favorit. Tjejerna har börjat prata mer ovh mer. Rut letar alltid upp rumpan på dockor eller gosedjur och säger ”bajsch” sen sätter hon ”mig” efter ungefär varenda ord ”gunga mig”, ”äta mig”, ”bada mig” m.m. m.m. Edits favvisord är bil, pippi, dricka, kisch och mamma såklart. De saknar dig också. Imorgon ska vi fira Hanna som fyller tre år idag. Middag på Pärlan :). Trevligt! Sen nästa helg kommer mamma o Lasse hit för mässandet. Det ska också bli jättekul! Hoppas ni hittar gastar: jag ställer upp annars 🙂 Tar med mig två medhjälpare…
  Kram på dig lillebror!

 5. Elsa skriver:

  jag hoppas verkligen att det går jätte bra för er och att seglingen går bra!
  och ta hand om er! Kramar Elsa!

 6. Simeon skriver:

  Tjena!
  Känns konstigt att följa bloggarna så här från hemmaplan.. Längtar tillbaka till värmen en smula och inte minst till er o alla andra sköna typer man hängt med under seglingen. Hade en grym svensexa för bror min i helgen! Gjorde bakåtvolt från 10an :S
  Är ni kvar i panama i mitten/slutet på mars? Jag och en kompis flyger dit från Kuba runt 18e tror vi..
  Hade gott!

  • gurra skriver:

   haha, 10an??:) All respekt. Magplask? Ryggplask?

   Vi kanske är det (panama 18:e)! Kanske just gjort san blas. Skulle vara hur bra som helst att hänga i Panama City ett par dagar eller Bocas? Möjligheterna är oändliga. Men berätta eran plan pls.

   Men om inte då, sen. /gustaf

 7. Kaj Liljebladh skriver:

  Ni hittar säkert en gast, vem nill inte segla i Söderhavet! Vi kanske ses i San Blas! Räknar med att vara där i mars för att segla igenom Panama kanalen slutet på mars eller början på april. Ligger just nu i Trinidad, skall ner om Venezuela och sedan norr över ett tag innan San Blas.

 8. Agnetha skriver:

  Hej på er! Måste bara skriva att Mary o Hans är ena riktiga lyckostar. Har skrivit det tidigare men jag får ofta en liten tår i ögat när jag grips av Eilivlängtastankar. Hoppas att ni hittar en till gast och att det fortsätter gå bra för er. Massor m kramar fr Eilvis gamla bonusmorsa. (som får skrapa bilrutor varje dag=((

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*