Fullt hus i Karibien

Hej hej hallå!

Precis som föregående skribenter har förklarat så har vi haft så mycket för oss hela tiden att vi inte har haft tid eller tagit oss tid till att uppdatera så mycket på hemsidan. Av det vi har skrivit så hoppas jag att det har framgått av vi har det riktigt bra. Senaste 6-7 veckorna har vi varit fem eller sex personer ombord så det har varit ganska trångt men väldigt trevligt. För ett par dagar sedan skjutsade vi våra sista två besökare, min (Eilivs) mamma och hennes man Hans, till flygplatsen och kvar blev bara vi… Jag, Emilie och Gustaf. Efter några veckor fyllda av aktivitet och skoj var det som om ett lugn sänkte sig över båten. Massvis av plats ombord och en dag att bara ta det lugnt. Helt plötsligt känns båten nästan lite tom…

De senaste två veckorna har vi alltså haft min mamma Mary och hennes man Hans ombord. Det har varit väldigt roligt och vi har hunnit med att göra massor under den korta tid de var här. De mötte upp oss i St.Lucia där vi försökte oss på att bestiga Petit Piton som är ett av öns högsta berg. När mamma insåg hur brant klättringen skulle bli så fick det bli en promenad i skogen istället och lunch på en restaurang alldeles vid havet. Några dagar efter efter att de kommit var det dags att sätta kurs mot Martinique. Martinique tillhör fortfarande Frankrike så det kändes nästa som att vara tillbaka i Europa igen eftersom alla pratade franska och vi handlade med euro. Det var även tydligt att den allmänna standarden var något högre än de andra öarna vi besökt och priserna var även där efter, dvs mycket högre. Frukt och grönt är över lag väldigt väldigt dyrt här i karibien. På Martinique fick man betala nästan 10 kr st för äpplen. Galet. Men det beror väl på att de i princip får importera allt.

Efter några korta dagar på Martinique kände vi oss ganska nöjda och fortsatte mot ön Dominica där vi befinner oss nu.  När vi kom hit hade vi sådan tur att vi redan första kvällen träffade på två svenska par som bor här under vinterhalvåret. Janne och Russin samt Elisabeth och Anders. De har varit underbart snälla och generösa mot oss och tagit sig tid att guida oss runt ön. Vi har badat i varma källor, simmat i grottor och besökt några häftiga platser där de spelat in scener från Pirates of the Caribbean. Med hyrbil har vi kört runt i princip hela ön och sett det mesta av det bästa. Vi har verkligen utnyttjat tiden här och gjort saker från 7 på morgonen till sent på kvällen.

Så i fredags var det dags att skjutsa Mamma och Hans till flygplatsen och det kändes väldigt tråkigt att säga hejdå till dem då det dröjer länge innan vi får se dem igen. Nu är det i alla fall bara vi tre igen och vi börjar känna oss ganska nöjda med karibien och har bestämt oss för att sätta kurs mot centralamerika om några dagar. Det ska bli spännande att komma ut på havet igen.Innan vi drar så har vi som vanligt en massa saker som måste fixas med båten. Ja, saker och ting går ständigt sönder eller behöver ändras. Denna gången är det en genua som måste lagas, salongsbordet måste skruvas om, det har blivit någon form av bakterie- eller algtillväxt i saltvattenspumpen vilket har lett till att det stinker fis eller surströmming om man använder den, lådan med kryddor envisas med att åka ut när vi seglar och det skall fyllas på med mat, vatten och diesel + lite annat som ska fixas.

För alla intresserade så letar vi fortfarande efter någon som kan tänkas vilja segla med oss från Panama till Franska Polynesien med start någon gång i mars. Hör av dig till oss via mail om du är intresserad.

Till nästa gång

Eiliv ”Captain Ninetoe” Hägg

PS. Alla ni som har varit på båten och seglat med oss – Vi saknar er! Skriv gärna någon kommentar och berätta hur ni har det nu.

Det här inlägget postades i Kap Verde - Panama och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Fullt hus i Karibien

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*