Söker besättningsmedlem mellan Panama och Franska Polynesien

Först och främst, precis som det står ovan, så vill vi gärna ha med oss en person mellan Panama och Franska Polynesien (typ Tahiti). Efter Atlantenöverfarten, då vi hade Fredrik med oss, förstod vi det positiva med att vara fyra personer ombord. Vad du kan förvänta dig på seglingen är typ paradiset på jorden, i alla fall ytligt. Den sista februari ska vi vara i Panama för att hämta kölapp för Panama Kanalen. När lappen är hämtad beger vi oss mot San Blas och hänger där nån vecka innan vi åker genom kanalen. Väl på andra sidan seglar vi mot Galapagosöarna. Sen kommer långseglingen till Franska Polynesien. Gå in på google earth och kolla in Stilla Havet. När du väl håller på, googla San Blas och Franska Polynesien och bli inspirerad. Kom och lek.

——————————————————————————————-

Året (förberedelseåret) innan vi gav oss iväg på detta äventyr så läste vi sjukt många bloggar om långsegling. En tendens som fanns på alla dessa bloggar var att det skrevs väldigt lite när de väl kommit till andra sidan av Atlanten. Nu förstår vi varför! Karibien tog dom, precis som det har tagit oss.

Vi har i alla fall tagit oss till St Lucia, lite norr om Grenada. Vägen hit bestod av en lite halvjobbig segling då vi kryssade oss fram i dåliga vinklar och vindar 70 sjömil på 26 timmar. Ingen orkade laga mat så vi gick hungriga under största delen av seglingen. Men dåliga seglingar har alltid någonting gott med sig: Det är så fantastiskt skönt att komma i land.

Vi har varit 6 personer ombord sedan Barbados. Emelie och Elin lämnade över stafettpinnen till Lasse och Henrik. Det må ha varit trångt och varmt men vi har haft fantastiskt kul ihop. Vi har på allvar försökt att komma in i Karibiens ”lättjefulla livsstil” och gjort det rätt bra skulle jag nog säga. Men varje person som lämnar båten lämnar också ett tomrum efter sig. I förrgår hoppade danskarna ombord på den evigt pårökta Marks båt mot Antigua för nya äventyr och sen flyger Poffe hem imorgon. Tack för kamratskapet, vi ses snart i framtiden.

Nu har dock Elivs mamma Mary och hennes karl Hans kommit hit och jag tror att dom kommer att fylla tomrummet alldeles utmärkt. Eiliv, Emilie, Mary och Hans är ute på tur idag medan jag tar det lugnt. Ganska skönt att vara ensam lite efter veckor med diskotrånga utrymmen. Internet: Facebook, aftonbladet, NHL, facebook, aftonbladet, gmail, piratebay, facebook. Livet är bra.

Hej då! /Gustaf

Det här inlägget postades i Kap Verde - Panama och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Söker besättningsmedlem mellan Panama och Franska Polynesien

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*