Nu är vi nära!

Nu närmar vi oss Galapagos som kanske är den destinationen som vi sett fram emot mest inför resan! Vi har dock även världens största hav framför oss vilket gör att det pirrar lite i magen! Jag och Eiliv kommer att segla själva… Hade vi velat hade det nog inte varit så svårt att hitta besättning här i Panama då det sitter lappar på anslagstavlor och det finns folk som frågar på radion efter en båt att segla med till Tahiti eller Australien. Vi tycker helt enkelt att det är skönt att bara vara vi ett tag… får se om vi känner samma sak efter veckor till havs 😉

Gustaf lämnade Båten Anna samma dag som vi anlände till Panama City och även om det varit en jobbig period så tog vi farväl som vänner med en kram. Vi har även mötts upp efteråt och hade en riktigt trevlig kväll tillsammans!

Nu har vi fixat delar av att göra listan och inhandlat det mesta på inköpslistan samt fyllt båten med mat, vatten och diesel (+massa cola såklart). Så imorgon sätter vi kurs mot Las Perlas som är en ögrupp en dagsetapp härifrån. Där ska vi fixa lite mer på att göra listan och vänta på vind till Galapagos.

Panama har varit billigt men ändå dyrt… Saker är billigt här men vi har varit tvungna att inhandla mycket grejer samt betalat kanalpassagen. Det var dock billigare än vi trott att gå igenom. Vi vet inte ännu exakt hur mycket kanalpassagen kostade då vi lagt en stor summa i pant som vi ska få tillbaks men vi gissar på ca 4300 inklusive hyra av linor och däck. Det var nästan lika dyrt att ligga i marinan i Colon en vecka… Äta på restaurang och gå på bio är billigt här. Att gå på bio kostar 3-4 dollar (1 dollar = ca 7 kronor). Tyvärr har vi bara haft tid att gå en gång, men det var riktigt trevligt!

Panama har även bjudit på mycket djurliv, vi har sett en skorpion, krokodiler, tvättbjörnar, apor, an svart puma och hoppande rockor. Men med tanke på vart vi styr vår kos nu blir det väl ännu bättre =)

Till våra familjer:
Vi saknar er så mycket att det gör ont och att vi ibland glömmer bort varför vi gör det här… Vi lovar att segla försiktigt och vara rädda om oss! Vi hör av oss om inte på Las Perlas så på Galapagos. Tiderna på satelittelefonen är de samma och numret finns under fliken ”kontakta oss”. Sist men absolut inte minst… Grattis Karin till en frisk liten pojke, vi ser fram mot att få träffa honom i jul!

Puss och kram från oss återstående på Båten Anna (Emilie och Eiliv)

Man vet att man har handlat tillräckligt när kvittot är lika långt som en själv =)

Det här inlägget postades i Kap Verde - Panama och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Nu är vi nära!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*